Głos robota, brak dźwięku podczas rozmowy, paski przy kamerze - sporadycznie.
Started by
batonik
, 10 Feb 2014 20:26
3 replies to this topic
Posted 10 February 2014 - 20:26
Witam, otóż mam taki problem z moim iPhonem 5 czasem gdy ktoś do mnie dzwoni albo ja do kogoś słyszę daną osobę jakby mówił robot "głos robota", taki zniekształcony głos, pomaga wtedy rozłączenie rozmowy lub restart telefonu.
Druga sprawa to gdy ktoś do mnie dzwoni odbieram telefon i jest cisza jak makiem zasiał, a sekundy lecą, ja nie słyszę osoby, osoba mnie nie słyszy.
Trzecia sprawa, która przed chwilą się wydarzyła to dzwoni do mnie osoba odbieram, ja nic nie słyszę a dana osoba mnie słyszy, po czym rozłączam rozmowę ta sama osoba za chwilę do mnie dzwoni i jest wszystko dobrze.
Czwarta sprawa to są sporadyczne paski przy włączonym aparacie, takie fale czarno przezroczyste. Pomaga wyłączenia, włączenie.
Wszystkie te problemy występują jakoś od samego początku po zakupie.
Telefon był na gwarancji, zgłosiłem tylko ten pojawiający się głos robota, niestety nie wykryli usterki. Wszystkie usterki pojawiają się sporadycznie, dzisiaj pojawiły się 3 ostatnie usterki. Nie wiem jak to zareklamować skoro problemy nie występują ciągle.
Jeszcze miałem jeden problem, otóż po odbiorze telefonu z gwarancji nie mogłem wsadzić karty nanosim, zobaczyłem, że jakaś tasiemka wystaje i zawadzała po mocniejszym pchnięciu weszło, przy pierwszym włożeniu (przy zakupie) tego problemu nie było.
Co radzicie z takim fantem zrobić
?

Posted 11 February 2014 - 11:34
To równie dobrze może być problem z Twoją siecią.
Posted 11 February 2014 - 20:27
O pierwszym problemie czytałem w innych tematach i oddawając na gwarancje, gwarancja wychodziła pozytywnie i dostawali nowy sprzęt. Tak samo nie jest to wina sieci, cała moja rodzina ma w T-Mobile'u i ja również od bardzo dawna jestem w tej sieci i problem nie występował.
Posted 12 February 2014 - 10:01
U mnie w T-Mobile ten problem występuje regularnie na wszystkich telefonach (i różnych kartach SIM).
Gdzie nie ma dyskusji o sieciach to znajdziesz mnie psioczącego właśnie na tą sieć. Doświadczenie mam ze wszystkimi i jakościowo T-Mobile wypada najgorzej w Polsce.
Wielu ludzi po prostu takich rzeczy nie zauważa stąd nawet nie kojarzą by mieli problemy.
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users