Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Bankowość internetowa

• Please log in to reply
21 replies to this topic

#1 JędrekMac

JędrekMac
  • 1712 posts
  • SkądŁódź

Posted 03 November 2007 - 12:15

Witam! Będę kupował Maka, z systemem leopard. Jestem w banku BPH i w związku z fuzją przechodzę do banku Millnnium. myślę, że po zakupie Maka będę juz w nowym banku. I mam pytanie, nie wiecie jak to jest z wtyczkami, akceptowanymi przeglądarkami, mieliście jakieś problemy z płatnościami internetowymi przez Maki? Dzięki i Pozdrawiam

#2 pi

pi
  • 616 posts

Posted 03 November 2007 - 12:27

http://www.myapple.p...ead.php?t=17729

#3 toledoX

toledoX
  • 142 posts

Posted 03 November 2007 - 13:25

Jeszcze nie zainstalowałem Leoparda, ale pod Tygryskiem millenet nie działał na Safari, natomiast bezproblemowo działał w Firefoxie.

#4 JędrekMac

JędrekMac
  • 1712 posts
  • SkądŁódź

Posted 03 November 2007 - 13:46

http://www.myapple.p...ead.php?t=17729

Dzięki, nie widziałem tego. Ale tam nie ma nic o Leosiu. A właśnie o ten system mi chodzi, bo od razu na niego wsiądę, bez Tigera na początek.

#5 clarq

clarq
  • 206 posts

Posted 03 November 2007 - 14:30

na safari 2.0.4 millenet wogole nie chodzi. a proba rozmawiania z obsluga techniczna konczy sie na 'pan zainstaluje inna przegladarke'. SGB, WBK, mBank chodzi na wszystkim.

#6 pi

pi
  • 616 posts

Posted 03 November 2007 - 14:41

ale przeciez na stronie millenium jest wyraznie napisane, IE, firefox albo netscape dwie ostatnie maja swietne wersje na maka

#7 JędrekMac

JędrekMac
  • 1712 posts
  • SkądŁódź

Posted 03 November 2007 - 16:56

ale przeciez na stronie millenium jest wyraznie napisane, IE, firefox albo netscape
dwie ostatnie maja swietne wersje na maka

no tak, ale wiesz, są trochę inne chyba na Maka a na Windę...nie wiem czy mam racje ale na chłopski rozum tak to chyba wygląda ;P

#8 pi

pi
  • 616 posts

Posted 03 November 2007 - 17:03

oczywiscie ale pare postow wyzej masz info ze na ff dziala bez problemu, fakt na tigerze, ale mam wrazenie ze gdyby na leo nie dzialalo to juz by na forum bylo sporo postow na ten temat jak przesledzisz watki o bankowosci internetowej na makach to zauwazysz, ze coraz mniej jest problemow a nie na odwrot, nawet ing slaski daje sie odpalic co dlugi czas bylo trudne

#9 clarq

clarq
  • 206 posts

Posted 03 November 2007 - 22:39

poprostu banki za bardzo cudakuja:) na szczescie powoli sie normuje. ale nawet na forum myapple.pl nie da sie zalogowac z netscape navigator 9 pod tigerem:)

#10 pi

pi
  • 616 posts

Posted 03 November 2007 - 22:50

az specjalnie sprawdzilem 10.4.10 netscape navigator 9.0.0.2 dziala

#11 JędrekMac

JędrekMac
  • 1712 posts
  • SkądŁódź

Posted 06 November 2007 - 01:09

a która przeglądarka jest najlepsza do bankowości internetowej? netscape, firefox, a może jakaś inna?

#12 pi

pi
  • 616 posts

Posted 06 November 2007 - 01:30

-jakie przegladarki obsluguja twoj bank? -jaka jest twoja ulubiona przegladarka? jesli odpowiedzi sie nie pokrywaja szukasz dalej ja ze wzgledow estetycznych uzywam safari ale jak juz wiesz w millenium to nie przejdzie, ff, opera,camino, za chwile ktos poda nastepne, sciagnij, przetestuj,

#13 bartosz

bartosz

• 1644 posts

Posted 06 November 2007 - 10:28

millenium dziala na safari trzeba tylko w menu debug ustawic odpowiednia wartosc user-agent czyli windowsowe misie 6 menu debug uaktywnic mozna w terminalu za pomoca komendy % defaults write com.apple.Safari IncludeDebugMenu 1 - trzeba to zrobic przy zamknietym safari

#14 pi

pi
  • 616 posts

Posted 06 November 2007 - 11:34

no i prosze, okazuje sie ze mozna, doceniajac mozliwosc mam jedno ale , optymalna sytuacja to ta gdy wlaczasz cos i to dziala bez zbednych zabiegow a ty zajmujesz sie realizacja zadania, tak rozumiem idee ktora dla wielu uzytkownikow makow jest czyms istotnym osobna sprawa dlaczego nie dziala i kto jest winien

#15 codpawel

codpawel
  • 19 posts

Posted 06 November 2007 - 15:15

Ja używam firefoxa i wszystko dziala bez problemu :)

#16 bazant

bazant
  • 196 posts
  • SkądPoznań/Bolechowo

Posted 07 November 2007 - 19:11

Pekao24 (Pekao SA) działa bez problemów na FF i Safari 3 pod Tigerem

#17 kamillys

kamillys
  • 854 posts
  • Skądokolice W-wy

Posted 07 November 2007 - 20:29

Jak działa ci na FF na windowsie, to zadziała na Maku

#18 przemekf

przemekf
  • 1308 posts
  • SkądŁódź

Posted 07 November 2007 - 20:54

Nordea również działa bez problemu pod Safari, FF i wieloma innymi przeglądarkami. Ze swojej strony polecam ;)

#19 marek krk

marek krk
  • 1 posts

Posted 07 November 2007 - 20:58

Witam!

Będę kupował Maka, z systemem leopard. Jestem w banku BPH i w związku z fuzją przechodzę do banku Millnnium. myślę, że po zakupie Maka będę juz w nowym banku. I mam pytanie, nie wiecie jak to jest z wtyczkami, akceptowanymi przeglądarkami, mieliście jakieś problemy z płatnościami internetowymi przez Maki? Dzięki i Pozdrawiam

a jak byles w bph to bylo na macu bez problemu?

#20 spectre

spectre
  • 55 posts
  • SkądBiałystok

Posted 07 November 2007 - 22:46

Witam, problemy są z bankowością elektroniczną w BPH. Jak wybiera się zakładkę Sezam to nie przechodzi w odpowiednie miejsce, inne zakładki dobrze działają, ta najważniejsza do przelewów nie. Z Kredyt Bank jest już dobrze ( w Safari 3 ) teraz można dodawać nowych odbiorców. Pozdrawiam.

#21 bublik

bublik
  • 64 posts
  • SkądOpole

Posted 07 November 2007 - 23:03

Dzięki Bogu mam Multibank ;) A co do kompatybilności to na szczęście coraz więcej stron zaczyna diałać poprawnie pod Safari ;) Ostatnio nawet JoeMonster (sorry za off-topic ;)

#22 JędrekMac

JędrekMac
  • 1712 posts
  • SkądŁódź

Posted 07 November 2007 - 23:41

Nie mam jeszcze Maka :P ale kupuję, jest fuzja bph i pekao, więc się wynoszę do millenium i się was pytam czy Millenium chodzi;p bph już mnie nie interesuje;]

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users