Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iPhone - Soft i simlock

• Zamknięty Temat jest zamknięty
4 odpowiedzi w tym temacie

#1 sereksztum

sereksztum
  • 335 postów

Napisano 24 stycznia 2014 - 12:31

Witam - kupiłem używane 2G z softem 3.1.3 oraz JB w celu ominięcia blokady simlock. Telefon ma być moim drugim telefonem, który ma tylko odbierać połączenia i ewentualnie napisać pare sms - stąd 2G, a nie żaden inny :D Niestety osoba od której go kupiłem powrzucała pełno gier itd przez co telefon chodzi dość mozolnie... Teraz chciałbym się od was dowiedzieć, który soft najlepiej wgrać, aby telefon chodził stabilnie... appstore jednak chce, to fajnie by było, jakbyście nie polecali 1.0 :D I drugie pytanie - na forum nie do końca znalazłem - może źle szukam. taki też soft z którego będę mógł ściągnać simlocka przez JB. Dlatego trochę boje się samemu do tego zabrać. Nigdy nie miałem do czynienia z tak starym produktem apple'a :), dlatego byłoby miło, jakbyście udzielili paru wskazówek

#2 macsupport

macsupport

• 8 620 postów
  • SkądKraków

Napisano 24 stycznia 2014 - 12:43

Odtwórz go normalnie w iTunes, dzięki temu zainstaluje się czysty soft 3.1.3. Następnie simlocka ominiesz robiąc jailbreak programem redsn0w 0.9.4.

#3 sereksztum

sereksztum
  • 335 postów

Napisano 24 stycznia 2014 - 12:49

Ok. a ten JB zdejmuje się automatycznie przy wykonywaniu przez redsnOw czy trzeba dodawać jakieś repo i instalować coś z cydii ?

#4 macsupport

macsupport

• 8 620 postów
  • SkądKraków

Napisano 24 stycznia 2014 - 12:55

Po tym jak odtworzysz oprogramowanie uruchomisz program redsn0w 0.9.4 i tam podczas wykonywania jailbreak będzie możliwość zaznaczenia opcji Unlock. Po tym telefon uruchomi się już odblokowany, nie trzeba niczego instalować z Cydii.
Aby zrobić ten jailbreak potrzebujesz redsn0w najlepiej 0.9.4, plik IPSW z oprogramowaniem do iPhone 2G koniecznie w wersji 3.1.2 oraz dwa boot loadery do odblokowania.Wszystko jest w Internecie opisane np. tu:

iClarified - iPhone - How to Unlock/Jailbreak Your iPhone 2G on OS 3.1.3 Using RedSn0w (Mac)

#5 OleYek

OleYek

• 17 478 postów

Napisano 24 stycznia 2014 - 12:55

W dziale poradniki wszystko znajdziesz.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych