Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Kalendarz ios7-jak dodać zadanie, notatkę na ipad

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
32 odpowiedzi w tym temacie

#1 matuszek

matuszek
  • 115 postów

Napisano 03 lutego 2014 - 21:20

Tak jak w temacie. Jak dodać notatkę lub zadanie w kalendarzu systemowym na iOS 7.04? Plusik w prawym górnym rogu jest nieaktywny, próbuję klikać na jakiś dzień, cokolwiek i nie mam pojęcia. Czyżby to problem z systemem, który jest jeszcze poprawiany? Jak jest u was? Dodam, że nie interesuje mnie synchronizacja z kalendarzem w komputerze tylko dodawanie i usuwanie zdarzeń w ipadzie.

#2 SeNuke

SeNuke
  • 769 postów

Napisano 03 lutego 2014 - 21:37

Instrukcja obsługi nie gryzie i nie jest ściśle tajna

http://manuals.info....uzytkownika.pdf

#3 JerryEvo

JerryEvo
  • 3 921 postów
Napisano 03 lutego 2014 - 22:02

SeNuke Ty tak po głowie nie bij, nie bij bo kluczem chyba jest to:

Plusik w prawym górnym rogu jest nieaktywny

Mateuszek,
Na dole masz przycisk "kalendarze" - kliknij-są jakieś?

#4 matuszek

matuszek
  • 115 postów

Napisano 03 lutego 2014 - 23:48

Tak, urodziny. I nic nie można dodać, przynajmniej nie wiem jak...

#5 meiss

meiss
  • 1 345 postów

Napisano 03 lutego 2014 - 23:51

Na liście kalendarzy wciśnij przycisk edycja i dodaj nowy.

#6 matuszek

matuszek
  • 115 postów

Napisano 03 lutego 2014 - 23:56

No właśnie klikałem i nie ma żadnych funkcji, żadnych ikonek itp. Mogę tylko kliknąć Gotowe. Czy gdzieś w ustawieniach się to zmienia lub w icloud?

#7 JerryEvo

JerryEvo
  • 3 921 postów
Napisano 04 lutego 2014 - 00:07

Zobacz co masz w Ustawienia > Poczta, kontakty i inne > Kalendarze oraz Ustawienia > iCloud > Kalendarze

#8 iMy

iMy
  • 48 postów

Napisano 04 lutego 2014 - 00:12

A w poczta, kontakty inne, masz założone jakieś konto pocztowe, i zaznaczony w synchronizacji kalendarz? Może to Ci pomoże?

#9 matuszek

matuszek
  • 115 postów

Napisano 04 lutego 2014 - 00:13

Ok, możliwe, że się kalendarz przywiesił. W ustawieniach zmieniłem z domyślnego kalendarza dom na praca i już jest ok. Już mogę edytować i dodawać. Wcześniej nic nie mogłem dodać, nic nie było widoczne. A jeszcze pytanie, czy znacie kalendarz, w którym można dodawać notatki i są one widoczne np. W widoku miesiąca lub tygodnia? Nie tylko jak się kliknie na wydarzenie to wtedy widać, jak to ma miejsce w kalendarzu systemowym? Nie musi być funkcji ręcznego pisania. Dzięki za porady.

#10 siemarqs

siemarqs
  • 29 postów
  • SkądRybnik, PL

Napisano 08 lutego 2014 - 10:28

W związku z kalendarzem mam pytanie: czy jest możliwość zmiany kolorów kalendarzy? Te które są, dla mnie są za mało "wyraziste". Nie znalazłem możliwości zmiany. Czyżbym źle szukał?

#11 pedros

pedros
  • 1 392 postów
  • SkądWAW, PL

Napisano 08 lutego 2014 - 16:14

Owszem, jest. Apka (fuj!) Kalendarz. Kliknij w Kalendarze, "i" w kółeczku przy wybranym > Kolor i sobie wybierz.

#12 siemarqs

siemarqs
  • 29 postów
  • SkądRybnik, PL

Napisano 08 lutego 2014 - 19:13

@pedros, to przerabiałem. Nie pasują mi te kolory i chciałbym zastosować swoje. Jeszcze jedno, brak świąt. Na to też chyba nie ma sposobu, albo nie wiem jak do tego dojść.

#13 wojtkow

wojtkow

• 6 767 postów

Napisano 08 lutego 2014 - 20:07

Święta są trywialnie proste, za subskrybuj ten kalendarz http://www.mozilla.o...ishHolidays.ics (wystarczy kliknąć w link na iPadzie) i święta same dodadzą Ci się do kalendarza (jako osobny Kalendarz PolishHolidays).

Na odcienie kolorów rady nie ma, jest to zestaw predefiniowanych kolorów używanych we wszystkich aplikacjach synchronizujących się z kontem iCloud.

#14 matuszek

matuszek
  • 115 postów

Napisano 09 lutego 2014 - 00:15

Jak to subskrybować? Też by mi się przydał taki PolishHolidays. Jak kliknę w link nie dodaje dodatkowego kalendarza...

#15 JerryEvo

JerryEvo
  • 3 921 postów
Napisano 09 lutego 2014 - 06:52

Przecież jest napisane w poście w jaki sposób...

#16 producent

producent
  • 263 postów

Napisano 09 lutego 2014 - 09:24

Jest również kalendarz świąt prosto od Apple:
Apple - Downloads - iCal Calendars - Poland Holiday Calendar

#17 siemarqs

siemarqs
  • 29 postów
  • SkądRybnik, PL

Napisano 09 lutego 2014 - 11:01

Przecież jest napisane w poście w jaki sposób...

Jest napisane, ale nie dodaje, otwierałem w Chrome i Safari...

Jest również kalendarz świąt prosto od Apple:
Apple - Downloads - iCal Calendars - Poland Holiday Calendar

Ale chyba nie na iPada...

#18 iMy

iMy
  • 48 postów

Napisano 09 lutego 2014 - 11:13

Jest napisane, ale nie dodaje, otwierałem w Chrome i Safari...

Ale chyba nie na iPada...

Na IPada, iPhone też działa.

#19 matuszek

matuszek
  • 115 postów

Napisano 09 lutego 2014 - 15:08

W tym drugim linku działa tylko tylko trzeba kliknąć download. A ten link do mozilli nie działa. Wyświetla się jakiś ogrom informacji w trybie tekstowym i tyle.

#20 pedros

pedros
  • 1 392 postów
  • SkądWAW, PL

Napisano 09 lutego 2014 - 16:08

Mi się udało trochę naokoło przez komputer. Ten kalendarz od Mozilli ściąga się jako .ics.html, po poprawieniu rozszerzenia zaimportowałem go jako nowy kalendarz do iCloud i na iZabawkach już jest dostępny. :)

#21 wojtkow

wojtkow

• 6 767 postów

Napisano 09 lutego 2014 - 16:58

To ciekawe, bo sprawdziłem ten link na dwóch moich iPadach i na obu działa. Uruchamiałem go tylko z Safari.

#22 siemarqs

siemarqs
  • 29 postów
  • SkądRybnik, PL

Napisano 10 lutego 2014 - 15:50

Chyba jestem "cienki Bolek" bo nic mi nie wychodzi... Kalendarz ściagnąłem na kompa a co dalej? Dla mnie czarna magia, ale czy tylko dla mnie?

#23 pedros

pedros
  • 1 392 postów
  • SkądWAW, PL

Napisano 10 lutego 2014 - 19:40

Wyślij go do siebie mailem i otwórz załącznik na iPadzie dodając wydarzenia jako nowy kalendarz. Powinno zadziałać.

#24 siemarqs

siemarqs
  • 29 postów
  • SkądRybnik, PL

Napisano 12 lutego 2014 - 16:15

@pedros, serdecznie dziękuje! Nigdy bym nie wpadł na taki trick, zagmatwany ten system, sakramencko tajemniczy;-)

#25 KRAKEN

KRAKEN
  • 3 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 13 lutego 2014 - 15:52

Witam. Mam następujący problem. Mam rozjechane godziny między kalendarzami w telefonie i na iCloud. Jest kilka godzin różnicy między wpisanym wydarzeniem czy to w telefonie czy bezpośrednio w kalendarzu w iCloud. Z czego to wynika . Jak poprawić błąd ?

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych