Witam,
czy orientuje się ktoś, czy możliwa jest reklamacja iPhone za granicą, jeśli kupiłam go w Polsce u operatora PLAY? Akurat w tym tygodniu będę w Londynie, a z tego co się orientuję Genius Bar oferuje dużo lepszą obsługę gwarancyjną niż wszyscy przedstawiciele w Polsce. Pytanie tylko, czy mogę się zgłosić do Apple Store w Londynie ze sprzętem kupionym u operatora?

Reklamacja/naprawa iPhone za granicą
Rozpoczęty przez
grizmo
, 11 sty 2014 23:53
4 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 11 stycznia 2014 - 23:53
Napisano 19 stycznia 2014 - 12:31
Bez problemu wymienią Ci iPhona.
Napisano 23 stycznia 2014 - 09:07
Mam pytanie o podobnej tematyce. Stłukłem szybkę od iPada (4 gen). Dowiedziałem się że oficjalne punkty apple reseller w Polsce nie wymieniają szybek na nowe, tylko dają zniżke na nowy sprzęt co raczej mnie nie interesuje. Wyminanę szybki oferuje MacLife z Warszawy ale w cenie 800 zł. Na jakimś zagranicznym forum czytałem, że Apple w niektórych przypadkach uszkodzonego sprzętu z winy użytkownika (np zbita szybka) wydaje nowy sprzęt na zasanie tzw courtesy replacement przy pierwszym takim uszkodzeniu. Jako że mieszkam przy zachodniej granicy, zastanawiałem się czy warto pojechać z iPadem do Berlina i mieć nadzieję na taki replecemnt? IPad kupiony był w Holandii, jest na gwarancji.
Napisano 28 stycznia 2014 - 23:41
Koszt takiej wymiany zamyka się w granicach 350zl niezależnie od koloru na terenie Warszawy.
Napisano 29 stycznia 2014 - 11:35
@ Joker96699 - jeżli masz pęknięcie, a nie rozkruszenie, to historia zna takie przypadki, że wymieniali iPady na refurby. Jeżeli jednak ekran jest rozkruszony, to niestety tylko wymiana na nowy. Od wczoraj mamy nową niższą cenę na wymianę ekranów w iPadach 2/3/4 generacji, o połowę tańszą niż koledzy z MacLife
Serwis iPad Szczecin: Gdzie naprawić zbitą szybkę w iPad? W AppleMobile.pl teraz taniej! Wymiana szyby w iPadzie tylko 399.99 PLN | Serwis iPhone Szczecin - AppleMobile.pl - iPhone, iPod, iPad
Oczywiście wszystko z gwarancją, fakturą VAT itd. Realizujemy też naprawy wysyłkowe poprzez kurierów. Jeżeli nie wymienią ci iPada z Twoim uszkodzeniem, to daj znać. Pomożemy.
Serwis iPad Szczecin: Gdzie naprawić zbitą szybkę w iPad? W AppleMobile.pl teraz taniej! Wymiana szyby w iPadzie tylko 399.99 PLN | Serwis iPhone Szczecin - AppleMobile.pl - iPhone, iPod, iPad
Oczywiście wszystko z gwarancją, fakturą VAT itd. Realizujemy też naprawy wysyłkowe poprzez kurierów. Jeżeli nie wymienią ci iPada z Twoim uszkodzeniem, to daj znać. Pomożemy.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych