Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Problem z zasięgiem po wymianie baterii i buzzer-a Iphone 4S

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
6 odpowiedzi w tym temacie

#1 sebasdzk

sebasdzk
  • 7 postów

Napisano 12 stycznia 2014 - 11:47

Witam , mam problem z moim Iphone 4s. Oddałem go na serwis do kochanego serwisu Regenersis i niestety jak zwykle wypieli się bo kabelek był lekko pęknięty ale nie ważne. Postanowiłem naprawić swojego Iphone sam. Wymieniłem baterie oraz buzzer i od tego czasu zaczęły się problemy z zasięgiem. Przy wymianie buzzera musiałem prze kleić antenę która się na nim znajdowała. Obecnie mam taki problem ze iphone często gubi zasięg albo ma bardzo mało kresek. W centrum poznania nie raz są sytuacje ze nie łapie mi sieci PLAY tylko działa w roamingu. Moje pytanie brzmi czy ta antena która jest na buzze-rze jest odpowiedzialna za GSM czy za wifi bo nigdzie dokładnej informacji nie mogę znaleźć. Oraz co mogę jeszcze sprawdzić możne coś przeoczyłem ? Będę bardzo wdzięczny za pomoc.

#2 indu

indu
  • 972 postów
Napisano 12 stycznia 2014 - 12:53

Na dole jest od GSM nas górze od wifi.

#3 sebasdzk

sebasdzk
  • 7 postów

Napisano 12 stycznia 2014 - 13:37

Czy mogłem ja uszkodzić podczas odklejania ?

#4 macsupport

macsupport

• 8 620 postów
  • SkądKraków

Napisano 12 stycznia 2014 - 16:18

Pewnie tak, ale na początek sprawdź czy na pewno wszystko jest prawidłowo zamontowane. Czy dobrze wkręcona jest śrubka po prawej stronie buzzera obok baterii. Czy wtyczka od anteny jest dobrze podpięta do płyty głównej. Czy w okolicy gniazda anteny na płycie głównej nie brakuje jakiegoś elementu elektronicznego.

#5 sebasdzk

sebasdzk
  • 7 postów

Napisano 16 stycznia 2014 - 16:17

A o co dokładnie chodzi z ta srobka po prawej stronie ? Wkręcona jest na maksa. Jedli chodzi o złącze anteny to wszystko jest na swoim miejscu jedynie ta blaszka która znajduje sie nad nie wiem czy jest odpowiednio zamontowana. Antena posiada rownież takie 4 ramiona metalowe i teraz nie wiem czy powinny inne wchodzić pod metalowa płytkę czy tez powinny sie stykać z góry . Jak wrócę do domu to postaram sie zrobić zdjęcia jak to wszystko jest zmontowane. Dodam rownież ze wszystko robiłem z poradnikiem ifixit

#6 piwko2006

piwko2006
  • 126 postów

Napisano 16 stycznia 2014 - 16:20

Z tego co pamietam na ifixit zwracali uwage zeby byly pod spodem. Sam wienialem niedawno wyswietlacz i tasme jacka. Tez sie borykam z tematem slabego zasiegu jednak u mnie wyglada to troche inaczej

#7 macsupport

macsupport

• 8 620 postów
  • SkądKraków

Napisano 16 stycznia 2014 - 16:22

Te cztery blaszki mają wejść do środka, chyba wiesz o co chodzi. Ale to nie ma związku z zasięgiem.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych