Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Przesyłanie zdjęcia z filtrem na komputer

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
8 odpowiedzi w tym temacie

#1 DejwidKDK

DejwidKDK
  • 5 postów

Napisano 28 grudnia 2013 - 16:48

Witam. Napotkałem pewien problem, nie wiem jak go rozwiązać? W iOS7 na zdjęcie można nałożyć filtr (np. 'wygaszone'), włączyć autokorektę, itd. Przydatną funkcją jest, że zmiany nie zapisują się bezpośrednio na zdjęciu i możemy później wrócić i zmienić ustawienie. Jednak, kiedy próbuję zapisać zdjęcie na komputerze PC albo w Dysku Google zgrywa się nieobrobiona wersja - bez filtrów, autokorekty, z czerwonymi oczami, itd. Nieobrobiona wersja pojawia się również w Strumieniu zdjęć. Moje pytanie jest takie - jak zapisać zdjęcie ze zmianami? Drugie pytanie - czy możliwe jest automatyczne wysyłanie zdjęć na Dysk Google?

#2 Dar43

Dar43
  • 51 postów

Napisano 28 grudnia 2013 - 22:11

Dokładnie taki sam problem, dziś zgrałem wszystkie ok.400 fotek na kompa i te które na telefonie mają efekt, są bez niego. Jest jakieś rozwiązanie by skopiować je takie jak widzę w galerii, prócz wysyłania mailem :)

#3 DejwidKDK

DejwidKDK
  • 5 postów

Napisano 29 grudnia 2013 - 13:30

Po kilku godzinach szukania rozwiązania znalazłem dwa wyjścia: wysyłać zdjęcia na maila, później ściągać z maila na dysk, albo... w aplikacji iPhoto wybrać interesujące nas zdjęcia i wysłać do iTunes. Aplikacja wyśle obrobione zdjęcia. Później z iTunes zgrać na dysk, na PenDrive'a czy inne nośniki danych to nie problem. :-) Ale może ktoś zna jeszcze bardziej 'bezpośrednią' i szybszą metodę?

#4 apokryf

apokryf
  • 116 postów

Napisano 08 lutego 2014 - 00:42

Zaobserwowałem to samo u siebie iPhone 5C, a u brata nie ma problemu iPhone 5, o co tu chodzi? Źle mam ustawiony telefon? Jest jakieś konkretne rozwiązanie. Jest to trochę irytujące :/

#5 zerro

zerro
  • 94 postów

Napisano 31 maja 2014 - 19:50

Ja powiem więcej, u mnie na telefonie patrząc na galerię zdjęcia mają filtr/obróbkę po wejściu w konkretne zdjęcie wszystko znika i jest zwykłe zdjęcie... To chyba jakiś bug...

#6 iFan2000

iFan2000
  • 331 postów
  • SkądMałopolska

Napisano 31 maja 2014 - 20:20

Ja wysyłałem ostatnio fotki z filtrem prosto z iPhone-a na maila i wszystko było ok . Filtr się zachował . Dodam , że mam 4s-a z iOS 7.1.1 .

#7 dsk121

dsk121
  • 169 postów
  • Skądwwa

Napisano 23 czerwca 2014 - 12:53

To jest na to jakiś sposób bez zgrywania poprzez itunes na hdd bo też mam ten kłopot ? Dodatkowo jest szansa aby widzieć lokalizację zdjęcia po zgraniu na kompa z windowsem?

#8 clauudija

clauudija
  • 4 postów

Napisano 21 czerwca 2015 - 14:53

Jak rozwiązać ten problem, wie ktos ?

#9 6c1fb0760d

6c1fb0760d
  • 1 663 postów

Napisano 22 czerwca 2015 - 20:53

zdjęcia w systemowej aplikacji są modyfikowane bezstratnie, system niejako obok nich przechowuje i w locie aplikuje informacje o tym co zostało zmienone gdy są wyświetlane (bądź trzyma jakąś kopię z modyfikacjami - nie wiem, ale efekt jest taki sam), odczytując je bezpośredino z telefonu np przez usb dostęp jest tylko do tych wersji źródłowych, niezmodyfikowanych. jest jakaś rozbieżność bo np wiadomością czy mailem wysyłają się zdjęcia zmodyfikowane, do takich wersji mają dostęp aplikacje z tego co widzę, z drugiej strony taki np dropbox uploaduje wersje oryginalne.

w każdym razie - jakaś aplikacja musiałaby móc zapisać nową, zmodyfikowaną kopię. bądź, jeśli liczba tych fotek nie jest za duża - pozostaje awaryjne wysyłanie ich sobie mailem. nie wiem jak to wygląda w przypadku importu zdjęć do iPhoto na OSX, nigdy nie korzystałem, a możliwe że tam to jakoś rozwiązali

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych