Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

iTunes nie wykrywa iPhone'a

• This topic is locked This topic is locked
7 replies to this topic

#1 iKubik

iKubik
  • 506 posts
  • SkądCzęstochowa

Posted 06 February 2014 - 14:19

Cześć, mam ostatnio problem z połączeniem iPhone'a do komputera. Gdy go podłączam to Windows wykrywa go normalnie, a w iTunes nic nie ma. Na dodatek telefon pyta mnie czy zaufać temu komputerowi (był on autoryzowany), naciskam "Zaufaj" i dalej nic się nie dzieje. Gdy go odłączę i podłączę jeszcze raz sytuacja wygląda tak samo, łącznie z pytaniem o zaufanie. Wiecie o co może chodzić? Robięto pierwszy raz po aktualizacji do najnowszego iTunesa. Zauważyłem też, że mam problemy z wykrywaniem ilości miejsca w pamięci telefonu. Przed chwilą miałem komunikat o braku wolnego miejsca, a jak go zrestarntowałem to było ponad 300 MB. Podobnie ma sięsytuacja jak sprawdzam w ustawieniach. Moge wchodzić tam co chwilę i za każdym razem będzie inna wartość wyświetlana....

#2 JerryEvo

JerryEvo
  • 3921 posts
Posted 06 February 2014 - 14:25

Telefon zrestartowałeś?

#3 MC_

MC_
  • 6937 posts

Posted 06 February 2014 - 14:28

a jak go zrestarntowałem

:-)

#4 JerryEvo

JerryEvo
  • 3921 posts
Posted 06 February 2014 - 17:37

Masz rację MC_ - nie zauważyłem, że restartował. Zmieniająca się ilość wolnego miejsca nie jest problemem - system cały czas "żyje". Jaki to jest Windows?

#5 iKubik

iKubik
  • 506 posts
  • SkądCzęstochowa

Posted 06 February 2014 - 18:02

Masz rację MC_ - nie zauważyłem, że restartował.

Zmieniająca się ilość wolnego miejsca nie jest problemem - system cały czas "żyje".
Jaki to jest Windows?

No tak, ale w ciągu minuty z 300 MB do 0?

Windows 8.1 Pro

#6 JerryEvo

JerryEvo
  • 3921 posts
Posted 06 February 2014 - 18:19

Z 300MB do 0 może przeskoczyć nawet w ciągu sekundy. Nie przejmowałbym się tą wartością kompletnie - chyba, że system muli. Teorie na temat ilości wolnego miejsca w nowoczesnych systemach operacyjnych są przesadzone. Odinstaluj iTunes i Apple Mobile Device Support (może mieć spolszczoną nazwę) Zrestartuj komputer Ponownie zainstaluj iTunes świeżo pobrany ze strony Apple. Podłącz telefon i sprawdź czy iTunes go widzi.

#7 iKubik

iKubik
  • 506 posts
  • SkądCzęstochowa

Posted 08 February 2014 - 23:41

Z 300MB do 0 może przeskoczyć nawet w ciągu sekundy. Nie przejmowałbym się tą wartością kompletnie - chyba, że system muli. Teorie na temat ilości wolnego miejsca w nowoczesnych systemach operacyjnych są przesadzone.

Odinstaluj iTunes i Apple Mobile Device Support (może mieć spolszczoną nazwę)
Zrestartuj komputer
Ponownie zainstaluj iTunes świeżo pobrany ze strony Apple.
Podłącz telefon i sprawdź czy iTunes go widzi.

Zrobiłem tak, ale niewiele to dało, ale udało mi sięto naprawić poprzez ręczne ponowne zainstalowanie "Apple Mobile Device USB Driver", którego nie było w Menedżerze Urządzeń.

iOS: urządzenie nie jest rozpoznawane w programie iTunes dla systemu Windows

#8 OleYek

OleYek

• 17478 posts

Posted 09 February 2014 - 09:31

http://myapple.pl/ip...zi-ipoda-6.html

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users