Zablokowana tacka SIM.
Started by
AssuanShi
, 05 Feb 2014 18:53
11 replies to this topic
Posted 05 February 2014 - 18:53
Witam. Wsadziłem docinaną własnoręcznie kartę (docinana z micro sim do nano sim) do iPhone 4S z tacką od r-sim. Chciałem zobaczyć czy karta będzie działała. No i mam problem... tacka nie chce się wysunąć z telefonu. Czy ktoś się z czymś takim spotkał? Odkręciłem już tylną klapkę, lecz dużo to nie dało. Pozdrawiam i czekam na odpowiedzi.
Posted 05 February 2014 - 19:14
iFixit.com i do przodu

Posted 05 February 2014 - 19:21
Paf, domyślam się, że można rozebrać cały telefon, ale jakoś średnio mam na to ochotę
Może jakieś inne pomysły?

Posted 05 February 2014 - 19:23
Albo na "Chama" albo iFixit
Łatwo jest coś włożyć gorzej już wyjąć

Posted 05 February 2014 - 19:25
Jedyną szansą na wyciągnięcie tej tacki jest jej pociągnięcie (wyrwanie). Rozumiem że kawałek się wysuwa? Jeśli tak to włóż w tą szparę maleńki śrubokręt albo coś innego i pociągnij, wyjdzie, niestety R-SIMa nie uratujesz i PAMIĘTAJ PODŁÓŻ COŚ SOBIE POD PUNKT OPARCIA INACZEJ PORYSUJESZ RAMKĘ !
Posted 05 February 2014 - 19:26
Trzeba było jeszcze trochę grubość zmniejszyć papierem sciernym, bo nanoSim są węższe od standardowych.
Posted 05 February 2014 - 19:27
W tym wypadku wyjąć jest bardzo ciężko
Chyba będę miał co robić na wieczór, przez własną głupotę...
Edit: R-sim'a nie ma w środku. Kartę wsadziłem jedynie po to, żeby sprawdzić czy będzie działała. Niestety zapomniałem o tym, że nano simy są cieńsze niż micro. Tacka w ogóle nie wychodzi, zachowuje się jak by tam była na stałe.

Posted 05 February 2014 - 19:28
Dla 4S nie trzeba używać papieru ściernego do karty SIM nawet jeśli docina się ją do NANO, przyczyną jest nie prawidłowy montaż R-SIMa:)
- - - Połączono posty - - -
Jeśli masz do mnie blisko zapraszam wyciągnę ci to bez zostawienia śladu
- - - Połączono posty - - -
Jeśli masz do mnie blisko zapraszam wyciągnę ci to bez zostawienia śladu

Posted 05 February 2014 - 19:30
Lucas, niestety. Mieszkam 400km od Ciebie. A jaki masz pomysł, aby wyciągnąć tą tackę?
Posted 05 February 2014 - 19:34
Nie pomysł się liczy a narzędzia, wyciągnięcie na siłę nie martw się miałem klientów którzy już źle montowali R-SIMy… I czasem tak niestety się zdarza…
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users