cmd+alt+E potem cmd+R i wszystko powinno działać

Safari nie ładuje stron
Rozpoczęty przez
doradca
, 06 lut 2014 09:39
29 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 16 września 2014 - 15:23
Napisano 16 września 2014 - 16:10
Jak wyłączyłem na ipv6 i jest git w ustawieniach wifi znalazłem pomoc na innym forum
Uruchamiamy Finder i przechodzimy do Programy
Odnajdujemy Narzędzia a w nich Terminal
Uruchamiamy Terminal:
Wpisujemy komende: (networksetup -listallnetworkservices) i Enter co zweryfikuje nam czy są włączone Wi-Fi i Ethernet
Następnie usuwamy obsługę IPv6 dla Wi-Fi komendą: (networksetup -setv6off Wi-Fi) i Enter, tu bedzie potrzebne nam hasło.
Kolejnym krokiem usuwamy obsługę IPv6 dla Ethernet komendą: (networksetup -setv6off Ethernet) i Enter, tu również bedzie wymagane hasło.
Nie pozostaje nam nic innego jak napisac w konsoli komendę: exit i zamknąc okno Terminala.
Restartujemy komputer
Napisano 06 października 2014 - 20:58
mi co jakiś czas safari nie łączy z internetem a za dosłownie 5 sekund wszystko wraca do normy. wystarczy odświeżyć. pytanie tylko czemu cokolwiek takiego występuje. myślicie że sztuczka z ipv6 pomoże?
Napisano 12 października 2014 - 11:50
Zastosowałem się do poleceń f0cus'a i na chwilę obecną Safari nie łapie lagów i płynnie otwiera strony.
Napisano 17 października 2014 - 22:21
Czy ktoś ma problem z ładowaniem zdjęć na Safari?
Cały proces wygląda tak, że mogę wybrać plik i on się ładuje a po 100% się nie wyświetla, jest puste tło.
To samo się dzieje jak ładuję zdjęcia na mailu makowskim (nie dzieje się to wysyłając np. ze strony gmail)
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych