Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Własny sygnał SMS

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
104 odpowiedzi w tym temacie

#76 Hotek

Hotek
  • 91 postów

Napisano 23 sierpnia 2009 - 16:07

Witam, nie czytałem wszystkich tematów wiec mam 2 pytania. 1. Czy można nazwać jakoś swój dzwonek sms? Czy musi on być nazwany np "szkło" 2. Czy można mieć więcej niż 6 dzwonków? i po co mam zmieniać z dzwonka mp3 na aif skoro widzę, że jest to rozszerzenie CAF! ;/ i nie podmienia mi, po prostu wrzuca, i mam dwa pliki, z różnymi formata...aif, i CAF

#77 Pablowej

Pablowej
  • 531 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 23 sierpnia 2009 - 20:43

1. Nie można
2. Nie można
3. Ręcznie zmieniasz rozszerzenie z aif na caf i dopiero wtedy wrzucasz do iPhone

---- Dodano 23-08-2009 o godzinie 21:44 ----
A ja osobiście również podłączam się do pytania czy można zmienić dźwięk SMS nie mając JB?

#78 req

req
  • 163 postów
  • SkądOln

Napisano 24 sierpnia 2009 - 13:03

Macie tu bardzo fajny dźwięk na sms-a, już gotowy by sobie wrzucić za trójdźwięk.

sms-received1.caf

#79 heps

heps
  • 180 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 24 sierpnia 2009 - 17:42

Macie tu bardzo fajny dźwięk na sms-a, już gotowy by sobie wrzucić za trójdźwięk.

sms-received1.caf

Żeby nikt nie musiał w ciemno wrzucać tego a potem żałować - to cichy tekst "bijcie masterczułki " - YouTube - Ventrilo Busters - Tibia Rulez

Nie polecam.

#80 Olivia

Olivia
  • 716 postów
  • SkądKraków

Napisano 25 sierpnia 2009 - 22:21

Sygnały trochę bardziej znane:

Nokia SMS
MEGAUPLOAD - The leading online storage and file delivery service

Glass (ten z Leoparda)

#81 SebaSonido

SebaSonido
  • 623 postów
  • SkądBiałystok

Napisano 25 sierpnia 2009 - 22:22

A ja polecam z Cydi - Intel Inside (sam używam) ;) poza tym są też i inne, które docelowo zastępują któryś z fabrycznych sygnałów i można je wł./wył. poprzez WinterBoard.

#82 Olivia

Olivia
  • 716 postów
  • SkądKraków

Napisano 25 sierpnia 2009 - 22:34

A to zaraz zrobie .theme dla winterboarda...

EDIT:

Foldery trzeba wrzucić do:
Library/Themes

Powinny działać...

#83 vivacee

vivacee
  • 376 postów
  • SkądPoznan

Napisano 08 września 2009 - 11:43

Fajnie macie. Ja jako sygnał sms chciałem jeszcze w starym iPhone ustawić sobie startup chime z mac osx. No ale bez jailbreaka ani rusz, a ja go łamać nie zamierzam...

#84 Panicz

Panicz
  • 323 postów
  • SkądZielona Góra

Napisano 11 września 2009 - 16:14

A ja chce zmienić sygnał gdy pojawia się nowy e-mail w push! Wie ktoś może jak to zrobić? Thx!

#85 SebaSonido

SebaSonido
  • 623 postów
  • SkądBiałystok

Napisano 11 września 2009 - 16:32

Ja wiem ;) Osobiście używam AOL - You've got mail z Cydii. Powinny być tez inne sygnały do maila.

#86 krobal

krobal
  • 35 postów

Napisano 11 września 2009 - 16:45

a ma ktoś może plik z dzwonkiem sms klasycznym z nokii?

#87 Shakal

Shakal
  • 753 postów
  • SkądWrocław/Kraków

Napisano 11 września 2009 - 16:56

O fuuu! :-x :-)

#88 Panicz

Panicz
  • 323 postów
  • SkądZielona Góra

Napisano 11 września 2009 - 21:25

Już ustawiłem:D Mój dzwonek na e-mail: Mail MatherFucker;D z eurotrip movie Co do klasycznych noki to chyba chodzi Ci o "pi pip" heheh poszukaj na torrentach albo gdzieś... wpisz "nokia tunes" Pozdro!

#89 Karolus

Karolus
  • 12 postów

Napisano 16 września 2009 - 20:25

moj błąd:) wszystko dziła prawidłowo pozdr

#90 jaroomaster

jaroomaster
  • 74 postów

Napisano 01 października 2009 - 15:24

Wszystko dziala należycie ;]

postapilem wg wskazowek, a dzwonki podsune wam stad:
Free Nokia Themes, Sony Ericsson Themes, Mobile Themes, Mobile Downloads - mobile9

dzieki wielkie za rozwiazanie ;]

#91 JFP

JFP
  • 90 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 02 października 2009 - 16:54

Jeśli masz na myśli ten nadawany alfabetem Morse'a to mam :)
Właśnie go sobie wygenerowałem:lol:

---- Dodano 02-10-2009 o godzinie 17:56 ----

operacja polega na podmianie sygnalu cos za cos..
nazwa sygnalu w iphonie bedzie nadaltaka jaka jest bierzaco

1.laczymy iphona z kompem:)
2.wchodzimy do /System/Library/Audio/UISounds pliki sms-received?.caf ? - od 1 do 6 to sygnaly sms...

OK, a czy wiadomo gdzie znaleźć w celu podmiany sygnały dzwonka telefonu? U mnie w 2G jest ich chyba 25 rodzajów, jeśli dobrze zliczyłem.

#92 Soli

Soli
  • 75 postów
  • SkądKraków

Napisano 08 października 2009 - 17:37

jest inny sposób na zmiane z mp3 na aiff? bo strona Media - Convert - darmowy konwersator w sieci - konwersja plików audio, dzwonki do telefonów komórkowych, konwersja plików muzycznych i video - nie działa juz jakis czas ciagle po paru minutach konwersji pokazuje się ,,spróbuj później'' a w google znalazłem kilka programów rzekomo mp3 to aiff converter ale żaden nie działa inne zaś są płatne. byłbym wdzięczny za odpowiedź

#93 Soli

Soli
  • 75 postów
  • SkądKraków

Napisano 10 października 2009 - 17:34

zawsze mi się żaden myliło z rzadko ;p ale gafa, a co do programu znalazlem już . dzieki

#94 igzbi

igzbi
  • 42 postów

Napisano 17 grudnia 2009 - 23:51

W total commanderze nie widzę folderu system... jak mam wejść do niego... ??

#95 wolodiej

wolodiej
  • 44 postów

Napisano 20 grudnia 2009 - 13:17

przez program winSCP

#96 radziwoj

radziwoj
  • 49 postów
  • SkądGdynia

Napisano 20 grudnia 2009 - 16:47

Słuchajcie, może tutaj jakaś mądra głowa się znajdzie :) Mam problem z dzwonkami sms, a dokładnie rzecz mówiąc wszystkie dostępne dzwonki sms mają taki sam jeden dźwięk (nie ważne czy wybiorę elektroniczny, róg, itd). Nawet jeśli przekonwertuję sam i wrzucę do System/Library/Audio/UISounds to też jest taki sam jak dotychczas ... Wie ktoś może "o co kaman"? Wykluczam restore od razu mówię :P

#97 dydymus

dydymus
  • 109 postów
  • SkądPoznań

Napisano 21 grudnia 2009 - 12:38

Polecam 2 programy Anyring (cydia) można dowolny utwór z biblioteki iPoda przypisać do wybranych funkcji (sms/mail/dzwonek etc), można również określić jego długość... Drugim program jest ToneFXs dowolnie możemy za jego pomocą konfigurować dźwięki połączeń jak również dźwięki systemowe... program składa się z dwóch części jednej zainstalowanej na kompie drugiej na iP wymiana danych odbywa się poprzez wi-fi.

#98 Gość_Kalokagathii_*

Gość_Kalokagathii_*

Napisano 27 grudnia 2009 - 23:07

jest inny sposób na zmiane z mp3 na aiff? bo strona Media - Convert - darmowy konwersator w sieci - konwersja plików audio, dzwonki do telefonów komórkowych, konwersja plików muzycznych i video - nie działa juz jakis czas ciagle po paru minutach konwersji pokazuje się ,,spróbuj później'' a w google znalazłem kilka programów rzekomo mp3 to aiff converter ale żaden nie działa inne zaś są płatne. byłbym wdzięczny za odpowiedź

How to Convert MP3 or AAC Files to AIFF Format :)

#99 szymonspo

szymonspo
  • 68 postów
  • SkądNadarzyn

Napisano 31 grudnia 2009 - 19:34

o ile z przekonwertowaniem nie ma problemu, otyle przeczytałem ten wątek kilka razy, spędziłem 2godz. na googlach, czytałem o WinSCP, zainstalowałem wtyczkę do TC, programy iPhone PC Suite, iPhoneBrowser i kilka innych i za boga nie mogę "namierzyć" miejsca gdzie mam dokonać podmiany. żaden z w/w nie widzi katalogu SYSTEM. bardzo proszę o pomoc, bo już siły nie mam............

#100 Mastah

Mastah
  • 65 postów

Napisano 25 lipca 2010 - 18:51

Witam był bym bardzo wdzieczny jak by mi ktoś wrzucił oryginalny dzownek new_mail.... ;) Pozdrawiam!

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych