Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Jak sprawdzic ile Macbook pobiera danych w tle?

• Please log in to reply
5 replies to this topic

#1 vmac

vmac
  • 21 posts

Posted 11 January 2014 - 17:59

Witam serdecznie, Mam maly problem z Macbookiem Pro mojego syna. W szkole zamkneli mu dostep do szkolnej sieci WiFi poniewaz szkolny informatyk twierdzi ze Macbook syna pobiera 10GB danych a limit na ucznia jest bodajze 2GB. :confused: Junior twierdzi ze uzywa komputera normalnie, jak inne dzieciaki. Z reguly nie klamie wiec mu wierze. Mam jednak pytanie - czy mozna w jakis latwy sposob sprawdzic, czy przypadkiem jakas aplikacja w tle nie zasysa danych? Mozna jakos sprawdzic co ten Macbook tak ciagnie w tle? Moge go wlaczyc na przyklad w nocy i uruchomic jakis program do pomiaru data transferu? Sprawa dosyc pilna, bo niedlugo beda wstepne egzaminy i komputer jest mu potrzebny. Pozdrawiam i z gory dzieki za ewentualne odpowiedzi.

#2 Roberto

Roberto
  • 13752 posts
  • SkądWrocław

Posted 11 January 2014 - 18:21

Włączyć sobie monitor aktywności i wejść w Network (Sieć? nie wiem jak w pl systemie) i tam sobie patrzeć. Ale to pod Mavericksem (10.9), we wcześniejszych tego nie ma

#3 vmac

vmac
  • 21 posts

Posted 12 January 2014 - 21:27

Dzieki za podpowiedz, niestety system to Mountain Lion - jak wiec sprawdzic w tym systemie co jest pobierane? :confused:

#4 NoneZ

NoneZ
  • 249 posts
Posted 13 January 2014 - 20:23

Zainstaluj sobie na próbę (trial) programu iStat Menus iStat Menus, a Mac app by Bjango
W zakładce Network znajdziesz między innymi informacje "Total Downloaded" i "Total Uploaded"

#5 madmax332-802bc1e3e2

madmax332-802bc1e3e2
  • 7682 posts

Posted 13 January 2014 - 20:46

https://www.macupdat...30533/atmonitor & ewentualnie inne z listy niżej.

P.S. Nie wiem czy to dziala na nowszych niż 10.5, ale mimo to podrzucam: http://www.gauchosof...m/Products/XRG/

#6 vmac

vmac
  • 21 posts

Posted 20 January 2014 - 21:41

Dziekuje slicznie za pomoc, wyprobuje podane metody. Thnx!

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users