Problem z aktywacją - nie ważna karta Sim
Started by
panpatro
, 01 Jan 2014 21:20
8 replies to this topic
Posted 01 January 2014 - 21:20
Witam, wczoraj nabyłem w Lombardzie u znajomego iPhona 5C z Polskie dystrybucji, nowego i jeszcze nie otwieranego. Oczywiście jest faktura sprzedaży telefonu wystawiona przez Play gdyż tam był on brany co widać po fakturze i co było widać po plombie na opakowaniu gdyż też pisało Play. No to wszystko fajnie i pięknie wsadziłem kartę Plusa do telefonu uruchomiłem i czekam na aktywacje a tu wyskakuje mi "Nieważna karta sim" no to mówię jeszcze raz spróbuję i dalej nic. Ogólnie zasięg jest w 100% na telefonie co widać w lewym górnym rogu, ale nie mogę go za ciula aktywować.
Moje pytanie jest takie czy telefon ten posiada simlocka? :-| bo jeżeli tak to co z tym zrobić? Jak pójdę do salonu Playa z numerem IMEI telefonu to coś mi z tym zrobią?
Proszę o pomoc, gdyż wydane blisko 1900 zł leży na półce i nic z tym zrobić nie mogę, ani używać ani nic... i już mnie to wkurza grzecznie mówiąc

Posted 01 January 2014 - 21:29
Może zacznij od aktywowania go kartą play, jeżeli jest z Play.
Posted 01 January 2014 - 21:30
Może zacznij od aktywowania go kartą play, jeżeli jest z Play.
No dobra, to powiedzmy że kupię starte z Play wsadzę kartę aktywuje go i wtedy co po włożeniu karty Plusa ten problem się już nie pojawi?

Posted 01 January 2014 - 22:00
Wygląda na to że jest to tel z simlockiem.
Posted 01 January 2014 - 22:01
Posted 01 January 2014 - 22:12
Simlock na iPhone z Play – jak się go pozbyć? [UPDATE] | Tako rzecze Rzecznik Play
Akurat to nie działa, bo i tak wyskakuje że karta sim nie ważna i tyle

Posted 01 January 2014 - 23:44
Logiczne, że trzeba to zrobić z użyciem karty Play...
Posted 02 January 2014 - 18:03
Nie trzeba było żadnej karty z Play ani nic. Poszedłem do salonu Play podałem IMEI telefonu i poprosiłem o odblokowanie simlocka i po chwili Pan poinformował mnie iż jest już po sprawie i telefon powinien działać normalnie w każdej sieci. I faktycznie przyszedłem do domu i telefonu z kartą Plusa aktywował się bez problemu przez WiFi i nawet nie musiałem go do komputera podłączać. A tak zapytam z ciekawości po co taka blokada w iPhonie? Inne telefony z Play nie mają simlocka.
?

Posted 02 January 2014 - 18:08
Zapytaj Play, nie nas.
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users