Witam,
Mam taki problem, niektóre aplikacje które ściągam z iTunes np snapchat albo molto mail, maja ustawiony domyślny język jako np niemiecki ( snap) lub chiński (molto) i nigdzie nie ma opcji żeby to zmienić . O co w tym chodzi ? Konto jest na Polskę, ustawieni regionalne iPhone również

Dziwny język aplikacji
Started by
thrusterr
, 07 Feb 2014 20:37
3 replies to this topic
Posted 07 February 2014 - 20:37
Posted 07 February 2014 - 20:51
Być może to Ci pomoże:
Posted 07 February 2014 - 22:20
Kurcze w sumie to strasznie dziwne jest ale pomogła zmiana języka na angielski a potem znowu na Polski, tym bardziej dziwne jest to że dla aplikacji nie posiadających polskiego języka zmiana języka w ustawieniach powoduje że ten język zostaje w aplikacji pomimo zmiany na Polski później, przykładowo mam ustawiony Polski, zmieniam na niemiecki, aplikacje są po niemiecku, wracam do Polskiego, nadal zostaja po niemiecku zamiast po ang, a jeśli zmienie na jakiś czeski to analogicznie po powrocie do Polskiego appka zostaje w czeskim... tak powinno być ?
EDIT// w sumie sprawdziłem to i na ipadzie mam identycznie
jest to troche zaskakujące ale skoro tak jest to trudno
dziwne tylko, że ten chiński akurat sie ustawił

Posted 08 February 2014 - 16:08
A co w tym dziwnego? Standardowo kolejność języków jest w twoim przypadku taka: polski, angielski, jak zmienisz język systemu to nowy wskakuje na miejsce pierwsze, czyli np. niemiecki, polski, angielski. Zmieniając znów na polski zamienia się on miejscami z niemieckim i masz: polski, niemiecki, angielski. Apka sprawdza po kolei wiec jak nie ma polskiej wersji a jest niemiecka to wyświetli się po niemiecku. wiec trzeba zmienić kolejność z angielskim na 1. miejscu a pozniej wybrać polski jeszcze raz, żeby "wskoczył" na początek listy przed angielskim. Teraz jasne już?
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users