Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iPhone 5 Sprint - Simlock?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
15 odpowiedzi w tym temacie

#1 Darrek

Darrek
  • 3 postów
  • SkądKolbuszowa, Poland

Napisano 20 stycznia 2014 - 21:04

Witam, przeszukałem multum tematów jednak nie jestem pewien czy znalazlem poprawną odpowiedź. Dlatego też chce się was poradzić. Przyszedł bratu długo oczekiwany Iphone 5. Telefon przyszedł ze stanów. Kupiony w tamtejszym sklepie. Zrobilismy, a przynajmniej tak mi sie wydaje wszystko co powinnismy zrobić z 1 uruchomieniem go. Zmieniliśmy w PLAY karte na nano, wszystko aktywowane. No własnie, wszystko oprócz głównej postaci opowieści czyli IP :< Telefon kupiony w stanach - nowy, w sklepie internetowym (nie od os. prywat.) z opisem UNLOCKED. po włożeniu kart sim PLAY telefon nie chce się aktywować tj. pisze że karta sim jest nieważna. Karta była sprawdzana w innym telefonie i chodzi bez problemów. Warto wspomnieć że w pudełku telefonu była koperta z kartą nano, a na niej napis SPRINT - jednak bez żadnych numerów itd. na niej wszystko chodzi - fakt że nie ma zasięgu ale telefon się aktywuje bez problemu. Na kopercie napisane że jest to KARTA AKTYWACYJNA? Pytanie teraz takie - czy to jest to o czym myśle ? Simlock ? na sklepie gdzie widniała adnotacja UNLOCKED. Może my coś nie tak. Jakieś propozycje?

#2 OleYek

OleYek

• 17 478 postów

Napisano 20 stycznia 2014 - 21:52

Tak, jest to simlock.

#3 Darrek

Darrek
  • 3 postów
  • SkądKolbuszowa, Poland

Napisano 20 stycznia 2014 - 22:09

W takim razie po co adnotacja w opisie UNLOCKED?

#4 OleYek

OleYek

• 17 478 postów

Napisano 20 stycznia 2014 - 23:37

W takim razie po co adnotacja w opisie UNLOCKED?

Nie wiem, zapytaj sprzedawcy. Podaj link do sklepu.

#5 sereksztum

sereksztum
  • 335 postów

Napisano 21 stycznia 2014 - 01:15

kup starter innego polskiego operatora i spróbuj - kiedyś w iP4 który był fabrycznie bez simlocka tez mialem problem z aktywacja karta z play.

#6 pendolino

pendolino
  • 373 postów

Napisano 21 stycznia 2014 - 12:43

Spróbuj z polską karta t-mobile.

#7 lucasmaster

lucasmaster
  • 495 postów
  • SkądŚwidnica

Napisano 21 stycznia 2014 - 13:53

Podeślij mi IMEI w PW sprawdzę dla Ciebie jak wygląda w bazie APPLE.

#8 Darrek

Darrek
  • 3 postów
  • SkądKolbuszowa, Poland

Napisano 21 stycznia 2014 - 16:47

Probowalem z innymi kartami - efekt taki sam. Juz wysyłam

#9 OleYek

OleYek

• 17 478 postów

Napisano 21 stycznia 2014 - 22:11

Probowalem z innymi kartami - efekt taki sam.
Juz wysyłam

W poście numer 2 masz odpowiedź na swój problem i zaklinanie rzeczywistości nie zmienią tego, ze telefon ma simlocka.

#10 lucasmaster

lucasmaster
  • 495 postów
  • SkądŚwidnica

Napisano 22 stycznia 2014 - 11:24

Simlock na sieć CDMA, pozostaje R-SIM można zamknąć temat.

#11 Paf

Paf
  • 8 094 postów

Napisano 22 stycznia 2014 - 13:05

Sieć CDMA ?

#12 lucasmaster

lucasmaster
  • 495 postów
  • SkądŚwidnica

Napisano 22 stycznia 2014 - 15:25

SPRINT USA :)

#13 TomBlack

TomBlack
  • 129 postów

Napisano 22 stycznia 2014 - 20:05

Czyli nowiutki ipod 5.

#14 lucasmaster

lucasmaster
  • 495 postów
  • SkądŚwidnica

Napisano 22 stycznia 2014 - 20:13

Da się użyć R-SIMa i używać telefon :) Jak to mówią nie jest źle ale dobrze wcale :)

#15 gareon

gareon
  • 39 postów

Napisano 22 stycznia 2014 - 20:18

Jak jest to unlocked i masz paragon na to/informacje to skontaktuj sie ze sklepem apple. Telefony unlocked nieraz sa "locked" jak bierzesz na miejscu to odblokowywuja przy tobie. W sklepie maja takie zdrapki, nie wiem jak to dokladnie dziala ale jakis czas temu jak zmienialem telefon to nie mieli w salonie wersji unlocked. Koles zdrapal zdrapke i wklepal numer z niej do telefonu i sie odblokowal.

#16 marchewa5674

marchewa5674
  • 1 postów

Napisano 18 marca 2014 - 19:44

"Sytuacja jest o tyle kłopotliwa, że polityka operatorów dotycząca simlocków jest różna, co widać na przykładzie iPhone 5. Verizon sprzedaje odblokowane iPhone 5, które działają także w sieciach GSM. Sprint odblokuje nam telefon po 3 miesiącach do użytku za granicą, a AT&T twardo nie zmienia swojej polityki – zdjęcie blokady simlock jest możliwe dopiero po zakończeniu umowy w ramach której kupiliśmy dany telefon."
[url=http://pej.cz/Zdejmowanie-simlocka-bez-zgody-operatora-jest-od-dzis-w-USA-nielegalne-a5379]Zdejmowanie simlocka bez zgody operatora jest od dziś w USA nielegalne - Pejcz[/url]

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych