Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

MacBook Pro 13 retina problem z matrycą

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
3 odpowiedzi w tym temacie

#1 djyoung

djyoung
  • 1 postów

Napisano 16 stycznia 2014 - 10:23

Witam w dniu dzisiejszym po otworzeniu mojego maca moim oczom ukazał się następujący obraz [ATTACH=CONFIG]19743[/ATTACH] Czy ktoś z Was spotkał się z czymś podobnym, komputer na gwarancji ale boję się ze powiedzą ze to moja wina (jakies uszkodzenie mechaniczne) - komputer nigdy nie spadł, nigdy nie był zalany, ekran po otworzeniu komputera przetarłem szmatką a po włączeniu pojawiły się takie rzeczy (w lewym dolnym rogu jakas ciemna plama, przesuwajace sie pionowe i poziome paski dodatkowo zmieniajace sie kolory) Komputer zakupiony w listopadzie w media markt, gdzie go reklamować w cortland czy lepiej oddac do media markt (był to najprawdopodobniej egzemplarz wystawowy - dostałem na niego rabat) Z góry dziękuję za pomoc

#2 norbiki

norbiki
  • 104 postów
  • SkądBerlin

Napisano 28 stycznia 2014 - 22:23

Zamieść lepsze zdjęcie lewego dolnego rogu ekranu - części z grubym czarnym paskiem. Patrząc na oko uszkodzenie mechaniczne - zbyt duże obciążenie na klapę

#3 arvika

arvika
  • 1 501 postów

Napisano 29 stycznia 2014 - 00:15

Obawiam się że nie bedą chcieli uwzględnić gwarancji. Ciemna plama to ewidentnie rozbicie matrycy. W tych cienkich matrycach wystarczy nawykowo otwierać klapę jedną ręką z boku, np. lewego i po pewnym czasie cała klapa może się odkształcić. Powstają naprężenia i strzela matryca...

#4 macsupport

macsupport

• 8 620 postów
  • SkądKraków

Napisano 30 stycznia 2014 - 22:59

Niestety sądząc po zdjęciach wygląda to na pęknięcie matrycy. Gdyby nie udało się tego naprawić w ramach gwarancji to zapraszam do nas na wymianę, mamy takie matryce na miejscu, a koszt jest zdecydowanie niższy niż w serwisach autoryzowanych.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych