Witam,
Mam taki problem, do torrentów używam Transmission. Ściągam sobie obraz od kumpla paczke fotek, ktore zajmują około 5GB. Są w jednym archiwum. Wczoraj miałem już ściągnięte około 3GB gdy wyłączyła mi się myszka MM wireless. Zacząłem nią klikać aby załapała i tak sie jakoś kliknęlo, że moj torrent zaczą ściecić paskiem stanu na żółto i cos tam sbie układał w pamięci. Czego rezultatem jest to, że pokazuje mi teraz, że mam ściągnięte 1,5GB. Jak kliknę na informacje o torrencie to pokazuje mi nadal, że mam 3GB ściągnięte. O co tu chodzi? Jak to naprawić i wyłączyć ten żółty pasek sprawdzania stanu torrenta?

[Transmission] - zginął mi torrent :-)
Rozpoczęty przez
Adams
, 04 lis 2007 13:17
4 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 04 listopada 2007 - 13:17
Napisano 04 listopada 2007 - 14:33
Zolty pasek sam sie wylaczy jak skonczy "checking"...
Napisano 04 listopada 2007 - 14:51
tak ale mialem 3GB a teraz pokazuje na pasku stanu ze mam 1,5 w get info mam nadal 3GB ale ciagnie od 1,5. Co jest grane?
---- Dodano 04-11-2007 o godzinie 20:10 ----
jdziwniejsze, ze wlasnie od tej chwili Transmission zaczął coś świrowac i sie wiesza itp. Teraz mam tego pliku w pasku postepu 600mega gdzie znika powoli moj torrent? Teraz przy odpalaniu Transmission pojawia sie na poczatku żółty pasek a wcześniej tego nie było jak to wyłączyć?
---- Dodano 04-11-2007 o godzinie 20:10 ----
jdziwniejsze, ze wlasnie od tej chwili Transmission zaczął coś świrowac i sie wiesza itp. Teraz mam tego pliku w pasku postepu 600mega gdzie znika powoli moj torrent? Teraz przy odpalaniu Transmission pojawia sie na poczatku żółty pasek a wcześniej tego nie było jak to wyłączyć?
Napisano 04 listopada 2007 - 19:32
Dane co do wielkosc z "get info" niejak sie maja do tego co pokazuje transmission. Transmission pokazuje rzeczywista wielkosc sciaganego/sciagnietego pliku.
Na poczatek sciagnij najnowsza wersje transmission i nadpisz ta co masz. Co do samego torrenta - musi skonczyc checking inaczej nie bedzie sie dalej ciagnal. Jesli dalej bedzie problem sugeruje puszczene torrenta ponownie od poczatku.
A tak na marginesie polecam Xtorrenta - jest co prawda platny, ale zdecydownie bardziej przyjazny i stabilniejszy od Transmission.
Napisano 04 listopada 2007 - 20:14
Własnie w transmisions mialem ponad 3Gb i pokazywał ze mam jakies 30% ukończone a teraz mam 10% i 1,15GB. Dziwne. Wiem, ze Xtorrent jest lepszy, ale ja z torrentow korzystam okazjonalnie wiec nie chce wydawac kaski na taki program. Inne czekaja w kolejce :-)
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych