iPad do oglądania filmów + zdjęć + inne.
Napisano 29 stycznia 2014 - 00:34
Napisano 29 stycznia 2014 - 00:48
Napisano 29 stycznia 2014 - 00:56
Napisano 29 stycznia 2014 - 11:20
Napisano 29 stycznia 2014 - 12:06
Napisano 29 stycznia 2014 - 13:47
Nie opłaca się z prozaicznego powodu i nie chodzi tu o samą firmę a proporcje ekranu, do odtwarzania filmów czy zdjęć Ipad zupełnie się nie nadaje gdyż jego format to 4x3, poszukaj ekranu 16x10 czyli takiego jakiego posiada konkurencja wtedy nie będziesz miał czarnych pasów.
A to ciekawe co mówisz, nie wiedziałem, od kiedy 16:10 jest lepsze do zdjęć? Przecież zdjęcia to 4:3 a dokładnie 3:2, więc jak może to wyglądać lepiej na 16:10 chyba nigdy nie widziałeś na oczy zdjęcia z aparatu.
LG czy Samsung robią obecnie o wiele lepsze ekrany.
Hmmm... zgadnij kto robi ekrany do iPadów...
Napisano 30 stycznia 2014 - 01:33
Napisano 30 stycznia 2014 - 02:07
Napisano 30 stycznia 2014 - 02:56
Kolor naturalny to nie to samo co pastelowy czy wyblakły. Poza tym naturalne kolory mogą być soczyste czy jak wolisz nasycone.
Ja jestem srodze zawiedziony i gdyby nie cała reszta zalet Ipada to bym go już się pozbył.
Szkoda bo mógł wyjść tablet idealny i może androidowcy by się przekonali bo takiej szybkości jaką daje safari raczej nigdy nie uświadczą.
Napisano 30 stycznia 2014 - 09:42
Ekran Retina nie bierze swojej nazwy znikąd i spełni oczekiwania nawet bardziej wymagającego użytkownika.
Cytat kolejny:
I na tym koniec "testu" Czyli jedynym parametrem porównywanym była siła intensywność świecenia... Szkoda, że w Tym Teście nie było dla porównania reflektora - byłoby jeszcze ciekawiej.Nierównomierność w intensywności iluminacji oscyluje w granicach 11%, co stawia nowego iPada mini za Nexusem 7 (2013) (przy czym różnice nie są dostrzegalne gołym okiem).
Swoją drogą to przyczepiłeś się do mini w wątku o Air. Jakoś niezbyt widziałem te portale, które nie zostawiły suchej nitki na ekranie Air... Ale chętnie poczytam jak wrzucisz linki.
A jakbyś nie mógł znaleźć to może to: Flagship Tablet Display Technology Shoot-Out
Wracając do mini retina - używam, przesiadłem się z dużej retiny i chwalę sobie.
Napisano 30 stycznia 2014 - 10:58
Napisano 30 stycznia 2014 - 11:22
Napisano 30 stycznia 2014 - 13:51
Tablety mini są w miarę tanie przez co coraz więcej ludzi decyduje się na ich zakup ale nie są też już takie dobre jak więksi bracia bo tam retina to Retina przez duże R.
Wolałbym jednak kosmiczną cenę ale niechby to dalej pozostał produkt premium.
To tak jak z nowymi autami, ktoś postanawia po Kia, Hyundaiu czy Oplu w końcu się przesiąść do Mercedesa czy BMW a tu zonk!
Czeka go pewne rozczarowanie bo te do tej pory niedoceniane marki jak Opel (auto w Niemczech uważane dla biedaków) czy koreańskie wiadomo jaka była opinia w Polsce okazuje się, że już w niczym nie ustępują potężnym koncernom produkującym auta z najwyższej półki a są nawet ładniejsze jeśli chodzi o design. Marki premium są z reguły bardziej konserwatywne i nie decydują się od razu na jakieś diametralne zmiany w wyglądzie.
Akurat jeśli chodzi o nowy wygląd zewnętrzny iPadów to jest mistrzostwo świata! naprawdę tu niewiele można już poprawić.
Z tym obiektywizmem nie przesadzam bo wiele osób bezkrytycznie podchodzi do swoich sprzętów w myśl zasady nie będę narzekał na coś na co wydałem tyle kasy. Tym bardziej publicznie, może w duchu mają jakieś zastrzeżenia ale świat poinformują o tym dopiero gdy sprzęt zostanie sprzedany - jest to moja osobista refleksja poparta wieloletnimi obserwacjami.
Proszę zwrócić uwagę na częsty fakt, że negatywne opinie chętniej są pisane przez osoby, które nigdy nie zetknęły się z danym produktem lub tylko pobieżnie. Przez to panuje duża dezinformacja a sponsorowane testy to już norma i nawet nie będę się nad rozwodził.
Ciężko obecnie o niezależną i przydatną opinię użytkownika a jeśli taką znajdziemy jest wtedy na wagę złota.
Tym bardziej, że w obecnych czasach coraz więcej ludzi nie ma własnego zdania i za bardzo sugeruje się opiniami innych, za łatwo ulega pewnym marketingowym sztuczkom. Zamiast przekonać się na własne oczy to bezkrytycznie ufa opiniom np. na ceneo czy skąpcu z których większość jest na zasadzie kopiuj wklej. Dobrym jednak źródłem informacji są testy na YT.
Napisano 30 stycznia 2014 - 18:19
Niestety ja jestem zawiedziony, chciałem mieć produkt klasy premium a tak nie jest i to tylko przez jeden głupi feler bo zamiast wstawić tam naprawdę dobry wyświetlacz to poszli po taniości i mamy tego skutki.
Tablety mini są w miarę tanie przez co coraz więcej ludzi decyduje się na ich zakup ale nie są też już takie dobre jak więksi bracia bo tam retina to Retina przez duże R.
Wolałbym jednak kosmiczną cenę ale niechby to dalej pozostał produkt premium.
To tak jak z nowymi autami, ktoś postanawia po Kia, Hyundaiu czy Oplu w końcu się przesiąść do Mercedesa czy BMW a tu zonk!
Czeka go pewne rozczarowanie bo te do tej pory niedoceniane marki jak Opel (auto w Niemczech uważane dla biedaków) czy koreańskie wiadomo jaka była opinia w Polsce okazuje się, że już w niczym nie ustępują potężnym koncernom produkującym auta z najwyższej półki a są nawet ładniejsze jeśli chodzi o design. Marki premium są z reguły bardziej konserwatywne i nie decydują się od razu na jakieś diametralne zmiany w wyglądzie.
Akurat jeśli chodzi o nowy wygląd zewnętrzny iPadów to jest mistrzostwo świata! naprawdę tu niewiele można już poprawić.
Z tym obiektywizmem nie przesadzam bo wiele osób bezkrytycznie podchodzi do swoich sprzętów w myśl zasady nie będę narzekał na coś na co wydałem tyle kasy. Tym bardziej publicznie, może w duchu mają jakieś zastrzeżenia ale świat poinformują o tym dopiero gdy sprzęt zostanie sprzedany - jest to moja osobista refleksja poparta wieloletnimi obserwacjami.
Proszę zwrócić uwagę na częsty fakt, że negatywne opinie chętniej są pisane przez osoby, które nigdy nie zetknęły się z danym produktem lub tylko pobieżnie. Przez to panuje duża dezinformacja a sponsorowane testy to już norma i nawet nie będę się nad rozwodził.
Ciężko obecnie o niezależną i przydatną opinię użytkownika a jeśli taką znajdziemy jest wtedy na wagę złota.
Tym bardziej, że w obecnych czasach coraz więcej ludzi nie ma własnego zdania i za bardzo sugeruje się opiniami innych, za łatwo ulega pewnym marketingowym sztuczkom. Zamiast przekonać się na własne oczy to bezkrytycznie ufa opiniom np. na ceneo czy skąpcu z których większość jest na zasadzie kopiuj wklej. Dobrym jednak źródłem informacji są testy na YT.
Szczerze mówiąc reszta tutaj forumowiczów ma rację jeżeli chodzi o Ciebie. Dlatego twoje zdanie biorę też pod uwagę ale troszeczkę dalej.
Czekam na dalsze informacje na ten temat.
Napisano 30 stycznia 2014 - 18:38

Za ten tekst o problemach z głową powinieneś zaliczyć bana przyjacielu. Czyli to, że Ty tego nie masz oznacza, że inni mają problemy z głową? Kurcze, idę na forum poświęcone mojemu autu i nawrzucam wszystkim, ktorzy mają problem z silnikiem, który u mnie sprawuje się bez zarzutu. Według Twojej teorii mają coś z głową. A teraz kolego spójrz i przeproś:Jednak ja uważam, że to użytkownicy mają jakieś problemy z głową bo widzą jakieś przebarwienia czy zażółcenia. Ja tego nie stwierdziłem nigdy.
16m:31sek. Air po lewej stronie, żółta i ciemniejsza lewa strona, jeśli nie widzisz to jutro biegiem do okulisty.
Apple iPad Air (White vs Black): Unboxing & Overview - YouTube
Żółć, prawy dolny róg.
Image - TinyPic - bezpłatny hosting obrazów, udostępnianie zdjęć i hosting filmów wideo
Żółta lewa strona
http://forums.macrum...27&d=1383518335
http://forums.macrum...28&d=1383518335
http://forums.macrum...10&d=1388260682
http://forums.macrum...29&d=1383567840
Sam miodek
http://forums.macrum...01&d=1387920238
bookspine
Apple iPad Air - display illumination problem - YouTube
Żółci w iPhone też pewnie nie widziałeś, znowu pewnie ktoś ma problem z głową.
http://forums.macrum...15&d=1390241991
I na dokładkę potężne tematy tworzone przez ludzi z problemami z głową

https://discussions....tart=0&tstart=0
oraz
http://forums.macrum...d.php?t=1665350
Zastanów się następnym razem bolo co wypisujesz.
Napisano 31 stycznia 2014 - 00:28

Napisano 31 stycznia 2014 - 05:20
Napisano 31 stycznia 2014 - 11:47
Napisano 01 lutego 2014 - 12:51
Napisano 02 lutego 2014 - 10:57
Napisano 02 lutego 2014 - 13:18
Napisano 02 lutego 2014 - 15:23
Ekran ten sam
Podobny ale nie ten sam. Choć także bardzo dobry.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych