Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Macbook Air + Thunderbold display - Jak wyłączyć matrycę Macbooka bez zamykania klapy

• Please log in to reply
6 replies to this topic

#1 thmkr

thmkr
  • 293 posts
  • SkądLubatowa, Poland

Posted 01 February 2014 - 14:25

Witam. Szukam rozwiązania dla mojego problemu. Czy da się zrobić tak, aby pracować tylko na zewnętrznym Thunderbolt Display bez zamykania klapy Macbook'a? Chciałbym aby właśnie ekrany zachowywały się tak jak podczas zamkniętej klapy Macbooka lecz bez jej zamykania. System Mavericks. Z góry dziękuję za pomoc :).

#2 JerryEvo

JerryEvo
  • 3921 posts
Posted 01 February 2014 - 15:42

Opis trzech możliwości znajdziesz tu: 3 Ways to Turn Off The Screen of Your MacBook Without Closing The Lid
Gdybyś nie znał angielskiego to daj znać - przetłumaczę.

Jeszcze innym rozwiązaniem jest użycie aplikacj SwitchRes X

#3 thmkr

thmkr
  • 293 posts
  • SkądLubatowa, Poland

Posted 01 February 2014 - 15:56

Przetestowałem SwitchRes X, poustawiałem, że wbudowany ekran ma być nieaktywny a Thunderbolt aktywny i gdy przełączam się na profil to wygaszają się obydwa ekrany, po chwili pojawia się tylko zewnętrzny ale po kilku sekundach ekran Macbooka powraca. Co do opcji z Mission Control to wygasza mi obydwa ekrany.

#4 JerryEvo

JerryEvo
  • 3921 posts
Posted 01 February 2014 - 16:06

Więc zostały jeszcze 2 opcje z zaproponowanych plus był programik wyciemniający wbudowany LCD ale go na szybko znaleźć nie mogę.

#5 thmkr

thmkr
  • 293 posts
  • SkądLubatowa, Poland

Posted 01 February 2014 - 16:29

Z magnesem raczej odpada. A opcja z Terminalem jest taka, że po odpięciu monitora od Macbooka nadal nie będzie obrazu prawda?

#6 JerryEvo

JerryEvo
  • 3921 posts
Posted 01 February 2014 - 16:33

Nie będzie do momentu wydania komendy w terminalu

#7 thmkr

thmkr
  • 293 posts
  • SkądLubatowa, Poland

Posted 01 February 2014 - 16:34

Rozumiem. Dzięki za informacje.

1 user(s) are reading this topic