Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

MacBook Pro - mała prędkość internetu przez WiFi

• Please log in to reply
1 reply to this topic

#1 JaBo

JaBo
  • 211 posts

Posted 17 January 2014 - 11:48

Od jakiegoś czasu mam problem z prędkością internetu na moim MacBook'u. Po jakimś czasie (normalnego używania) prędkość internetu spada mi do 2 - 10 Mb/s. Ping co najmniej 2 - 3 razy większy niż normalnie. Podczas gdy na innych urządzeniach (np. iPhone 4S, 5), które są metr dalej - wszystko działa w tym czasie dobrze (ping na poziomie 8 - 18 ms, internet 40 -50 Mb/s). - System mam aktualny; - Router TP-Link WDR-3600; - MacBook, iPhone 5, iPad - podłączone za pomocą 5GHz; - iPhone 4S - podłączony 2.4GHz; Ale raczej problem jest na poziomie MacBooka, skoro na innych urządzeniach jest ok. Dodam jeszcze, że restart komputera pomaga na jakiś czas - wszystko wraca do normy, ale nie potrafię powiedzieć na jak długo.

#2 imrik

imrik
  • 3471 posts
  • SkądWrocław, Poland

Posted 20 January 2014 - 16:35

Jedynie szybkość spada? Nie masz strat na pakietach kiedy robisz ping (powiedzmy 100 lub 500 razy)? Zobacz jak Ci to pracuje w różnych miejscach w mieszkaniu: wciskasz alt i klikasz na ikonkę WiFi na pasku u góry ekranu -> diagnostyka sieci bezprzewodowej -> okno -> narzędzia -> wydajność. Dodatkowo skanowanie WiFi -> jakie kanały są ci sugerowane?

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users