Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Open Office 4.0.1 - problemny

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
9 odpowiedzi w tym temacie

#1 George Stark

George Stark
  • 242 postów

Napisano 03 lutego 2014 - 12:45

Cześć, mam problem z OO. Nie mogę od jakiegoś czasu uruchomić tego programu bo cały czas wyskakuje mi ten komunikat. Klikanie w przyciski nic nie daje. Zero reakcji. Ktoś wie, gdzie się resetuje w Mac 10.9.1 ustawiania OO? Nie mogę odnaleźć...

#2 JerryEvo

JerryEvo
  • 3 921 postów
Napisano 03 lutego 2014 - 12:55

Tutaj są ścieżki dla starszych wersji: OpenOffice.org for Mac OS X : FAQ : Settings Gone
Prawdopodobnie nowsze będą dość analogiczne.

#3 George Stark

George Stark
  • 242 postów

Napisano 03 lutego 2014 - 15:30

No właśnie te ścieżki w 10.9 się nie zgadzają :(

#4 JerryEvo

JerryEvo
  • 3 921 postów
Napisano 03 lutego 2014 - 15:51

Zainstalowałem. U mnie profil umieścił w ~/Library/Application Support/OpenOffice/4/user Przemianuj sobie OpenOffice w ~/Library/Application Support/, np. na OpenOffice.old - po tym zabiegu startuje z kreatorem takim jak zaraz po instalacji.

#5 gargi

gargi
  • 75 postów
  • SkądGdynia

Napisano 08 maja 2014 - 09:38

Cześć,
mam problem z OO. Nie mogę od jakiegoś czasu uruchomić tego programu bo cały czas wyskakuje mi ten komunikat. Klikanie w przyciski nic nie daje. Zero reakcji. Ktoś wie, gdzie się resetuje w Mac 10.9.1 ustawiania OO? Nie mogę odnaleźć...

Nie wiem czy problem został rozwiązany ale mi udało się z OO 4.0.1.
W preferencjach systemowych/Ochrona i prywatność/Ogólne w dopuszczaj programy pobrane z: zmieniłem na dowolne źródło, zainstalowałem i powróciłem do starych ustawień. Ja na razie działa całkiem poprawnie

#6 dominicus

dominicus
  • 16 postów

Napisano 27 maja 2014 - 09:18

Mam pytanie dotyczące aktualizacji OO. Czy przed zainstalowaniem nowej wersji muszę odinstalować poprzednią?

#7 Śfieży

Śfieży
  • 920 postów

Napisano 01 czerwca 2014 - 12:16

JA mam pytanie jaki związek z DTP maja pytania dotyczące problemów z instalacją programu biurowego?

#8 Iro

Iro
  • 6 955 postów

Napisano 01 czerwca 2014 - 12:21

OO nie jest już rozwijany, a nowa wersja tego darmowego pakietu biurowego nazywa się Libre Office. Mam go na 10.9.3 i działa bezproblemowo i szybciej od poprzednika. Polecam

#9 sim0n69

sim0n69
  • 61 postów
  • SkądKraków, Poland

Napisano 04 czerwca 2014 - 19:16

nie wiem jak rozwiazaliscie ten problem ale u mnie wystepuje on caly czas :/ i bez reakcji na odtworz i nie odtwarzaj :/ w bibliotece nie mam Application Support/OpenOffice/4/user ani jak gdzies indziej znalazlem saved application zeby wywalic jakis plik :/ co robic ?

#10 Iro

Iro
  • 6 955 postów

Napisano 08 czerwca 2014 - 15:20

Wywalić Open Office i zainstalować Libre Office.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych