Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Maktura - czy projekt jest nadal rozwijany?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
10 odpowiedzi w tym temacie

#1 zietas

zietas
  • 136 postów

Napisano 29 stycznia 2014 - 11:18

Witam serdecznie, na wstępie napiszę, że przeszukałem forum, stronę itd., ale znalazłem tylko i wyłącznie stare posty. Zastanawiam się nad wyborem programu do fakturowania - nie przekonują mnie opcje internetowe, jako, że wolę mieć wszystko u siebie, a nie w Internecie. Ściągnąłem demo i testowałem sobie, podoba mi się, ale nie chcę, żeby po jakimś czasie okazało się, że są to pieniądze "wyrzucone w błoto". Moje pytania: 1. Posty, które znalazłem na forum dotyczą lat 2010-2012, a ja chciałbym się dowiedzieć jak teraz wygląda rozwój, użytkowanie "na codzień" oraz aktualizacje programu Maktura? 2. Czy wykonywanie kopii zapasowej i przeniesie jej na innego Mac'a to problem? ps. Czytałem post dotyczący Maktury na Mavericks, ale u mnie żaden problem z uruchomieniem się dema nie pojawił się.

#2 barneius

barneius
  • 220 postów

Napisano 29 stycznia 2014 - 17:34

Używam od ponad pół roku i jestem bardzo zadowolony. Po instalacji Maverics'a pojawił się problem z generowaniem samych dokumentów faktur w pdf ale wystarczył kontakt z developerem. Przesłali mi po godzinie od wysłania im maila jakieś polecenie do wpisania w terminalu i problem zniknął. Później o ile pamiętam pojawiła się jakaś aktualizacja. Sam program bardzo sobie chwalę, choć nie wystawiam dużej ilości faktur.

#3 imrik

imrik
  • 3 471 postów
  • SkądWrocław, Poland

Napisano 29 stycznia 2014 - 22:48

Zainwestuj w Faktura - Faktura — sprawne fakturowanie dla Twojego Maka!

#4 mls

mls

• 1 313 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 30 stycznia 2014 - 00:00

Korzystam z Maktury od początku jej istnienia, chwalę ją sobie bardzo, ale muszę z żalem przyznać, że twórcy nieco ten produkt "olali"... Owszem, wydali poprawkę na Mavericksa, ale drobnej korekty grafik pod komputery z ekranem Retina już się doprosić od długiego czasu nie można... Tak więc odnośnie pytań: Ad. 1. - jw., można liczyć, że może jakiś update w tym roku się pojawi... ;) Ad. 2. - bezproblemowo, obecnie Makturę mam na trzecim już maku z kolei (dane były przenoszone z poprzednich)

#5 zietas

zietas
  • 136 postów

Napisano 30 stycznia 2014 - 11:36

Dzięki za pomoc i opinie. Miejmy nadzieję, że dostosują aplikację pod Retinę :)

#6 JerryEvo

JerryEvo
  • 3 921 postów
Napisano 30 stycznia 2014 - 11:47

ale drobnej korekty grafik pod komputery z ekranem Retina już się doprosić od długiego czasu nie można...

A coś konkretniej?

#7 mls

mls

• 1 313 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 31 stycznia 2014 - 20:08

A konkretniej to: [ATTACH=CONFIG]20101[/ATTACH]

#8 JerryEvo

JerryEvo
  • 3 921 postów
Napisano 31 stycznia 2014 - 20:13

Dzięki za informację. Wypytuję bo mam w związku z nimi niecny plan ;)

#9 Homik

Homik
  • 173 postów
  • SkądWawa

Napisano 04 lutego 2014 - 10:36

Niby rozwijają, poprawili ostatnio parę bugów. Np na dwustronnej fakturze potrafiło przeciąć poziomo i przenieść na drugą stronę tylko kawałek wiersza. Od 2-ch lat obiecują możliwość zahasłowania programu, niby mała sprawa ale jak komputer z makturą stoi na środku firmy i każdy może sobie obejrzeć twoje faktury to porażka...... Mam prośbę, koledzy stukajcie do nich o to hasło do uruchamiania programu, sam nic nie uzyskałem...

#10 ftpd

ftpd

Nie.

• 24 351 postów

Napisano 04 lutego 2014 - 14:38

Naucz się blokować stanowisko, jak od niego odchodzisz, a nie wymagaj od ludzi, żeby pisali soft pod Twoje wydumki.

#11 acek78

acek78
  • 7 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 05 lutego 2014 - 17:44

Ja ściągnąłem Makturę dla testu, ale po pierwsze nie podoba mi się w wersji demo wielkie logo "WERSJA DEMO", po drugie w miesjcu kwota słownie pojawia mi się "DEMO". Pisałem do developera i czekam na info. Poza tym program mi się podoba.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych