Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Wirus na iphone 4s

• Please log in to reply
10 replies to this topic

#1 Gabriel J.

Gabriel J.
  • 23 posts

Posted 13 January 2014 - 20:50

Witam. Parę dni temu kliknąłem w jeden link na internecie i wyskoczyło mi powiadomienie: coś w stylu "na tej stronie wykryto wirus, aby zacząć naprawiać ten błąd kliknij ok " Nigdy wcześniej tego nie widziałem, wiec się trochę przeraziłem i kliknąłem ok i moje pytanie jest w związku z tym. Czy da się jakoś przeskanować iphone? Jeżeli mam tego wirusa, to czy da się to jakoś usunąć?? Jeżeli nie mam to czy w ogolę istnieją wirusy na iphone? Wiem, ze był jeden temat o tym, ale on był w 2009 roku. A na stronach czytałem ze już podobno są wirusy na iphone. Z Góry Dzięki za odp.

#2 Deleted-63c21db09a

Deleted-63c21db09a
  • 4139 posts
Posted 13 January 2014 - 20:55

Nie masz żadnego wirusa. Śpij spokojnie.

#3 Jolaos

Jolaos
  • 1036 posts

Posted 13 January 2014 - 20:56

Za to się płaci by żaden obcy pasażer nie dostał się na pokład.

#4 OleYek

OleYek

• 17478 posts

Posted 13 January 2014 - 20:58

Wygląda na to, że jesteś idealnym kandydatem na kradzież danych i infekowanie systemu wirusami, a myślałem, ze w szkołach uczą nie klikać w co popadnie, a przede wszystkim w fałszywe informacje że znaleziono wirusa, bo właśnie kliknięcie na to powoduje jego instalację. Masz szczęście, że wchodziłeś na tę stronę z iPhone. Nie ma możliwości, żeby się wirus na iPhone zainstalował, ale jakbyś to zrobił z komutera to już byś miał syf w systemie, albo komputer dołączyłby jako zombie do botnetu jakiegoś.

#5 Gabriel J.

Gabriel J.
  • 23 posts

Posted 13 January 2014 - 21:07

Dzięki za Odp.

#6 movementleo

movementleo
  • 4 posts

Posted 21 February 2014 - 22:09

ten sam problem Witam, mam ten sam problem, z tym ,że mam iphona 5. Niestety to "coś" chyba nie jest takie niewinne ponieważ usunęło mi przed chwilą wszystkie kontakty z telefonu. muzyka wiadomości itd. nadal są, ale obawiam się ,że coś jeszcze moze się stać, pozdrawiam

#7 nodi32

nodi32
  • 588 posts
  • SkądRadom!

Posted 22 February 2014 - 06:00

Człowieku to coś to reklama, jak przeklikasz do końca to wyskoczy żebyś kupił "antywirusa" który wyleczy nawet raka za jedyne 1999.99 zł Kontakty musiały Ci zniknąć od czegoś innego. Może masz iPada i na nim usuwałeś kontakty?

#8 movementleo

movementleo
  • 4 posts

Posted 22 February 2014 - 10:26

Jest to jedyne urządzenie apple które posiadam, i nikt z rodziny nie podpina mi się innymi urządzeniami do mojego komputera. Nie mogłem tego "czegoś" w ogóle wyłączyć, więc próbowałem być szybszy od tej wyświetlającej się reklamy i nawet jak pozamykałem wszystkie zakładki to wyskakiwało mi to "coś". Kiedy nie miałem otwartej danej zakładki tylko byłem w trybie wybierania zakładek to coś nadal się wyświetlało. Zatem wyłączyłem iphona, po włączeniu nie miałem kontaktów w telefonie, notatek (około 700 ) z których bardzo często korzystałem, byłem wylogowany ze wszystkich kont mailowych (około pięciu) , pousuwały mi się wszystkie zakładki które miałem w iphonie. nie wiem czy to była reklama w każdym razie na nią nie kliknąłem, mój iphon 5 nie ma najważniejszych rzeczy z których korzystałem.

#9 zakino

zakino

• 10510 posts

Posted 22 February 2014 - 10:36

Jest to jedyne urządzenie apple które posiadam, i nikt z rodziny nie podpina mi się innymi urządzeniami do mojego komputera.
Nie mogłem tego "czegoś" w ogóle wyłączyć, więc próbowałem być szybszy od tej wyświetlającej się reklamy i nawet jak pozamykałem wszystkie zakładki to wyskakiwało mi to "coś". Kiedy nie miałem otwartej danej zakładki tylko byłem w trybie wybierania zakładek to coś nadal się wyświetlało. Zatem wyłączyłem iphona, po włączeniu nie miałem kontaktów w telefonie, notatek (około 700 ) z których bardzo często korzystałem, byłem wylogowany ze wszystkich kont mailowych (około pięciu) , pousuwały mi się wszystkie zakładki które miałem w iphonie.
nie wiem czy to była reklama w każdym razie na nią nie kliknąłem, mój iphon 5 nie ma najważniejszych rzeczy z których korzystałem.

Wygląda jakbyś miał wyłączonego iClouda. Zobacz w ustawieniach.

#10 movementleo

movementleo
  • 4 posts

Posted 22 February 2014 - 11:05

kontakty odzyskane, jednakże nie mam w dalszym ciągu notatek i zakładek. Strumienia zdjęć też nie ma może zresetował mi się cały iphone, ale od czego ? poza tym gdyby mi się zresetował to chyba wszystko powinno a nie tylko część

#11 movementleo

movementleo
  • 4 posts

Posted 23 February 2014 - 00:29

może zresetował mi się cały iphone, ale od czego ? poza tym gdyby mi się zresetował to chyba wszystko powinno a nie tylko część

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users