Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Chińskie znaczki w niektórych aplikacjach

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
8 odpowiedzi w tym temacie

#1 grabarzg

grabarzg
  • 11 postów

Napisano 06 stycznia 2014 - 13:01

Witam,

kontynuując moją przygodę z iOS i iP zwracam się do Was jako doświadczonych użytkowników z kolejną kwestią...

Nie wiem dlaczego w niektórych aplikacjach menu zamiast typowo angielskiego mam chińsko-angielskie, tj. większość jest po angielsku ale niektóre opcje, przyciski są chińskimi znaczkami.

Dla przykładu program CanOpener, pod tym linkiem w iTunesie [URL="https://itunes.apple.com/us/app/canopener-for-headphones/id690996855?mt=8"]https://itunes.apple.com/us/app/canopener-for-headphones/id690996855?mt=8[/URL] macie screen programu. U mnie zamiast Crossfeed, Equalizer, About, Amout, Angl, L/R Balance jest chiński znaczek.

Podobną sytuację miałem ostatnio przy okazji testów aplikacji 12 days, gdzie zainstalowałem jakąś grę, która de facto jest według appstore po angielsku, a u mnie całe menu po chińsku.

Dodam, że iP 5s jest z oficjalnej dystrybucji z App Store, wszystko język PL, sieć Orange.

#2 SeNuke

SeNuke
  • 769 postów

Napisano 06 stycznia 2014 - 13:17

Dodam, że iP 5s jest z oficjalnej dystrybucji z App Store, wszystko język PL, sieć Orange.

Sorry że się czepiam ale AppStore to sklep z aplikacjami na iOS i nie należy tego mylić ze sklepem Apple Store. :)

A co do problemu to spróbuj zrobić restore bez przywracania kopii, choć przyznam że problem dosyć dziwny dla mnie . Nigdy się z takim czymś nie spotkałem.

#3 producent

producent
  • 263 postów

Napisano 06 stycznia 2014 - 13:40

To może być problem ustawień regionalnych. Ustaw język, menu, lokalizację i klawiaturę na Polski.

#4 grabarzg

grabarzg
  • 11 postów

Napisano 06 stycznia 2014 - 14:01

W ustawieniach narodowych mam język polski, sterowanie głosowe polski, klawiatury 1 -> polski, format regionu Polska, kalendarz gregoriański. Robiłem już raz restore ustawień i dalej to samo.

#5 SeNuke

SeNuke
  • 769 postów

Napisano 06 stycznia 2014 - 14:04

Zrób full restore przez iTunes w komputerze . Podepnij iPhone pod PC i w iTunes kliknij Odtwórz .... :)

#6 grabarzg

grabarzg
  • 11 postów

Napisano 06 stycznia 2014 - 15:50

Zrób full restore przez iTunes w komputerze . Podepnij iPhone pod PC i w iTunes kliknij Odtwórz .... :)

w dniu wczorajszym robiłem full restore przy okazji innego problemu.... dalej chińskie znaczki

#7 OleYek

OleYek

• 17 478 postów

Napisano 06 stycznia 2014 - 16:28

w dniu wczorajszym robiłem full restore przy okazji innego problemu.... dalej chińskie znaczki

Bo pewnie przywróciłeś kopię zapasową a nie ustawiłeś jako nowy.

#8 grabarzg

grabarzg
  • 11 postów

Napisano 06 stycznia 2014 - 16:44

Bo pewnie przywróciłeś kopię zapasową a nie ustawiłeś jako nowy.

Czy mógłbyś mnie bardziej pokierować?

Zrobiłem w sposób następujący...

Wyzeruj --> wszystko od a do z

włączyłem iP i odpalił mi się konfigurator tak jak przy pierwszym odpalaniu tel, podpiąłem się do iTunesa w pewnym momencie i kliknąłem Odtwórz

#9 grabarzg

grabarzg
  • 11 postów

Napisano 06 stycznia 2014 - 18:45

Czy mógłbyś mnie bardziej pokierować?

Zrobiłem w sposób następujący...

Wyzeruj --> wszystko od a do z

włączyłem iP i odpalił mi się konfigurator tak jak przy pierwszym odpalaniu tel, podpiąłem się do iTunesa w pewnym momencie i kliknąłem Odtwórz

Zrobiłem chyba wedle instrukcji, tj. Nowy iP po pełnym wyzerowaniu, ale zalogowałem się do swojego apple ID i z iCloud ściągnąłem ponownie aplikację i tym razem jest tak jak być powinno po angielsku.

Czym to jest spowodowane i jak zrobić abym przywrócił sobie teraz wszystko co mam w kopii i angielski został?

Z góry dziękuję

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych