Cześć, czy myślicie, że jest jakakolwiek różnica w ładowaniu telefonu przez kabel podłączony do wbudowanego w samochód portu USB, a ładowaniem poprzez dedykowaną ładowarkę samochodową do iPhone wkładaną w gniazdo zapalniczki? W obu przypadkach kabel siedzi niby w gnieździe USB i tak się zastanawiam, czy mogą być tutaj jakieś inne napięcia itp? Pytam bo zależy mi na tym, żeby w samochodzie telefon ładował się jak najszybciej i nie wiem czy kupować jakąś ładowarkę do zapalniczki. Pozdrawiam

Ładowanie iPhone 5 w samochodzie
Rozpoczęty przez
7f7d88aaf5
, 18 sty 2014 00:15
3 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 18 stycznia 2014 - 00:15
Napisano 18 stycznia 2014 - 10:19
W biedronce ostatnio były bardzo fajne tanie ładowarki od philipsa do zapalniczek właśnie, nawet opisane "for iPhone" za jakieś 20-30 zł. Wszystko zależy od wyjścia z ładowarki, a nie od napięcia wejściowego na nią.
Napisano 18 stycznia 2014 - 11:10
Ja kupiłem swoją w Euro RTV AGD firmy e5 - było napisane, że przeznaczona dla iPhone oraz iPad (ma 2 porty usb) i jeden port ma 1A a drugi 2,1A. Ważne jest żeby ładowarka miała minimum 1A, bo mam też inną, która ma 0.5A i nie da się nią ładować iPhona - w ogóle iPhone nie poznaje, że jest podłączony.
Napisano 18 stycznia 2014 - 11:41
Ja ładuję w swoich samochodach przez port USB, który (pewnie głównie marketingowo) jest przeznaczony dla iPod'ów, iPhone'ów itp...
Niestety telefon szybciej ładuje się w tradycyjny sposób. Często słucham w samochodzie muzyki z iPhone'a bezprzewodowo przez bluetooth i czasem go podłączam do USB w celu "nie rozładowania", a nie naładowania
Co do tanich ''przejściówek'' do zapalniczki- nie kupuj szajsu (szczególnie w marketach)- kiedyś chciałem podłączyć tak mój telefon. Miałem w domu dwa takie cuda i przez żadne nie można było ładować telefonu- w ogóle nie reagował.
W czasach kiedy nie naładujesz nowego iPhone'a nawet przez nieodpowiedni kabel lightning zainwestuj w jakąś oryginalną ładowarkę sprawdzonej firmy...

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych