iRestore, doświadczenia?
Napisano 09 lutego 2014 - 13:48
Jak w temacie, czy ktoś korzystał z ich usług, jakieś opinie?
Pozdrawiam
Napisano 23 grudnia 2014 - 03:34
Jakiś miesiąc temu stukł mi się wyświetlacz w iPhonie 5 w wyniku bolesnego upadku. Przebolalam wydatek 350 pln (tańsza wersja!) w irestore. Przy nakładaniu folii zabezpieczającej nowy ekran wyświetlacz pękł pod naciskiem palca. W irestore nie uwzględnili mi reklamacji, twierdząc, że może to być spowodowana napieciami wywołanymi przez obudowę zniekształconą po upadku. O czym oczywiście nie poinformowali przy wymianie. A ta niezwykle tania opcja nie ma gwarancji. Generalnie odradzam z całego serca. Radzę zanieść do serwisu Apple i zrobić na ich gwarancji. Niestety w ogólnym rozrachunku będzie to tańsze rozwiązanie.
Napisano 23 grudnia 2014 - 08:43
A wieszz że w serwisie apple - na gwarancji taka przyjemność kosztuje ~1200zł ?
Napisano 23 grudnia 2014 - 09:54
No dobrze, ale w takim razie lepiej wydac mniej i jak w wypadku kolegi wywalic ta kase w bloto, czy wydac wiecej, naprawic jak nalezy i miec na to gwarancje ?
Napisano 23 grudnia 2014 - 10:42
Dziwi mnie fakt, że serwis który widzi że korpus jest krzywy , wpycha na siłę ekran. Wiadomo, że przy naprężeniach jest większe prawdopodobieństwo, że pęknie.
Napisano 19 czerwca 2015 - 12:07
Nigdy nie spotkałem się z takim niechlujstwem, brakiem odpowiedzialności za sprzęt i jego zawartość oraz brakiem szacunku dla klienta, swojego rzemiosła i marki Apple jak w serwisie iRestore Warszawa. Zdecydowanie odradzam.
Napisano 19 czerwca 2015 - 13:57
- tomasz lubi to
PDAClub.pl - Wortal i forum miłośników technologii Mobilnych
CyfrowyJa.pl - Wszystko o Smartwatch, Smartband, Activity Tracker i gadżetach
Napisano 19 czerwca 2015 - 14:09
Szczerze to nie przypominam sobie, ale nie to jest najważniejsze w tej historii. Wiesz, że jeżeli zalałeś kawą kompa, to musisz działać szybko. Po oddaniu do iRestore, komp wylądował jak to nazwali u "zewnętrznego specjalisty", gdzie nie ruszany przeleżał 5 dni. Domyślasz się, że po tym czasie niewiele można zrobić i koszty strasznie.
Napisano 19 czerwca 2015 - 14:11
Tutaj chodzi o to, że sprzęt, na którym są dane został wydany gdzieś dalej poza siedzibę serwisu. Niektóre super serwisy tak robią, że przyjmują wszystko co się da, a na niczym się nie znają, więc potem wysyłają sprzęt do innych serwisów. Tyle, że to pewnie mają w regulaminie zaznaczone.
Jedyny serwis sprzętu Apple w Małopolsce polecany przez MyApple.pl
ul. Kadecka 10, 30-078 Kraków
kom: 889 566 455 ; tel: 12 421 65 91
Napisano 30 października 2015 - 13:58
Witam,
Jakiś miesiąc temu stukł mi się wyświetlacz w iPhonie 5 w wyniku bolesnego upadku. Przebolalam wydatek 350 pln (tańsza wersja!) w irestore. Przy nakładaniu folii zabezpieczającej nowy ekran wyświetlacz pękł pod naciskiem palca. W irestore nie uwzględnili mi reklamacji, twierdząc, że może to być spowodowana napieciami wywołanymi przez obudowę zniekształconą po upadku. O czym oczywiście nie poinformowali przy wymianie. A ta niezwykle tania opcja nie ma gwarancji. Generalnie odradzam z całego serca. Radzę zanieść do serwisu Apple i zrobić na ich gwarancji. Niestety w ogólnym rozrachunku będzie to tańsze rozwiązanie.
U mnie taka sama sytaucja. Po 2 dniach od wymiany szybek za 350 zł w iPhone 4s w serwisie iRestore.pl w Warszawie, szybka pękła podczas WYCIERANIA SZMATKĄ IRCHOWĄ odcisków palców. Byłem strasznie zdziwiony, gdyż po bardzo lekkim nacisku szybka się rozkruszyła. Dostałem niby-gwarancję na 4 miesiące, która oczywiście nie została uznana, gdyż mechanicznie uszkodziłem ekran, przecierając go szmatką irchową. Bardzo negatywnie oceniam ten serwis, jest bardzo nieprofesjonalny. Serwis mieści się w jednym pomieszczeniu, gdzie naprawy wykonywane są na zwykłych biurkach zawalonych sprzętem. Pomieszczenie wygląda raczej jak biuro niż jak profesjonalny serwis. Bardzo odradzam wizytę w tym serwisie. Jak widać nie ma żadnych opinii pozytywnych, więc nie warto się tam zbliżać.
Napisano 09 listopada 2015 - 08:59
Ja niestetety teraz znalazłem te opinie. Poszedłem do iRestore z pękniętym lekko wyświetlaczem w iphone 5s, przy odbiorze okazało się, że nie działa już czytnik linii papilarnych, przed wymianą działał.
Goście skasowali pamięć w telefonie, bo stwierdzili, że to może coś z softem, generalnie telefon jest dalej u nic i kombinują co z tym fantem zrobić, ale widać, że wiedzy nie mają za dużej - sprawa pewnie zakończy się w sądzie, bo tak tego nie odpuszczę.
Napisano 09 listopada 2015 - 09:54
Dobrze, ze znalazlem te opinnie bo juz chcialem zaniesc odkurzacz do naprawy
Napisano 10 listopada 2015 - 13:23
Serwis to totalna pomyłka ! Wymieniali mi ekran w Iphonie 6 3 razy ponieważ każdy był tak tandetny że odklejał się od ramki. Przy ostatniej wymianie uszkodzili touch ID i telefon nie nadawał się już do niczego ponieważ przy aktualizacji wywaliło błąd i iphone został w trybie czystym bez możlwiości odpalenia. Przez 2 miesiące byłem bez telefonu. Miałem na szczęście udokumentowane że po wymianie przestał działać TID co mnie uratowało. Chcieli mi wmówić że to ja mogłem go uszkodzić i zwrócić rozwalonego iphone. W końcu po nie zliczonych rozmowach odkupili telefon. Telefon uszkodzili w irestore sopot ale i tak musiałem go wysłać do ich oddziału w warszawie.
Napisano 04 grudnia 2015 - 21:18
Ku*wa kiedyś do nich dzwoniłem jak mi się rozkleił ekran w 5c sam.
Miałem do wyboru:
- za 350 ekran nieoryginalny ale wery kurwa dobry
- za 450 ekran oryginalny (sic!)
Dobrze, że z kolegą macsupport pogadałem w międzyczasie bo bym się dał wyjebać jako świeżak .
Amen
Użytkownik MaciejNowak edytował ten post 04 grudnia 2015 - 21:19
- tomasz, roger1801, marooo i 1 inna osoba lubią to
Surface Pro 6 / iPhone 11 Pro Max / iPad Pro 11
Napisano 04 grudnia 2015 - 22:48
Jeszcze nie ma 23ciej.
- lia lubi to
Pomogłem ? - Lubię to
Napisano 04 grudnia 2015 - 22:57
Surface Pro 6 / iPhone 11 Pro Max / iPad Pro 11
Napisano 19 września 2017 - 00:06
MacBook Pro 13" | 2,9 GHz i7 | 16gb 1600 MHz DDR3 | Intel HD Graphics 4000 1536mb
iPhone 7plus | 128gb | Black
Napisano 03 października 2017 - 13:14
Odradzam, serwisują na klej.
W takim razie GDZIE wymienić szybkę w iPhone 6 Plus?
Poza serwisami autoryzowanymi oczywiście, gdzie za taką usługę wołają sobie 769 zł
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych