Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Przycisk power działa tylko z lewej strony - iPhone 5

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
6 odpowiedzi w tym temacie

#1 swiatek94

swiatek94
  • 450 postów

Napisano 09 lutego 2014 - 22:49

Witam. Mam pytanie pytanie do osób, które miał identyczny problem jak mój opisany w temacie. Co zrobiliście, żeby ten guzik działał wam w pełni, wymieniliście całą taśmę, daliście do serwisu czy wystarczy ten guzik przesunąć trochę w lewo i to załatwi problem? Strasznie irytuje mnie ten guzik, gwarancji już nie mam, a nie wiem czy opłaca się rozkręcać 3/4 telefonu, jeśli nie posiadam nowej taśmy. Pozdrawiam :)

#2 JerryEvo

JerryEvo
  • 3 921 postów
Napisano 09 lutego 2014 - 22:52

To typowa wada w iP5. Z czasem przestanie działać zupełnie więc nie masz wyboru zbytnio.

#3 ilicz911

ilicz911
  • 64 postów
  • SkądUstroń

Napisano 09 lutego 2014 - 23:00

Przecież napisał , że nie ma gwarancji .... Sugerują żeby całą taśmę wymieniać oczywiście w serwisie , koszt w Krakowie 110 zł .

#4 swiatek94

swiatek94
  • 450 postów

Napisano 09 lutego 2014 - 23:27

W najgorszym wypadku wymienię taśmę, chociaż wolałbym tego uniknąć, dlatego poczekam jeszcze na kogoś, kto miał identyczny problem i udało mu się nie wymieniać taśmy.

#5 ilicz911

ilicz911
  • 64 postów
  • SkądUstroń

Napisano 09 lutego 2014 - 23:52

Ja miałem taki problem , przycisk działał tylko z lewej strony . Wymienili taśmę i śmiga :)

#6 swiatek94

swiatek94
  • 450 postów

Napisano 09 lutego 2014 - 23:58

Rozumiem, w takim razie zobaczę czy ktoś jeszcze miał ten problem i naprawił go bez wymiany taśmy, jeśli nie, to zamawiam taśmę i będę miał spokój :)

#7 swiatek94

swiatek94
  • 450 postów

Napisano 10 lutego 2014 - 22:30

Próbowałem dzisiaj naprawić guzik, ale w jaką stronę bym go nie przesunął to i tak była kicha. Wymieniłem taśmę i telefon jak nowy, a miałem wrażenie, że guzik nadal jest w tym samym miejscu co poprzednio, ale wychwyciłem pewną rzecz na starej taśmie w miejscu oznaczonym kółeczkiem, stara taśma była dosyć mocno zużyta, na nowej taśmie tego nie było widać, więc może w tym tkwi problem wszystkich wadliwych przycisków. W każdym bądź razie można zamknąć. [ATTACH=CONFIG]20267[/ATTACH]

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych