w związku z tym że mój, używany w domu, Acer Aspire po 4 latach, zaczyna już coraz częściej przypominać o swoim wieku (głównie tym, że ciągle się coś psuje), jestem przed wyborem nowego urządzenia. Chciałbym jednym ruchem zastąpić swoje dwa laptopy (Acer Travelmate, po 3 latach, w świetnym stanie, ale szybkość już nie ta...). Dodam, że jestem wielkim miłośnikiem wyświetlaczy, o wysokiej rozdzielczości. Myślałem nad następującymi urządzeniami:
Macbook Pro z Retiną (Mid 2012)
i5 8GB 256GB-SSD HD4000
Kusi, w miarę sensowna cena (około 5 tysięcy złotych), ale nie mam pojęcia czy uciągnie odpalonego w wirtualnej maszynie, Windowsa 8.1. (rzadko, bo rzadko, raz w tygodniu, ale jest mi wtedy potrzebny). Oraz czy jest w porządku do pracy w Photoshopie. Nadaje się?
Macbook Pro z Retiną (Late 2013)
i5 16GB 256GB-SSD Iris
Tutaj boli mnie cena, bo takie urządzenie to koszt, bagatela - 7,5k. Tanio, nie jest. Ale czy warto?
[mod][CIACH][/mod]
Forum myapple jest miejscem przeznaczonym na dyskusje o problemach związanych z użytkowaniem sprzętu i oprogramowania wyprodukowanego przez Apple lub współpracującego z urządzeniami tej firmy. Jakkolwiek inne tematy nie są zabronione to jedynym miejscem podjęcia dyskusji innej niż programowo/sprzętowa Apple jest dział Think Different
[mod]Została ostatnim razem zwrócona uwaga - następnym razem będzie ostrzeżenie [/mod].
Z racji tego że się uczę i czasami odpalamy aplikacje takie jak, Cinema 4D czy Blender wypadałoby jednak aby ten laptop był dość mocny. A że w lato, często jeżdżę rowerem oraz - ogólnie, często korzystam z niego na mieście, także i mobilny. Mam nadzieje że pomożecie mi w dokonaniu wyboru

P.S
Będę z niego korzystał mniej, więcej 3 lata.