Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Zepsuty głośnik iPhone 5s

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
5 odpowiedzi w tym temacie

#1 Asyl

Asyl
  • 5 postów

Napisano 19 stycznia 2014 - 23:36

Dobry wieczór, Mam problem z głośnikiem w owym telefonie - mianowicie w każdej aplikacji, która może wykorzystywać dźwięk - słychać szum (po przystawieniu ucha do głośnika (np. w grach). Co więcej, słychać również szum na nagraniach wideo - na odtworzonym filmie wideo jest to bardzo wyraźnie zaakcentowane. Dodam, że telefon kupiłem 2 miesiące temu w iDreamie. Moje pytanie brzmi, czy ktoś spotkał się z tym samym problemem i jakie może być ewentualne postępowanie serwisu w związku z tą usterką. (wymiana głośnika, wymiana telefonu na nowy bądź refub) Prosiłbym o jakieś uwagi, wskazówki... Jestem nieco zaniepokojony, gdyż od telefonu za 3000 oczekiwałem perfekcyjnego wykonania w każdym detalu. Oczywiście telefon nigdy mi nie spadł, od nowości jest obklejony folią i siedzi w ramce, nie ma mowy o najmniejszym zadrapaniu także wykluczam możliwość uszkodzenia go przez samego siebie.

#2 klnt

klnt
  • 2 043 postów
  • SkądOpole

Napisano 20 stycznia 2014 - 00:55

Oddaj na gwarancję, dostaniesz refurba.

#3 dopesi

dopesi
  • 68 postów

Napisano 21 stycznia 2014 - 08:33

Oddaj na gwarancję, dostaniesz refurba.

Niekoniecznie. Może dostać nowy telefon, to zależy przecież.
Ja niedawno oddawałem na gwarancję z powodu innej wady i dostałem nowy.

#4 Asyl

Asyl
  • 5 postów

Napisano 21 stycznia 2014 - 14:43

Dziękuję za odpowiedzi, otóż to - przez iDream wysłałem telefon do naprawy, powiedzieli, że prawdopodobnie zostanie wysłany nowy telefon:) Swoją drogą to dziwne, że nie zabierają akcesoriów, takie słuchawki czy ładowarka piechotą nie chodzą... ;) Ale rozumiem, że to groszowe sprawy przy koszcie telefonu. Pod koniec tygodnia dowiem się co się ruszyło w mojej sprawie i dam znać.

#5 dopesi

dopesi
  • 68 postów

Napisano 21 stycznia 2014 - 15:15

dostaniesz nowy telefon, ale akcesoria będą ze starego, oraz potwierdzenie, że telefon ze starym nr seryjnym został wymieniony na nowy telefon z numerem seryjnym. Przyda się na wypadek ewentualnej sprzedaży telefonu w przyszłości :)

#6 Asyl

Asyl
  • 5 postów

Napisano 21 stycznia 2014 - 15:24

dostaniesz nowy telefon, ale akcesoria będą ze starego, oraz potwierdzenie, że telefon ze starym nr seryjnym został wymieniony na nowy telefon z numerem seryjnym.

Przyda się na wypadek ewentualnej sprzedaży telefonu w przyszłości :)

To mnie zaskoczyłeś - myślałem, że nowy telefon jest "paczkowany" w komplecie z akcesoriami :D Nie sądziłem, że jest w paczce tzw. oem ;) Rozumiem, że sam telefon tylko w przypadku reklamacji można dostać, bo normalnie w sklepie nie ma takiej opcji?

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych