Witam
Kilka dni temu w Krakowie znalazłem Iphone. Telefon był zablokowany itd. Napisałem do właściciela którym okazał się Anglik. Po wymianie maili napisał mi że telefon dostaje nowy od firmy i zebym sobie ta 4s zatrzymał. Prosiłem go też by odblokował telefon ale napisał mi że nie może. Gdy zapytałem czemu dowiedziałem się że usunął telefon ze swojego iclouda. Czy to możliwe że telefon dalej jest zablokowany? Co można zrobić by go odblokować? Napisać do Apple?

Zablokowany iphone i wymazanie go z icloud
Rozpoczęty przez
tomeq188
, 29 sty 2014 08:14
9 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 29 stycznia 2014 - 08:14
Napisano 29 stycznia 2014 - 10:34
Jeśli jest usunięty z icloud musisz wykonać reset w trybie DFU oczywiście zostaje simlock jeśli jest.

Napisano 29 stycznia 2014 - 11:01
on go nie odblokował w icloud tylko usunął urządzenie i blokada dalej jest.
Napisano 29 stycznia 2014 - 13:34
on go nie odblokował w icloud tylko usunął urządzenie i blokada dalej jest.
Jeżeli usunął urządzenie z iCloud to blokady po restore nie będzie.
Napisano 29 stycznia 2014 - 15:54
Zrobiłem restore i dalej jest. Czy jest możliwe że jeśli gośc usunął go i icloud ale nie odblokował to telefon i tak będzie bezużyteczny?
Napisano 29 stycznia 2014 - 16:01
Ale co dalej jest? Jaka blokada?
Napisano 30 stycznia 2014 - 16:26
A jaką masz teraz blokadę? Włączasz telefon z Jego kartą czy bez? Jaki komunikat masz na iTunes? Jeśli napisał, że dostanie nowy to prawdopodobnie zgłosił, że ten został zgubiony/ukradziony/uszkodzony... operator zgłosił to do apple i teraz widnieje na tzw czarnej liście. Wiesz z jakiej jest sieci? Unloka z czarnej listy też można zrobić choć jest to kosztowne w wielu przypadkach.
Napisano 31 stycznia 2014 - 16:00
To jest blokada aktywacji :/
Napisano 31 stycznia 2014 - 19:04
Gdyby faktycznie usunął go z iCloud problemu by nie było. Napisz do niego jeszcze raz, wyjaśnij, pokaż Screeny cokolwiek.
Napisano 02 lutego 2014 - 18:46
Usunąć z konta w iCloud (w Znajdż iPhone) można dopiero po wysłaniu polecenia wymaż i po skutecznym wymazaniu. Kiedy już zostanie wymazany można go usunąć w Znajdz iPhone i wtedy nie będzie powiązany z żadnym kontem.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych