Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Dla wszystkich ktorych wkurza nowy DOCK i pasek menu.

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
12 odpowiedzi w tym temacie

#1 iRogoo

iRogoo
  • 1 postów
  • SkądKRK

Napisano 03 listopada 2007 - 09:31

Jezeli nalezysz do tej grupy, ktora nie moze patrzec na nowy dock... (pomysl moze i niezly ale wyglada jak jedna wielka swiatlo-lustro-breja ;) ) to [URL="http://www.macosxhints.com/article.php?story=2007101815375480"]kliknij tutaj[/URL].

Skrypty sprawdzone - dzialaja doskonale !

P.S Jezeli dodatkowo wkurza Cie okropnie nowy przezroczysty pasek menu (yuck!) a nie chcesz grzebac w systemie to jest na to prostszy sposob... Otoz wystarczy, ze na samej gorze Twojej ulubionej tapety umiescisz bialy pasek o wysokosci 21px i szerokosci rozdzielczosci ekranu jakiej uzywasz a wszystko wroci do normy... Jezeli wolisz szary pasek menu (tak aby pasowal do nowego wygladu leoparda) wystarczy, ze zamiast bialego umiescisz czarny... Voila! :)

#2 Witos

Witos
  • 4 400 postów

Napisano 03 listopada 2007 - 09:40

Super ! i co najwarzniejsze bez dodatkowych pierdół do instalowania.

#3 arsaghar

arsaghar

Sir

• 1 639 postów
  • SkądPlewiska

Napisano 03 listopada 2007 - 09:42

A co jeśli mi się podoba?

#4 glub

glub
  • 980 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 03 listopada 2007 - 10:10

to masz problem :D

#5 voitek

voitek
  • 925 postów

Napisano 03 listopada 2007 - 10:13

To musisz sobie napisać w AppleScriptcie skrypt, który nic nie robi. :)

#6 LASERman

LASERman

• 2 286 postów
  • SkądMaidstone, UK

Napisano 03 listopada 2007 - 10:16

Otoz wystarczy, ze na samej gorze Twojej ulubionej tapety umiescisz bialy pasek o wysokosci 21px i szerokosci rozdzielczosci ekranu jakiej uzywasz

Można jeszcze prościej - wystarczy ustawić tapetę z grupy "solid color" - dobierając kolor można łatwo i szybko uzyskać pożądany kolor paska menu.

#7 Heidi

Heidi
  • 830 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 03 listopada 2007 - 11:10

Jeżeli kogoś coś wkurza, powinien, przede wszystkim, uważnie czytać MyApple. Informacja o terminalowym sposobie usunięcia szklanego efektu z Docka pojawiła się niemal tydzień temu:

http://www.myapple.p...ead.php?t=46923

#8 MarcinWitek

MarcinWitek
  • 1 574 postów
  • SkądMars

Napisano 03 listopada 2007 - 13:17

Mnie wkurzają nowe ikony folderów taki powiew winshita :( Po co to ?

#9 Witos

Witos
  • 4 400 postów

Napisano 03 listopada 2007 - 13:21

A no po to, że świat się rozwija a nie cofa. Tym razem dali takie, nie wszystkim się podobają - trudno, w 10.6 będą prawdopodobnie inne, i też nie wszystkim będzie się to podobać. Życie... Z tego co pamiętam to jak 10.0 wyszedł było również bardzo wiele głosów, że "cukierka" wypuścili. Teraz wszyscy wielbią owego "cukierka" i nowość odrzucają. Tak to już jest.

#10 MarcinWitek

MarcinWitek
  • 1 574 postów
  • SkądMars

Napisano 03 listopada 2007 - 13:49

A no po to, że świat się rozwija a nie cofa. Tym razem dali takie, nie wszystkim się podobają - trudno, w 10.6 będą prawdopodobnie inne, i też nie wszystkim będzie się to podobać. Życie...
Z tego co pamiętam to jak 10.0 wyszedł było również bardzo wiele głosów, że "cukierka" wypuścili. Teraz wszyscy wielbią owego "cukierka" i nowość odrzucają. Tak to już jest.

Przeczytaj dobrze co napisałem. Nie zrozumiałeś mnie albo nie przeczytałeś do końca. Nie przeszkadzają mi zmiany. Przeszkadza mi tendencja Apple do upodabniania niektórych elementów do winshita. A nowe ikony folderów od razu przypominają mi system od ms.

#11 darekmil

darekmil
  • 757 postów
  • SkądWarszawa PL

Napisano 03 listopada 2007 - 14:44

To musisz sobie napisać w AppleScriptcie skrypt, który nic nie robi. :)

:D:D:D

#12 DoMiNiQuE

DoMiNiQuE
  • 1 852 postów
  • SkądOstrów Wielkopolski

Napisano 03 listopada 2007 - 15:52

Lepiej powiedzcie jak wlaczyc ta przezroczystosc :-)

#13 Heidi

Heidi
  • 830 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 04 listopada 2007 - 02:23

A na przykład tym programem

http://www.manytricks.com/blog/?id=14

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych