Przycisk power działa tylko z lewej strony - iPhone 5
Rozpoczęty przez
swiatek94
, 09 lut 2014 22:49
6 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 09 lutego 2014 - 22:49
Witam.
Mam pytanie pytanie do osób, które miał identyczny problem jak mój opisany w temacie.
Co zrobiliście, żeby ten guzik działał wam w pełni, wymieniliście całą taśmę, daliście do serwisu czy wystarczy ten guzik przesunąć trochę w lewo i to załatwi problem?
Strasznie irytuje mnie ten guzik, gwarancji już nie mam, a nie wiem czy opłaca się rozkręcać 3/4 telefonu, jeśli nie posiadam nowej taśmy.
Pozdrawiam

Napisano 09 lutego 2014 - 22:52
To typowa wada w iP5. Z czasem przestanie działać zupełnie więc nie masz wyboru zbytnio.
Napisano 09 lutego 2014 - 23:00
Przecież napisał , że nie ma gwarancji .... Sugerują żeby całą taśmę wymieniać oczywiście w serwisie , koszt w Krakowie 110 zł .
Napisano 09 lutego 2014 - 23:27
W najgorszym wypadku wymienię taśmę, chociaż wolałbym tego uniknąć, dlatego poczekam jeszcze na kogoś, kto miał identyczny problem i udało mu się nie wymieniać taśmy.
Napisano 09 lutego 2014 - 23:52
Ja miałem taki problem , przycisk działał tylko z lewej strony . Wymienili taśmę i śmiga

Napisano 09 lutego 2014 - 23:58
Rozumiem, w takim razie zobaczę czy ktoś jeszcze miał ten problem i naprawił go bez wymiany taśmy, jeśli nie, to zamawiam taśmę i będę miał spokój

Napisano 10 lutego 2014 - 22:30
Próbowałem dzisiaj naprawić guzik, ale w jaką stronę bym go nie przesunął to i tak była kicha.
Wymieniłem taśmę i telefon jak nowy, a miałem wrażenie, że guzik nadal jest w tym samym miejscu co poprzednio, ale wychwyciłem pewną rzecz na starej taśmie w miejscu oznaczonym kółeczkiem, stara taśma była dosyć mocno zużyta, na nowej taśmie tego nie było widać, więc może w tym tkwi problem wszystkich wadliwych przycisków.
W każdym bądź razie można zamknąć.
[ATTACH=CONFIG]20267[/ATTACH]
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych