Głownie udzielam sie w wątkach iPhonowych a w kwestiach laptopow nie jestem tak obeznany dlatego proszę rozwiać moje wątpliwości.
Oczywiście chodzi mi o konkrety a nie spekulacje

Otóż mam już jakiś czas 2 sztuki Macbookow Pro Mid2010, nie zwracałam nigdy uwagi na kwestie ładowania oraz czegoś takiego jak kalibracja. Chciałbym jednego sprezentowac komuś ale chciałbym zostawić sobie ten z lepsza (czyt, mniej zużyta) bateria.
Sprawdziłem w raporcie, ze jeden ma ok 230 cykli a drugi ok 390. Wybór powinien być oczywisty, jednak ciekawi mnie kwestia pojemności. Ten z większa ilością cykli ma nieznacznie większa pojemność i mam wrażenie, ze w nim bateria przy maksymalnym obciążeniu trzyma dłużej. Od wczoraj robiłem na obu kalibracje (dopiero doszedłem do tego, ze istnieje coś takiego

Zobaczymy dziś jaka maja pojemność. Czy ktoś mógłby napisać od czy może tak być ze więcej cykli wcale nie oznacza większego zużycia baterii? Dodam ze ten z większa ilością cykli był często wyrąbywany do końca i ładowany na maksa. Ten zaś z mała ilością cykli wiele czasu spędził pod prądem.
Czy jest ktoś, kto miał doswiadczeńia w tym zakresie? Dziś montuje nowy dysk i chce pozbyć sie jednego macbooka dlatego chciałbym podjąć ostateczna decyzje.