Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Własny sygnał SMS

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
104 odpowiedzi w tym temacie

#1 helluk

helluk
  • 166 postów

Napisano 05 listopada 2007 - 16:18

operacja polega na podmianie sygnalu cos za cos..
nazwa sygnalu w iphonie bedzie nadaltaka jaka jest bierzaco

1.laczymy iphona z kompem:)
2.wchodzimy do /System/Library/Audio/UISounds pliki sms-received?.caf ? - od 1 do 6 to sygnaly sms
3.wybieramy sobie ktory nam sie niepodoba :) i kopiujemy do komputera
4.wchodzimy na strone http://media-convert.com/pl/ wybieramy nasz plik sms format wyjscowy zgodnie z rozszezeniem, format docelowy aiff
5.scagamy nasz gotowy plik aiff na komputer i zmieniamy jego nazwe zgodnie z
punktem 2 (np. sms-received4.caf)
6 podniemiamy plik w /System/Library/Audio/UISounds na nasz plik i juz mamy wlasny sygnal sms

P.S ta strona to rewelacja http://media-convert.com/pl/

#2 PGC

PGC
  • 1 023 postów

Napisano 05 listopada 2007 - 17:38

Przyklejamy plastrem, na jakimś kleju, przez wifi, bluetuth, kabelkiem?

Jak go kopiujemy? Explorerem, Finderem, SSH? Jeśli SSH to co trzeba zainstalować itd, jakieś komendy itd.

Proszę o uzupełnienie bo inaczej to pic na wodę. Nawet skłonny jestem dać +, ale na razie to nic z tego. Może dla Ciebie to oczywiste ale dla tych co robisz ten tutorial absolutnie nie.

#3 helluk

helluk
  • 166 postów

Napisano 05 listopada 2007 - 18:53

Przyklejamy plastrem, na jakimś kleju, przez wifi, bluetuth, kabelkiem?

Jak go kopiujemy? Explorerem, Finderem, SSH? Jeśli SSH to co trzeba zainstalować itd, jakieś komendy itd.

Proszę o uzupełnienie bo inaczej to pic na wodę. Nawet skłonny jestem dać +, ale na razie to nic z tego. Może dla Ciebie to oczywiste ale dla tych co robisz ten tutorial absolutnie nie.

to wywal!!!

#4 AxelVax

AxelVax
  • 354 postów

Napisano 05 listopada 2007 - 19:29

co za troll :]

alternatywnie po angielsku:
http://www.modmyifon...341&postcount=2

#5 helluk

helluk
  • 166 postów

Napisano 05 listopada 2007 - 19:43

co za troll :]

alternatywnie po angielsku:
http://www.modmyifon...341&postcount=2

to opis dla mcaka

kiedy na tym forum mozna edytowac wlasne posty?

raz mam edit innym razem niemam

#6 AxelVax

AxelVax
  • 354 postów

Napisano 05 listopada 2007 - 22:06

pewnie zalezy od tego jak dawno pisales i czy ktos odpowiedział wrzuci mi ktoś plik /Applications/Preference.app/English.lproj/Sound.strings bo za duzo kombinowalem bez odpowiednich narzedzi ;) i mam texty ALTERNATE1 etc w podpisach :P

#7 milusk

milusk
  • 7 postów

Napisano 23 marca 2008 - 00:26

operacja polega na podmianie sygnalu cos za cos..
nazwa sygnalu w iphonie bedzie nadaltaka jaka jest bierzaco

2.wchodzimy do /System/Library/Audio/UISounds pliki sms-received?.caf ? - od 1 do 6 to sygnaly sms
4.wchodzimy na strone [url=http://media-convert.com/pl/]Media - Convert - darmowy konwersator w sieci - konwersja plików audio, dzwonki do telefonów komórkowych, konwersja plików muzycznych i video - MP3 WMV 3GP AMR FLV SWF AMV MOV WMA AVI MPG MP4 DivX MPEG4 iPOD PSP OGG WMA AAC MP4 MPC MMF QCP KAR MI[/url] wybieramy nasz plik sms format wyjscowy zgodnie z rozszezeniem, format docelowy aiff
5.scagamy nasz gotowy plik aiff na komputer i zmieniamy jego nazwe zgodnie z
punktem 2 (np. sms-received4.caf)
6 podniemiamy plik w /System/Library/Audio/UISounds na nasz plik i juz mamy wlasny sygnal sms

P.S ta strona to rewelacja [url=http://media-convert.com/pl/]Media - Convert - darmowy konwersator w sieci - konwersja plików audio, dzwonki do telefonów komórkowych, konwersja plików muzycznych i video - MP3 WMV 3GP AMR FLV SWF AMV MOV WMA AVI MPG MP4 DivX MPEG4 iPOD PSP OGG WMA AAC MP4 MPC MMF QCP KAR MI[/url]

Wszystko jasne i działa świetnie pod 1.1.4, martwi mnie tylko wielkość skonwertowanego pliku Aiff z 300 kilo robi się 2 mega. Jak się z tym uporać by zmniejszyć wielkość tego pliku, a nie potrafię znaleźć żadnego konwertera MP3(lub np m4a) na caf. pozdrawiam i dziękuję

#8 Mlody.rav

Mlody.rav
  • 3 postów

Napisano 30 marca 2008 - 08:52

gdy zmieniam nazwe swojego nowego dzwonka plik ma rozszerzenie sms-received4.caf.aiff i ostatecznie nie działa :/ Co robie zle ?

#9 chato.pl

chato.pl
  • 1 182 postów
  • SkądWrocław

Napisano 30 marca 2008 - 11:23

zrobić to, co trzeba:

5.scagamy nasz gotowy plik aiff na komputer i zmieniamy jego nazwe zgodnie z punktem 2 (np. sms-received4.caf)

#10 Mlody.rav

Mlody.rav
  • 3 postów

Napisano 31 marca 2008 - 07:00

Juz dziala plik na PC nazywal sie sms-received6.caf, ale kiedy kopiowalem go na iphona do nazwy dodawalo sie .aiff rename na miejscu zalatwil sprawe :D

#11 bobey

bobey
  • 37 postów

Napisano 07 kwietnia 2008 - 22:19

Jak polaczyc komputer i iPhone nie przez iTunes ? Mam wydajacy sie latwym, program iPhoneBrowser, lecz w nim nie ma czegos takiego jak dojscie do : System/Library/Audio/UISounds A tego SSH to juz kompletnie nie czaje ! I wolal bym sie z tym nie bawić Czy jest jakas inna metoda na dojscie do tego pliku ( w iPhone ) ? Pomocy !

#12 Simek

Simek
  • 438 postów
  • SkądSPT / GDZ

Napisano 07 kwietnia 2008 - 22:25

Przecież teraz jest łatwiejszy sposób - wystarczy ściągnij aplikacje Ringtones z Installera ( ht tp://i.danstaface.net/) - pozwala ona na tworzenie dzwonków i sygnałów SMS z plików MP3 wgranych na iPhone.

#13 bobey

bobey
  • 37 postów

Napisano 07 kwietnia 2008 - 22:35

No tak czytalem o tym, ale gdy chce to wlączyć wyskakuje mi : Warning! You running out space! Read FAQ on Make Free ringtones on your jailbreaked iPhone! | iPhone Ringtones Application exit now

#14 Simek

Simek
  • 438 postów
  • SkądSPT / GDZ

Napisano 07 kwietnia 2008 - 22:44

Ściągnij program BossTools ze źródła BigBoss'a. Następnie wybierz "Free Disk Space" i po kolei przenieś aplikacje, dzwonki oraz czcionki na druga partycję (media). Zrestartuj telefon i spróbuj uruchomić Rigntones jeszcze raz.

#15 bobey

bobey
  • 37 postów

Napisano 07 kwietnia 2008 - 22:53

Świetnie ! Bardzo Ci dziękuje za pomoc :) Zaraz pobawie sie tym programikiem :)

#16 nicponUK

nicponUK
  • 16 postów
  • Skądwalbrzych

Napisano 21 maja 2008 - 20:03

potwierdzam wlasnie zrobilem u siebie na 1.1.4 dziala jak trzeba :)

#17 Verminard

Verminard
  • 109 postów
  • SkądWawa

Napisano 09 czerwca 2008 - 19:57

Łatwiej zmienia się za pomocą PCSuite. W menu Tematy -> Dźwięki, można podmienić każdy dźwięk systemowy, na inny w formacie aiff. A zmienić format można za pomocą CoolEdit Pro (trial 21 dni). Wystarczy dowolny plik wav lub mp3 zapisać jako Apple Aiff. Czy jest jakiś sposób na zmianę nazw domyślnych dla dźwięków sms zapisanych w systemie?

#18 dziadek614

dziadek614
  • 64 postów

Napisano 10 sierpnia 2008 - 13:12

A jak mozna zmienic dzwiek sms na pc?

#19 LoBo

LoBo
  • 3 695 postów

Napisano 10 sierpnia 2008 - 13:16

dokładnie tak samo jak w 1 poście, zapewne nie wiesz czym się połaczyć do iP, polecam WinSCP [WiFi] ewentualnie iPhoneBrowser

#20 dziadek614

dziadek614
  • 64 postów

Napisano 10 sierpnia 2008 - 13:19

Dziekoweczka Wielka

#21 salsarez

salsarez
  • 59 postów

Napisano 13 sierpnia 2008 - 20:50

czy moze ktos podac nazwe jakiegos programu freeware konwertujacego mp3 do aiff?nie wszedzie bede mial dostepny internet zeby skorzystac z konwertera online i chcialbym miec po prostu aplikacje ku temu sluzaca

#22 maxi33

maxi33
  • 911 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 24 sierpnia 2008 - 14:10

Mógłby mi ktoś wrzucić gdzieś oryginalne dzwonki sms numer 2 i 3? Bo usunołem je wgrywając nowe ,a nie zapisałem <_<

#23 trojan133

trojan133
  • 1 postów

Napisano 28 sierpnia 2008 - 21:15

Mam nowego iphone 3g z ery i nie robiłem w nim jailbreak'a. Czy ktoś jaśniej mógłby mi wytłumaczyć 2 punkt 2.wchodzimy do /System/Library/Audio/UISounds pliki sms-received?.caf ? - od 1 do 6 to sygnaly sms Gdzie mam wejść w iphonie , itunes??? Gdzie znajdę folder System???

#24 dliwski

dliwski

• 15 309 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 28 sierpnia 2008 - 21:17

Nie znajdziesz, skoro nie robiłeś Jailbreak'a.

#25 baart

baart
  • 198 postów
  • SkądKazimierz W-wa Dębki Zakopane

Napisano 29 sierpnia 2008 - 12:43

czyli bez jailbreaka ni emożna zmienic sygnału sms?

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych

Bing (1)