Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Zniżki edukacyjne Apple w Polsce

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
2 odpowiedzi w tym temacie

#1 Winters

Winters
  • 10 postów

Napisano 31 stycznia 2014 - 18:47

Witam,
szukam informacji na temat "oficjalnych" zniżek Apple w polsce, które można otrzymać w Apple Store online czy u premium resselera jak iSpot.
W sklepie Apple nie pisze nic na temat wysokości zniżki oraz o tym, że jest ona dostępna tylko na komputery Mac, chyba, że gdzieś przegapiłem. Sprawdziłem wszystkie ceny w sklepie dla edukacji i tylko ceny komputerów mac były niższe, obliczyłem, że o 6% od normalnych.

Tutaj u autoryzowanego resselera [url]http://sklep.maqsimum.pl/cms/apple-edu[/url] jest zniżka 8% na mac i 3% na ipod. W innym miejscu przeczytałem, że zniżka dotyczy także akcesoriów i oprogramowania apple.
W cortland dodatkowo jest informacja, że 6% zniżki dla studenta/ucznia a 10% dla nauczyciela - • [url]www.cortland.pl/index.php?dispatch=pages.view&page_id=11[/url]

Tak w ogóle, czy w polsce są dostępne zniżki apple dla firm ?

nie ma oficjalnych informacji od apple na temat zniżek w polsce ? konkretnych danych szukam

#2 vrack2

vrack2
  • 291 postów
  • SkądBirmingham/Nottingham

Napisano 31 stycznia 2014 - 19:06

Hmm, nie wiem jak jest w Polsce, ale ja w UK dostałem 14.5% zniżki (nie wiem dlaczego taka nierówna liczba).

#3 imrik

imrik
  • 3 471 postów
  • SkądWrocław, Poland

Napisano 01 lutego 2014 - 01:21

Z tego co wiem: Apple Online Store - ceny są na stronie. Koniec. Kropka. Zniżka dla edukacji wynosi 6% na komputery i tyle (uczeń, nauczyciel - faktura imienna z adnotacją cel edukacyjny, nie rozliczysz u księgowej za żadne skarby) Resellerzy mają różnie, ja mogę się wypowiedzieć jedynie iSpot bo to co oferuje firma iKrzak mnie nie intresuje, zatem: Cortland - 6% student, 10% nauczyciel i więcej nie wiem (ale zapewnie ma podobnie co iSpot) - zniżka dla studentów na komputery 6% - zniżka dla nauczycieli na komputery 10% - dla szkół wyższych i uczelni: na komputery 10% - dla szkół podstawowych i gimnazjów: na komputery 12% - Dodam takze ze jest oferta edu dla instytucji edukacyjnych (szkoły podstawowe, gimnazja, szkoły wyższe, uczelnie) na iPady (w tym także mini i ipody touch), która wynosi 6% - Może około września w tym roku będzie back to school znów fajne, w tym roku i trzy lata temu było 12% zniżki dla wszystkich sprzedaży edu. - 10% zniżki z okazji otwarcia nowego Apple Premium Reseller lub rocznicy otwarcia - śledź facebook iSpot / Cortland ;) - Chcesz mieć zniżkę na firmę bez okazji? Kup towaru za kilkadziesiąt - kilaset tysięcy złotych, dostaniesz zniżkę ;) Chłopie 23% VAT se odliczasz! Opanuj się, a nie tylko taniej i taniej. Cena jest ustalona i tyle.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych