Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Problem z domowa siecia wifi

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
9 odpowiedzi w tym temacie

#1 ramek200

ramek200
  • 19 postów

Napisano 26 stycznia 2014 - 20:02

Witam, mam problem tylko z domowa siecią wifi w moim telefonie. Po wpisaniu hasła sieć normalnie się łączy ale jej prędkość jest bardzo słaba. Dodam, że laptop i ps3 na tej sieci działają rewelacyjne. O ile kiedyś gdy widziałem, że sieć jest kiepska robiłem restart routera i wszystko ładnie szło. Po długim działaniu routera problem się powtarzał. Ale teraz od jakiegoś czasu no kompletnie na wifi nic mi nie działa. Nie idzie ogladac aplikacji typu mtv under the thumb, pogoda itp. Dodam, że na internecie od operatora działa wszystko rewelacyjne. I wifi też działa bo czy podłącze się w pracy czy u kolegi to wszystko jest okej. Z czym jest problem bo dodam, że na laptopie i na ps3 sieć działa mi rewelacyjnie. Tylko z tą jedną akurat domową siecią mam problemy. Próbowałem przywrócić router do ustawień fabrycznych lecz to nic nie dało. Pozdrawiam

#2 sereksztum

sereksztum
  • 335 postów

Napisano 26 stycznia 2014 - 21:14

Podaj specyfikację sieci domowej i jaki dokładnie masz telefon. Sprawdź ile jest sieci w twoim zasięgu i jakie mają kanały.

#3 ramek200

ramek200
  • 19 postów

Napisano 26 stycznia 2014 - 21:19

Posiadam internet z interneti, mam też od nich router w umowie ten netia spot. Iphone to 4 16 gb. Iphone wyszukuje z domu 3 sieci w tym tak jakby dwie moje. 1 to jest sieć do podłączania a jedna darmowa dla użytkownikow netia po wprowadzeniu swojego nr klienta. 3 od sąsiada do której nie mam dostępu. Co do tej specyfikacji to mam nadzieje, że o to chodzi - jeśli nie wyjaśnij co mam podać. Pozdrawiam

#4 JerryEvo

JerryEvo
  • 3 921 postów
Napisano 26 stycznia 2014 - 21:50

Jaką masz konfigurację adresów, DNS?

#5 ramek200

ramek200
  • 19 postów

Napisano 26 stycznia 2014 - 22:19

wszystko jest robione domyslnie. Iphone sam połączył się z siecią i sam sobie to ustawił. Dzisiaj jeszcze spróbowałem tego : 1)uruchom w iPhonie, iPadzie lub iPodzie touch tryb samolotowy; 2)wejdź kolejno w: Ustawienia > Ogólne > Wyzeruj > Ustawienia sieciowe i potwierdź wykonanie akcji; 3)zrestartuj router (odłącz od źródła zasilania i podłącz ponownie); 4)wyłącz tryb samolotowy; 5)gdy urządzenie uruchomi się ponownie, na ekranie pojawi się zapytanie, czy chcesz ponownie połączyć się z siecią Wi-Fi – zezwól na wykonanie czynności. Bez zmian

#6 JerryEvo

JerryEvo
  • 3 921 postów
Napisano 26 stycznia 2014 - 22:21

Jaki kanał WiFi masz wybrany w Netia Spot? Laptop jest z Windows?

#7 ramek200

ramek200
  • 19 postów

Napisano 27 stycznia 2014 - 18:29

Kanał automatyczny był wybrany, laptop windows vista. Moja siostra nie ma problemu z domową siecią wifi ale ona korzysta z androida. Czytałem o tych kanałach naawet ściągłem inssider ale nie wiem na który kanał ustawić. Pokazywało 2.4 GHZ od -3 do 3 jest tak jakby moja siec i ta druga komorkowa. A sasiada widzi na kanale 9-13

#8 JerryEvo

JerryEvo
  • 3 921 postów
Napisano 27 stycznia 2014 - 18:35

I Twoją sieć widział na którym kanale? Najlepiej zmienić kanał na taki, który nie będzie nakładał się z innymi sieciami.

#9 ramek200

ramek200
  • 19 postów

Napisano 27 stycznia 2014 - 18:39

Czyli najlepiej zmienić na tzw puste kanały, które niczego nie wykrywają ? Generalnie teraz na tym moim to sa 2 sieci ale w tym są dwie moje. Czyli ta jedna standardowa bezprzewodowa a druga z funkcja tylko dla telefonow i klientow netii bezpłatna. Zmienić kanał na inny mimo iż miałem tylko swoje sieci?

#10 sereksztum

sereksztum
  • 335 postów

Napisano 27 stycznia 2014 - 18:50

Zmień na kanał taki który jest wolny - tylko twoją sieć. Ta multimedii niech sobie działa jak jest. Ustaw też, aby radio działało tylko na G, a nie na bgn mixed. Jak to nie pomoże, wróć na bgn mixed, bo inne urządzenia mogą mieć problemy z siecią. Ode mnie na razie tyle, na szybko nic innego do głowy mi nie przychodzi.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych