Witam
Kilka dni temu skończyłem grać w Sodier of fotune dla Linuksa, który nie jest dostępny dla Mac OS X. Jednakże znalazłem informację, że druga część tej gry jest dostępna dla Mac OS X PPC i była wydana w 2002 r. Ponadto przeczytałem szereg negatywnych komentarzy na temat tej gry i widziałem jakieś łatki, które rozwiązują tylko niektóre problemy. Niestety nie ma praktycznie żadnych informacji na temat działania tej gry pod Mac OS X 10.6:
"For SNOW LEOPARD / 10.6 *ONLY*; not compatible with Lion (because it is not a universal binary) and unreliable on Tiger or regular Leopard because of video card issues.."
To wygląda na dość ryzykowny zakup, a z jakiegoś powodu gry produkowane przez Macplay nię cieszyły się dobrą opinią wśród użytkowników Mac OS X. Czy ktoś posiada kopię tej gry i może mi coś napisać na temat jej działania pod Mac OS X 10.6.
Pozdrawiam

Soldier of fortune 2 na Mac OS X 10.6
Rozpoczęty przez
mateo14
, 02 lut 2014 21:40
4 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 02 lutego 2014 - 21:40
Napisano 03 lutego 2014 - 06:13
A wine/crossover + wersja z PC?
Napisano 03 lutego 2014 - 10:38
Oficjalne wymagania oryginału:
PowerPC G4/400
Mac OS X 10.1.5
128MB RAM
3D Video Card (16 MB)
1.1Gb available hard disk space
Napisano 03 lutego 2014 - 18:42
A wine/crossover + wersja z PC?
To żadna frajda grać w grę dedykowaną dla innego systemu operacyjnego pod jakimś emulatorem dla WIndows, którego nie posiadam od 2005 r. Z reguły zawszę staram się placić za wersje Maca lub Linuksa, ponieważ tych systemów używam od bardzo długiego czasu: Linuksa od 2004, a Mac OS X od 2010. Rosetta ma swoje wady, ale była rozwijana przez tego samego producenta, a więc to i tak lepsze rozwiązanie niż Wine/crossover.
- - - Połączono posty - - -
Oficjalne wymagania oryginału:
PowerPC G4/400
Mac OS X 10.1.5
128MB RAM
3D Video Card (16 MB)
1.1Gb available hard disk space
Dzięki. Choć to i tak nie rozwiało moich wątpliwości.
Podjąłem ryzyko i kupiłem tą grę, ale będę wdzięczny za wszelkie komentarze na ten temat.
Napisano 13 lutego 2014 - 01:10
Witam
Chciałbym poinformować, że udało mi się uruchomić tą grę na Mac OS X 10.6.8. Po instalacji gry warto zainstalować patch w wersji 1.0.3, ale muszę przynać, że dopiero zacząłem w nią grać i jak na razie nie sprawia żadnych problemów.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych