Witajcie.
Sprawa jest bardzo dziwna i w zasadzie kompletnie nie wiem jak sobie z tym poradzić.
Zablokował się iPhone 4 (7.0.4 - w prefiksie wątku nie ma takiej opcji), który służy mojemu synkowi jako konsola do gier. Własnie przyszedł do mnie z uruchomioną grą Lego Ninjago, z której nie może wyjść. I faktycznie gdy przyciskam iPhonowy button pojawia się komunikat "Dostęp nadzorowany jest włączony. Naciśnij trzykrotnie przycisk początek aby zakończyć."
Po tej operacji pokazuje się okno z możliwością wpisania kodu, którym normalnie jest ciąg cyfr "1111" ale niestety w tym przypadku nie przyjmuje mi tego kodu i pojawia się komunikat aby spróbować za 60 sek. ponownie.
Kod jest na bank dobry - 1111! Ustawiam mu (i zdejmuję) ograniczenia w opcjach iPhone używając tego super skomplikowanego kodu ;-)
Robię to często ponieważ aby usunąć jakąś grę, w którą już syn nie gra, muszę zdjąć blokadę usuwania, stąd jestem pewien, że jest to 1111 ponieważ robię to często.
Próbowałem przywrócić iPhone przez iTunes ale nie mogę, ponieważ iTunes informuje mnie, że muszę wyłączyć najpierw usługę "znajdź mój iPhone" w iCloud na telefonie ale do tego nie mam dostępu ponieważ nie mogę wyjść z gry!
Utknąłem z tym maksymalnie. Macie jakieś pomysły co to za licho?
Z góry dzięki za podpowiedzi.
Pozdrawiam,
Marcin

Dostęp nadzorowany - nie rozpoznaje kodu. Iphone 4 (7.0.4)
Started by
Quent
, 24 Jan 2014 18:19
3 replies to this topic
Posted 24 January 2014 - 18:19
Posted 24 January 2014 - 19:05
zresetuj telefon przytrzymujac home i sleep do czasu wylaczenia. zobaczymy, jak wtedy zareaguje.
Posted 24 January 2014 - 19:57
Przywróć w trybie DFU !
Posted 24 January 2014 - 20:50
Sam restart nic nie zmienił. Gra załadowała się ponownie z identycznymi objawami. Teraz restartuję w trybie DFU. Syn mnie chyba zabije jak mu oddam pustego iphone. To tylko 5-latek on tego nie zrozumie ;-))
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users