Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Klawiatura Belkin Ultimate do iPada a polskie znaki

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
10 odpowiedzi w tym temacie

#1 anarti

anarti
  • 150 postów
  • SkądAberdeen, UK

Napisano 17 stycznia 2014 - 19:54

Witam,

Jestem zainteresowany klawiaturą Belkin Ultimate for iPad Air (Belkin QODE Ultimate Keyboard Case for iPad Air Review - Keyboards - CNET Reviews)

Niestety ma on taki układ, że po prawej stronie w miejscu gdzie normalnie jest command w mac'u - jest przecinek/średnik i tyle.

Zastanawia mnie jak to jest na tej klawiaturze z pisaniem polskich znaków.

Wie ktoś może?

#2 Michał Paluch

Michał Paluch
  • 81 postów
  • SkądKraków, Poland, Poland

Napisano 18 stycznia 2014 - 10:03

Używam od niedawna właśnie tej klawiatury i jestem bardzo zadowolony. Także polecam. A co do pisania polskich znaków, jest to bardzo proste - po lewej stronie spacji jest przycisk Alt i to jego używasz by pisać polskie znaki. Jako osoba praworęczna i używająca prawego Alt-a na klawiaturze w moim iMacu troszeczkę mi zajęło przestawienie się, ale teraz nie mam z tym problemu. :)

#3 anarti

anarti
  • 150 postów
  • SkądAberdeen, UK

Napisano 18 stycznia 2014 - 20:48

Właśnie dzisiaj ją kupiłem. Rzeczywiście lewym altem modyfikuje się klawisze aby uzyskać polskie znaki. Nie jest to idealne no ale. To chyba w tym momencie najlepsza klawiatura dla iPada air. Troszkę wagi dodała, ale w momencie gdy nie będę musiał jej używać to wtedy założę Apple Smart Cover i iPadzik od razu się odchudzi:) Szkoda, że mimo wszystko nie można klawiszy inaczej zmapować. Niektóre klawiatury do ipadów mają prawe alty i commandy... Prawdę powiedziawszy, cena iPada (128GB) oraz klawiatury zbliża się do dolnej ceny MacBooka Air, który jest dużo bardziej wszechstronnym narzędziem. Ja np. używam iPada po częśći do biznesu a po części do czytania (PDF, Magazyny, eBooki). Mając Aira, 11tke np. można wszystko zrobić to samo co na iPadzie (numbers, pages itptid) ale nie poczyta tak dobrze PDFów czy książek. Coś za coś :)

#4 zakino

zakino

• 10 510 postów

Napisano 18 stycznia 2014 - 23:38

Mając Aira, 11tke np. można wszystko zrobić to samo co na iPadzie (numbers, pages itptid) ale nie poczyta tak dobrze PDFów czy książek.

Coś za coś :)

macbook air a kindle do czytania ;)

#5 flypek

flypek
  • 118 postów

Napisano 20 stycznia 2014 - 22:05

Cena niewiele większa, a chyba zdecydowanie lepszy mechanizm mocowania i ładniej się prezentuje.
ClamCase® iPad Keyboard Cases & Stands

#6 Michał Paluch

Michał Paluch
  • 81 postów

Napisano 21 stycznia 2014 - 10:42

Cena niewiele większa, a chyba zdecydowanie lepszy mechanizm mocowania i ładniej się prezentuje.
ClamCase® iPad Keyboard Cases & Stands

Rzeczywiście jest ładniejsza, ale mechanizm mocowania iPada w Belkinie jest akurat bardzo solidny. No chyba, że chodzi Ci o zawias. ;) Nie czytałem recenzji ClamCase, ale ich dostępność w Polsce jest stosunkowo marna i nie podoba mi się, że w trybie tabletowym klawiatura jest nie-osłonięta. Belkin rozwiązał to lepiej jednak. Aczkolwiek poczekajmy na recenzje, wersja do iPada Air będzie dostępna dopiero za miesiąc.

#7 anarti

anarti
  • 150 postów
  • SkądAberdeen, UK

Napisano 21 stycznia 2014 - 12:51

macbook air a kindle do czytania ;)

Na Kindlu (ogolnie e czytnikach) mozna zapomniec o czytaniu PDFow a u mnie to byla podstawowa funkcjonalnosc ktora wykorzystuje. Tutaj ipad i iBooks jest po prostu nie do pobicia:)

Uzywam tytulowej klawiatury juz pare dni i jest super. Co prawda najgorzej jest z klepaniem polskich znakow bo "option" jest po lewej, ale jest super cienka i nie dodaje az tak duzo do wagi.

Moj ipad zmienil sie w jeszcze bardziej funkcjonalne urzadzenie co mnie bardzo cieszy:)

ClamCase proboje zrobic laptopa z ipada. Wagowo tez chyba nieciekawie to wychodzi.

#8 flypek

flypek
  • 118 postów

Napisano 24 stycznia 2014 - 12:41

Panowie, gdzie można najtaniej kupić tą klawiaturę Belkina? Pewnie jak kupowaliście to szukaliście najtańszej opcji.

#9 zakino

zakino

• 10 510 postów

Napisano 24 stycznia 2014 - 17:48

Panowie, gdzie można najtaniej kupić tą klawiaturę Belkina? Pewnie jak kupowaliście to szukaliście najtańszej opcji.

Zobacz na amazon.co.uk,może tam coś będzie.

#10 Michał Paluch

Michał Paluch
  • 81 postów

Napisano 25 stycznia 2014 - 11:12

Na Amazonie brytyjskim są w cenach ok. £100, więc niezbyt okazyjnie. Ja po prostu kupiłem w iSpocie, bo potrzebowałem na szybko. 429zł.

#11 anarti

anarti
  • 150 postów
  • SkądAberdeen, UK

Napisano 28 stycznia 2014 - 16:22

dalem £100 w PC Worldzie w UK. Po paru tygodniach uzywania moge powiedziec ze jest super za jednym tylko wyjatkiem - gdy sie pisze po polsku z polskimi znakami, jest to troche problematyczne wciskac lewy ALT zeby miec polskie znaki......

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych