Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Zablokowanie aplikacji na danym biurku

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
5 odpowiedzi w tym temacie

#1 Devik

Devik
  • 7 postów

Napisano 02 lutego 2014 - 19:41

Cześć, cały czas próbuję znaleźć rozwiązanie jak zablokować, np. Evernote na danym biurku (np. Biurko 2). Klikając prawym przyciskiem na aplikację jestem w stanie przypisać aplikację do danego biurka, ale kiedy np. będąc na biurku 1 klikam na Evernote, który jest w Docku to automatycznie przerzuca mi go na Biurko 1 zamiast przenieść mnie na Biurko 2. Czy znacie jakieś rozwiązanie na tą przypadłość? :) Dzięki!

#2 ctarx

ctarx
  • 40 postów

Napisano 19 lutego 2014 - 20:50

U mnie działa więc zapytam:

1. Dzieje się tak tylko na Twoim koncie czy przykładowo na koncie gościa również?
2. Masz wszystkie aktualizacje systemu?
3. Próbowałeś: killall Dock?

#3 Yellowfrog

Yellowfrog
  • 1 548 postów
Napisano 20 lutego 2014 - 02:05

W preferencjach systemowych ikona Mission Control - sprawdź czy masz zaptaszone: "Przełączając programy przejdź do przestrzeni z otwartymi oknami danego programu"

#4 Devik

Devik
  • 7 postów

Napisano 21 lutego 2014 - 10:52

W preferencjach systemowych ikona Mission Control - sprawdź czy masz zaptaszone: "Przełączając programy przejdź do przestrzeni z otwartymi oknami danego programu"

Próbowałem z włączoną opcją i wyłączoną. Tak samo, bez zmian :(

#5 gargi

gargi
  • 75 postów
  • SkądGdynia

Napisano 14 kwietnia 2014 - 17:47

Próbowałem z włączoną opcją i wyłączoną. Tak samo, bez zmian :(

U mnie działa jak na razie bez problemów, wg wskazówek.

Ja mam inne pytanie: czy można "przywiązać" program do danego biurka? Tak by zawsze otwierał się na danym biurku

#6 Yellowfrog

Yellowfrog
  • 1 548 postów
Napisano 14 kwietnia 2014 - 17:55

Prawym klawiszem na ikonie w Docku i Opcje>To Biurko. Jeśli nie ma tej opcji trzeba zrestartować Dock (killall Dock) lub zrestarować aplikację - czasami coś się blokuje.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych