Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Problem z aktywacją - nie ważna karta Sim

• Zamknięty Temat jest zamknięty
8 odpowiedzi w tym temacie

#1 panpatro

panpatro
  • 153 postów

Napisano 01 stycznia 2014 - 21:20

Witam, wczoraj nabyłem w Lombardzie u znajomego iPhona 5C z Polskie dystrybucji, nowego i jeszcze nie otwieranego. Oczywiście jest faktura sprzedaży telefonu wystawiona przez Play gdyż tam był on brany co widać po fakturze i co było widać po plombie na opakowaniu gdyż też pisało Play. No to wszystko fajnie i pięknie wsadziłem kartę Plusa do telefonu uruchomiłem i czekam na aktywacje a tu wyskakuje mi "Nieważna karta sim" no to mówię jeszcze raz spróbuję i dalej nic. Ogólnie zasięg jest w 100% na telefonie co widać w lewym górnym rogu, ale nie mogę go za ciula aktywować. Moje pytanie jest takie czy telefon ten posiada simlocka? :-| bo jeżeli tak to co z tym zrobić? Jak pójdę do salonu Playa z numerem IMEI telefonu to coś mi z tym zrobią? Proszę o pomoc, gdyż wydane blisko 1900 zł leży na półce i nic z tym zrobić nie mogę, ani używać ani nic... i już mnie to wkurza grzecznie mówiąc ;)

#2 OleYek

OleYek

• 17 478 postów

Napisano 01 stycznia 2014 - 21:29

Może zacznij od aktywowania go kartą play, jeżeli jest z Play.

#3 panpatro

panpatro
  • 153 postów

Napisano 01 stycznia 2014 - 21:30

Może zacznij od aktywowania go kartą play, jeżeli jest z Play.

No dobra, to powiedzmy że kupię starte z Play wsadzę kartę aktywuje go i wtedy co po włożeniu karty Plusa ten problem się już nie pojawi?;)

#4 Alex145

Alex145
  • 132 postów
  • SkądHrubieszów

Napisano 01 stycznia 2014 - 22:00

Wygląda na to że jest to tel z simlockiem.

#5 JerryEvo

JerryEvo
  • 3 921 postów
Napisano 01 stycznia 2014 - 22:01

Simlock na iPhone z Play – jak się go pozbyć? [UPDATE] | Tako rzecze Rzecznik Play

#6 panpatro

panpatro
  • 153 postów

Napisano 01 stycznia 2014 - 22:12

Simlock na iPhone z Play – jak się go pozbyć? [UPDATE] | Tako rzecze Rzecznik Play

Akurat to nie działa, bo i tak wyskakuje że karta sim nie ważna i tyle ;)

#7 JerryEvo

JerryEvo
  • 3 921 postów
Napisano 01 stycznia 2014 - 23:44

Logiczne, że trzeba to zrobić z użyciem karty Play...

#8 panpatro

panpatro
  • 153 postów

Napisano 02 stycznia 2014 - 18:03

Nie trzeba było żadnej karty z Play ani nic. Poszedłem do salonu Play podałem IMEI telefonu i poprosiłem o odblokowanie simlocka i po chwili Pan poinformował mnie iż jest już po sprawie i telefon powinien działać normalnie w każdej sieci. I faktycznie przyszedłem do domu i telefonu z kartą Plusa aktywował się bez problemu przez WiFi i nawet nie musiałem go do komputera podłączać. A tak zapytam z ciekawości po co taka blokada w iPhonie? Inne telefony z Play nie mają simlocka. :)?

#9 OleYek

OleYek

• 17 478 postów

Napisano 02 stycznia 2014 - 18:08

Zapytaj Play, nie nas.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych