Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Zablokowana tacka SIM.

• Please log in to reply
11 replies to this topic

#1 AssuanShi

AssuanShi
  • 346 posts

Posted 05 February 2014 - 18:53

Witam. Wsadziłem docinaną własnoręcznie kartę (docinana z micro sim do nano sim) do iPhone 4S z tacką od r-sim. Chciałem zobaczyć czy karta będzie działała. No i mam problem... tacka nie chce się wysunąć z telefonu. Czy ktoś się z czymś takim spotkał? Odkręciłem już tylną klapkę, lecz dużo to nie dało. Pozdrawiam i czekam na odpowiedzi.

#2 Paf

Paf
  • 8094 posts

Posted 05 February 2014 - 19:14

iFixit.com i do przodu ;)

#3 AssuanShi

AssuanShi
  • 346 posts

Posted 05 February 2014 - 19:21

Paf, domyślam się, że można rozebrać cały telefon, ale jakoś średnio mam na to ochotę :D Może jakieś inne pomysły?

#4 Paf

Paf
  • 8094 posts

Posted 05 February 2014 - 19:23

Albo na "Chama" albo iFixit :) Łatwo jest coś włożyć gorzej już wyjąć :P

#5 lucasmaster

lucasmaster
  • 495 posts
  • SkądŚwidnica

Posted 05 February 2014 - 19:25

Jedyną szansą na wyciągnięcie tej tacki jest jej pociągnięcie (wyrwanie). Rozumiem że kawałek się wysuwa? Jeśli tak to włóż w tą szparę maleńki śrubokręt albo coś innego i pociągnij, wyjdzie, niestety R-SIMa nie uratujesz i PAMIĘTAJ PODŁÓŻ COŚ SOBIE POD PUNKT OPARCIA INACZEJ PORYSUJESZ RAMKĘ !

#6 sonicgt

sonicgt
  • 1321 posts

Posted 05 February 2014 - 19:26

Trzeba było jeszcze trochę grubość zmniejszyć papierem sciernym, bo nanoSim są węższe od standardowych.

#7 AssuanShi

AssuanShi
  • 346 posts

Posted 05 February 2014 - 19:27

W tym wypadku wyjąć jest bardzo ciężko :D Chyba będę miał co robić na wieczór, przez własną głupotę... Edit: R-sim'a nie ma w środku. Kartę wsadziłem jedynie po to, żeby sprawdzić czy będzie działała. Niestety zapomniałem o tym, że nano simy są cieńsze niż micro. Tacka w ogóle nie wychodzi, zachowuje się jak by tam była na stałe.

#8 lucasmaster

lucasmaster
  • 495 posts
  • SkądŚwidnica

Posted 05 February 2014 - 19:28

Dla 4S nie trzeba używać papieru ściernego do karty SIM nawet jeśli docina się ją do NANO, przyczyną jest nie prawidłowy montaż R-SIMa:)

- - - Połączono posty - - -

Jeśli masz do mnie blisko zapraszam wyciągnę ci to bez zostawienia śladu :)

#9 AssuanShi

AssuanShi
  • 346 posts

Posted 05 February 2014 - 19:30

Lucas, niestety. Mieszkam 400km od Ciebie. A jaki masz pomysł, aby wyciągnąć tą tackę?

#10 lucasmaster

lucasmaster
  • 495 posts
  • SkądŚwidnica

Posted 05 February 2014 - 19:34

Nie pomysł się liczy a narzędzia, wyciągnięcie na siłę nie martw się miałem klientów którzy już źle montowali R-SIMy… I czasem tak niestety się zdarza…

#11 JerryEvo

JerryEvo
  • 3921 posts
Posted 05 February 2014 - 19:34

Może to: YouTube

#12 AssuanShi

AssuanShi
  • 346 posts

Posted 05 February 2014 - 19:38

Może to: YouTube

Dzięki bardzo, zaraz sprawdzę czy znajdę tam odpowiedź! :)

Edit: Niestety, nie znalazłem tam odpowiedzi. Czy ktoś ma jeszcze jakieś pomysły?

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users