Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iOS7 nie pamiętam apple id:( BLOKADA TELEFONU

• Zamknięty Temat jest zamknięty
21 odpowiedzi w tym temacie

#1 baton1125

baton1125
  • 22 postów

Napisano 16 stycznia 2014 - 10:02

Witam Każdy już chyba wie że apple wprowadziło nowe zabezpieczenie które nie puszcza nas dalej jeśli po restore, ze świeżą siódemką nie podamy hasła i apple id... Otóż nie posiadam ani jednego ani drugiego. Próbowałem dzwonić do apple ale oni też nic nie mogą zrobić. Nadzieja pojawiła się w Jailbreaku. Czy ktoś może słyszał o jakiejś witamince która umożliwiłaby obejście tego?

#2 Paf

Paf
  • 8 094 postów

Napisano 16 stycznia 2014 - 10:03

Tak jak każdy wie że za darmo nie da się tego obejść. JB możesz zrobić dopiero gdy telefon jest aktywny. Co do sposobów płatnych to wahają się miedzy 150-200 dolarów. Oczywiście jest jeszcze jeden sposób, ale potencjalnym złodziejom nie pomagamy.

#3 longinus_78

longinus_78
  • 39 postów

Napisano 16 stycznia 2014 - 10:20

Dlaczego czepiacie się biednego Batona? Przecież zadał tylko pytanie... Co prawda takie samo jakby pytał i był zdziwiony że ktoś nie chce mu wypłacić z Banku pieniędzy jak nie ma ani numeru konta ani nazwiska... :-)

#4 zakino

zakino

• 10 510 postów

Napisano 16 stycznia 2014 - 10:21

Dlaczego czepiacie się biednego Batona? Przecież zadał tylko pytanie... Co prawda takie samo jakby pytał i był zdziwiony że ktoś nie chce mu wypłacić z Banku pieniędzy jak nie ma ani numeru konta ani nazwiska... :-)

A kto się go czepia ?

#5 Paf

Paf
  • 8 094 postów

Napisano 16 stycznia 2014 - 10:22

O lol... Gratuluje toku myślenia, ktoś nie chce ci pomóc bo nie ma pewności że telefon jest twój zwyzywaj go. Ta blokada jest po coś założona i nie wierzę że można zapomnieć hasła czy loginu którego używa się prawie codziennie podczas instalacji programów z appstore. Pozdrawiam.

#6 longinus_78

longinus_78
  • 39 postów

Napisano 16 stycznia 2014 - 10:26

A kto się go czepia ?

1. Drobna sugestia o potencjalnym nieuczciwym nabyciu :-)
2. Nie odnalazłeś w moim poście szczypty ironii??

#7 baton1125

baton1125
  • 22 postów

Napisano 16 stycznia 2014 - 10:28

Więc uwierz że są osoby na tym świecie które zakładają apple id po czym nie mają pojęcia co zrobiły i po co. Po dwóch dniach zapominają hasła, po trzech id. Mi się właśnie taki przypadek "trafił" chciałem pomóc. Co, mam ci przesłać dowód zakupu razem z imei? Jeśli apple nie może mi pomóc, to kto może?

#8 zakino

zakino

• 10 510 postów

Napisano 16 stycznia 2014 - 10:32

2. Nie odnalazłeś w moim poście szczypty ironii??

Odnalazłem :)Nie wiedziałem,że baton odnajdzie :P

#9 domowik

domowik
  • 63 postów

Napisano 16 stycznia 2014 - 10:41

baton, przecież na forum nikt Ci nie przypomni id ani hasła. Za to Apple może to zrobić. Jak każdy inny serwis praktycznie ma opcję 'zapomniałem hasła'. No, chyba że po tygodniu zapomniałeś też, jak się nazywasz.

#10 baton1125

baton1125
  • 22 postów

Napisano 16 stycznia 2014 - 10:44

Jeden lepszy od drugiego:)

- - - Połączono posty - - -

Nie proszę o to żeby ktoś mi przypomniał id i hasło. Prosiłem o podpowiedź czy istnieje inny sposób obejścia tego, kiedy każdy inny legalny zawiódł. Dla niektórych to jednoznaczne z byciem złodziejem.

#11 RBB

RBB
  • 1 371 postów

Napisano 16 stycznia 2014 - 11:04

Nawet jeśli istnieje to na pewno sposób obejścia nie powinien się znaleźć w miejscu ogólnie dostępnym czyli na forum. Ciężki temat, napisałeś z czym masz problem, ludzie czytają, jeśli ktoś ma wiedzę, ochotę i czas by w jakiś sposób Cię "zweryfikować" i pomóc to może to zrobić na priv. O ile to oczywiście możliwe. Wątek moim zdaniem powinien zostać zamknięty a za jakiś czas usunięty. Poza tym sądzę, że powinieneś jeszcze "ponękać" trochę konsultantów Apple, może któryś z nich znajdzie wyjście z tej sytuacji.

#12 Paf

Paf
  • 8 094 postów

Napisano 16 stycznia 2014 - 11:11

Istnieje ale tylko w przypadku 4. Czy ci go podam? Nie. Dlaczego ? Pisałem wyżej.

#13 marjanoos

marjanoos
  • 375 postów

Napisano 16 stycznia 2014 - 11:19

Jeśli to Twój iPhone, to musisz mieć iTunes. iTunes najprawdopodobniej kiedyś spytał Cię o Apple ID i hasło. Zapamiętał też to pierwsze (w formularzu trzeba tylko wpisać hasło, login jest podany).

#14 TomBlack

TomBlack
  • 129 postów

Napisano 16 stycznia 2014 - 11:29

Jeśli to Twój iPhone, to musisz mieć iTunes. iTunes najprawdopodobniej kiedyś spytał Cię o Apple ID i hasło. Zapamiętał też to pierwsze (w formularzu trzeba tylko wpisać hasło, login jest podany).

Pytanie brzmi czy kolega baton zrobił już owy restore? Bo przecież jak tylko wejdziemy by cokolwiek kupić do itunes store, to nasze id tam widnieje.

Jak zabieram się za cokolwiek, to najpierw przygotowuję odpowiednie narzędzia do tego, a nie na siłę wchodzę. Ciekawe, bo takie rzeczy są najczęściej znane i nie wierzę by ktoś je zapomniał. Przejrzyj e-maile, tam na pewno coś ulokowałeś.

#15 baton1125

baton1125
  • 22 postów

Napisano 16 stycznia 2014 - 12:33

Nic nigdy nie było z tym telefonem robione oprócz pisania i dzwonienia. Telefon nie wie nawet co to iTunes - wiem ze wam ciężko jest to zrozumieć ale są ludzie którzy tak właśnie używają swoje iPhone'y!! Kupiłem go za dobre pieniądze już zablokowanego, napisałem z nadzieją że jednak ktoś podpowie. Dyskusja bezsensu proszę o usunięcie wątku!

Istnieje ale tylko w przypadku 4. Czy ci go podam? Nie. Dlaczego ? Pisałem wyżej.

a od tego typa to jak najdalej, w pełni praworządny z ciebie obywatel, gratuluje:)

#16 Paf

Paf
  • 8 094 postów

Napisano 16 stycznia 2014 - 12:42

Skoro go kopiłeś od kogoś to niech ten ktoś poda ci apple id i hasło. Albo usunie je ze swojego iCloud.

#17 macsupport

macsupport

• 8 620 postów
  • SkądKraków

Napisano 16 stycznia 2014 - 12:44

Jeśli to Twój telefon to na ekranie aktywacji jest podany AppleID, który ma odsłonięte pierwsze znaki, więc idąc tokiem rozumowania, ze jest to adres email to można się domyśleć jak wygląda całe AppleID, no chyba, ze korzystasz z kilku podobnych adresów email to moze być problem, ale nikt normalny tak nie robi i nie wierzę, że nie znasz swojego maila. Jeśli juz masz AppleID to nawet nie znając hasła można je w banalny sposób odzyskać. Albo z poziomu telefonu albo w ITunes klikasz u góry w Sklep -->Zaloguj się, wpisujesz AppleID, a następnie klikasz w niebieski napis "Nie Pamiętasz" co pozwoli zresetować hasło i zmienić je na inne. EDIT: A teraz się okazuje, że jednak jest kupiony :) To tak jak pisze Paf - jeśli telefon jest z legalnego źródła to sprzedający poda Ci AppleID, jeśli nie to sam może na stronie iCloud.com wyłaczyć blokadę tego telefonu usuwając go ze swoich urządzeń. Jeśli to niemożliwe to jest to conajmniej podejrzane i nikt tutaj Ci nie pomoże. I dobrze. To jedna z najlepszych funkcji w sprzęcie Apple.

#18 baton1125

baton1125
  • 22 postów

Napisano 16 stycznia 2014 - 12:47

Jak może usunąć je z iCloud skoro nie zna apple id ani hasła? Powtarzam, telefon używany był bez jakiejkolwiek wiedzy co potrafi i jak się go używa. Równie dobrze ta osoba mogłaby mieć Nokie 3310. Przed wyjściem jailbreaku chciałem go naprawić, nie udało mi się. Teraz go kupiłem z nadzieją zysku. NIE JESTEM złodziejem. Niestety nie macie tego jak zweryfikować, więc po co ta dyskusja?

a cała akcja polega na tym że email powiązany z apple id już nie istnieje... To tak na marginesie dla tych co wpadają na pomysły odzyskiwania hasła. Nie jestem idiotą, o pomoc forumowiczów prosze tylko i wyłącznie w kwestiach podbramkowych, kiedy wystrzelałem się z wszelkich możliwych "mainstreamowych" możliwości.

#19 macsupport

macsupport

• 8 620 postów
  • SkądKraków

Napisano 16 stycznia 2014 - 12:51

To oddaj telefon sprzedającemu i niech on się martwi skoro sprzedał Ci zablokowany telefon.

#20 baton1125

baton1125
  • 22 postów

Napisano 16 stycznia 2014 - 12:55

To oddaj telefon sprzedającemu i niech on się martwi skoro sprzedał Ci zablokowany telefon.

w życiu nie widziałem tak pomocnych forumowiczów:)

Temat do zamknięcia.

#21 macsupport

macsupport

• 8 620 postów
  • SkądKraków

Napisano 16 stycznia 2014 - 13:21

Kolego zrozum, że wszystko co mogliśmy dla Ciebie zrobić już tutaj zostało zrobione. Nic nie zrobisz z tym telefonem - jest przyciskiem do papieru. Są zagraniczne serwisy, które za około 200 dolarów odblokowują AppleID i telefon nie będzie prosił o jego podanie podczas aktywacji. Napisał Ci o tym Paf. Jailbreakiem nic nie zrobisz, bo do tego telefonu musi myć już aktywowany.

#22 OleYek

OleYek

• 17 478 postów

Napisano 16 stycznia 2014 - 13:22

Dość. To, zę ktoś nie czyta instrukcji obsługi to problem ktosia, to że ktoś inny kupuje świadomie zablokowany telefon to też problem kogoś innego. Ja się cieszę, że blokada jest nie do obejścia jak każdy inny użytkownik telefonu, tym bardziej taki któremu ukradziono. Zamykam.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych