Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

PB G4 + Samsung L760 = internet (???)

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
7 odpowiedzi w tym temacie

#1 reksiopower

reksiopower
  • 13 postów
  • SkądLbn

Napisano 04 listopada 2007 - 13:08

witam, chciałbym do posiadanego PB G4 (10.4.10 na pokładzie) podłączyć za pomocą bluetooth Samsunga L760, żeby korzystać z netu i nie wiem jak tego dokonać. Oczywiście zarówno w kompie, jak i w komórce bluetooth jest sprawny - przesyłałem pliki w obie strony, nie wiem tylko w jaki sposób skonfigurować połączenie, żeby korzystać z netu...zakładam, że jest to możliwe:) Bardzo proszę o używanie prostego języka i najlepiej obrazki :D Dzięki za wszystkie wskazówki A.R.

#2 racuchy

racuchy
  • 673 postów

Napisano 04 listopada 2007 - 14:06

Generalnie Jest mozliwe, jesli twoj telefon jest supportowany. Bylo na forum duzo razy. Konfiguracja zalezy od sieci. Poszukaj, albo jak nie mozesz powiedz jaka masz to sie zobaczy.

#3 pao

pao
  • 138 postów

Napisano 04 listopada 2007 - 14:16

Użyj asystenta blototh - on prawie wszystko zrobi za ciebie...

#4 reksiopower

reksiopower
  • 13 postów
  • SkądLbn

Napisano 04 listopada 2007 - 15:49

dzięki za odźwięk:) mam telefon w PLAY. Próbowałem różnych ustawień w PB, ale albo jestem niezbyt smart, albo mój angielski ostro podupadł, w co mogę uwierzyć...w każdym bądź razie nic z tego nie wyszło:/

#5 racuchy

racuchy
  • 673 postów

Napisano 04 listopada 2007 - 18:01

daaawno temu uzywalem w pllusie i konfiguracja byla banalna.

pierwsza rzecz dodaj telefon w menu bluetootha, potem mozesz wejsc przez system preferneces/network/tam bedzie kategoria bluetooth, i wg tego co znalazlem, [jezeli oczywiscie na telefonie gprs jest dobrze skonfigurowany i dziala] to jedyna filozofia to wpisac byle jaka nazwe, zadnych numerow, hasel, loginow

tak jak tu http://www.myapple.p...86&d=1189724523

#6 reksiopower

reksiopower
  • 13 postów
  • SkądLbn

Napisano 04 listopada 2007 - 18:59

rzekomo stara się łączyć z fonem, ale po chwili pojawia się komunikat: "A modem error occurred. Please verify your settings and try again"...i lipa :(

#7 racuchy

racuchy
  • 673 postów

Napisano 04 listopada 2007 - 19:54

hmm, mozliwe ze twoj telefon nie jest supportowany.. do motoroli l7 musialem sciagac dodatk. sterowniki, czy cos w ten styl ;)

moze te instrukcje cos ci pomoga
http://docs.info.app...ml?artnum=25420
http://docs.info.app...ml?artnum=25419

#8 grzeslaw

grzeslaw
  • 1 postów

Napisano 18 kwietnia 2008 - 20:53

Hej , mam taki sam problem jak kolega - mam tel. samsung l760 w sieci orange i po próbie połaczenia internetu przez komórkę wyskakuje informacja "A modem error occurred. Please verify your settings and try again". Czy ktoś rozwiązal już ten problem, słyszałem że moźna gdzieś sciągnąć owe modem script, ale przeszukalem internet dwa razy (zgrywając go zresztą na dyskietkę) i nic, a miło by było poserfować po sieci przyczajony z wętką w szuwarach. Bedę dzwięczny za odpowiedż

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych