Chińskie znaczki w niektórych aplikacjach
Posted 06 January 2014 - 13:01
kontynuując moją przygodę z iOS i iP zwracam się do Was jako doświadczonych użytkowników z kolejną kwestią...
Nie wiem dlaczego w niektórych aplikacjach menu zamiast typowo angielskiego mam chińsko-angielskie, tj. większość jest po angielsku ale niektóre opcje, przyciski są chińskimi znaczkami.
Dla przykładu program CanOpener, pod tym linkiem w iTunesie [URL="https://itunes.apple.com/us/app/canopener-for-headphones/id690996855?mt=8"]https://itunes.apple.com/us/app/canopener-for-headphones/id690996855?mt=8[/URL] macie screen programu. U mnie zamiast Crossfeed, Equalizer, About, Amout, Angl, L/R Balance jest chiński znaczek.
Podobną sytuację miałem ostatnio przy okazji testów aplikacji 12 days, gdzie zainstalowałem jakąś grę, która de facto jest według appstore po angielsku, a u mnie całe menu po chińsku.
Dodam, że iP 5s jest z oficjalnej dystrybucji z App Store, wszystko język PL, sieć Orange.
Posted 06 January 2014 - 13:17
Sorry że się czepiam ale AppStore to sklep z aplikacjami na iOS i nie należy tego mylić ze sklepem Apple Store.Dodam, że iP 5s jest z oficjalnej dystrybucji z App Store, wszystko język PL, sieć Orange.

A co do problemu to spróbuj zrobić restore bez przywracania kopii, choć przyznam że problem dosyć dziwny dla mnie . Nigdy się z takim czymś nie spotkałem.
Posted 06 January 2014 - 13:40
Posted 06 January 2014 - 14:01
Posted 06 January 2014 - 14:04

Posted 06 January 2014 - 15:50
Zrób full restore przez iTunes w komputerze . Podepnij iPhone pod PC i w iTunes kliknij Odtwórz ....
w dniu wczorajszym robiłem full restore przy okazji innego problemu.... dalej chińskie znaczki
Posted 06 January 2014 - 16:28
w dniu wczorajszym robiłem full restore przy okazji innego problemu.... dalej chińskie znaczki
Bo pewnie przywróciłeś kopię zapasową a nie ustawiłeś jako nowy.
Posted 06 January 2014 - 16:44
Bo pewnie przywróciłeś kopię zapasową a nie ustawiłeś jako nowy.
Czy mógłbyś mnie bardziej pokierować?
Zrobiłem w sposób następujący...
Wyzeruj --> wszystko od a do z
włączyłem iP i odpalił mi się konfigurator tak jak przy pierwszym odpalaniu tel, podpiąłem się do iTunesa w pewnym momencie i kliknąłem Odtwórz
Posted 06 January 2014 - 18:45
Czy mógłbyś mnie bardziej pokierować?
Zrobiłem w sposób następujący...
Wyzeruj --> wszystko od a do z
włączyłem iP i odpalił mi się konfigurator tak jak przy pierwszym odpalaniu tel, podpiąłem się do iTunesa w pewnym momencie i kliknąłem Odtwórz
Zrobiłem chyba wedle instrukcji, tj. Nowy iP po pełnym wyzerowaniu, ale zalogowałem się do swojego apple ID i z iCloud ściągnąłem ponownie aplikację i tym razem jest tak jak być powinno po angielsku.
Czym to jest spowodowane i jak zrobić abym przywrócił sobie teraz wszystko co mam w kopii i angielski został?
Z góry dziękuję
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users