Tomb Raider na Mac'a
Started by
lemon8754
, 24 Jan 2014 21:16
10 replies to this topic
Posted 24 January 2014 - 21:16
Witam serdecznie. Otóż zauważyłem w sklepie AppStore, że wprowadzili nowa część Tomb Raider'a na Maczka. Ciekaw jestem kiedy będzie udostępniona wersja na Steam'ie. Wie ktoś coś?

Posted 24 January 2014 - 22:34
30 stycznia będzie dostępna na steam
Posted 24 January 2014 - 22:35
Na Steamie będzie 30 stycznia, w Mac App Store jest od wczoraj.
https://itunes.apple...625206080?mt=12
Jest polski dubbing i polskie napisy, do wyboru. Wersja z Mac App Store nie obsługuje gry wieloosobowej, natomiast wersja ze Steama będzie ją obsługiwać, ale tylko między Makami.

Jak zwykle w przypadku portów Feral, jest to wersja natywna. Używa najnowszego OpenGL, więc wymaga Mavericksa. Niestety, nie obsługuje TressFX, więc włosy Lary nie wyglądają tak sexy, jak powinny
Do gry niezbędna jest mysz inna niż Magic Mouse, bo strzelanie wymaga naciśnięcia lewego przycisku podczas trzymania prawego, czego na magicznej myszy zrobić się nie da.
https://itunes.apple...625206080?mt=12
Jest polski dubbing i polskie napisy, do wyboru. Wersja z Mac App Store nie obsługuje gry wieloosobowej, natomiast wersja ze Steama będzie ją obsługiwać, ale tylko między Makami.

Jak zwykle w przypadku portów Feral, jest to wersja natywna. Używa najnowszego OpenGL, więc wymaga Mavericksa. Niestety, nie obsługuje TressFX, więc włosy Lary nie wyglądają tak sexy, jak powinny

Do gry niezbędna jest mysz inna niż Magic Mouse, bo strzelanie wymaga naciśnięcia lewego przycisku podczas trzymania prawego, czego na magicznej myszy zrobić się nie da.
Posted 25 January 2014 - 07:05
Na Steam'ie mam wersje PC. Czyli będę musiał znowu kupić żeby pograć sobie na Macowym systemie?
(Tak jak było z Black Ops'em?) Z tego co widzę, to niektóre gry np. CS ma dostępne różne platformy, ale jako jedna gra.

Posted 25 January 2014 - 10:48
Nie, to będzie Steam Play, czyli jak masz wersję pecetową, to 30 stycznia będziesz mógł ściągnąć wersję makową za free.
Posted 29 January 2014 - 09:15
A się właśnie dziwiłem, dlaczego mam grę na liście w Steamie, a nie chce ściągać. No nic, czekam grzecznie

Posted 31 January 2014 - 22:08
Jest już na Steamie:

Ale jeśli chodzi o widoczną wyżej cenę, to oni coś chyba kłamią...

Ale jeśli chodzi o widoczną wyżej cenę, to oni coś chyba kłamią...
Posted 01 February 2014 - 14:57
Witam,kłamią cena aktualna 49,99€ trzeba odczekac...Tomb Raider Underworld jest w cenie 17,99€ to polowa pieraszej ceny...Poz
Posted 02 February 2014 - 22:10
Oj tam, odczekać... Ja kupiłem od razu jak się pojawił w Mac App Store. Wystarczy, że czekałem 10 miesięcy na wersję makową

Posted 06 February 2014 - 14:31
Optymalizacja jak to u Feral bywa bardzo dobra. Na Windowsie FullHD + detale najwyższe, na Maćku śmiało można grać w 1680x1050 z detalami na srednich/wysokich ustawieniach. Już się przyzwyczaiłem, że gry na Maćki są portowane tragicznie, także świetny wynik i tak
Zaraz pewnie ktoś napisze, że przecież gra działa płynnie na Macbookach ze zintegrowaną grafiką - nie, 15-20fps to nie jest płynność
Gra kupiona w promocji za bodajże 7.99$ (Wersja Steam na Windowsa), oczywiście działa bez problemu

Posted 27 February 2014 - 18:27
Faktycznie, gra na windowsie chodzi o wiele lepiej
Na OS X z kartą Intel HD 4000 przy włączaniu gry jesteśmy ostrzegani, że komputer nie spełnia wymagań gry, więc wydajność może być zła - nic z tych rzeczy, można śmiało grać, rozdzielczość 1280x800 i średnie ustawienia grafiki

1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users