Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Jak odebrać Gift( upominek ) ?

• Please log in to reply
8 replies to this topic

#1 tomasov

tomasov
  • 581 posts
  • SkądPolska

Posted 27 December 2013 - 22:49

Mam banalne pytanie!Podarowałem dziewczynie aplikację poprzez GIFT lecz jak ona ma teraz go odebrać?Loguję się na jej koncie w IT lecz aplikacja którą jej podarowałem wciąż jest jako płatna!

#2 DnL

DnL

• 370 posts

Posted 27 December 2013 - 23:17

Niech wejdzie na swojego maila podanego przy koncie Apple, tam jest wiadomość o prezencie, klik w nią.

#3 kdʘ

kdʘ
  • 257 posts
  • SkądJarosław

Posted 28 December 2013 - 02:37

Jest płatna i taka będzie, bo podarowałeś jej aplikację w postaci kodu do iTunes, trzeba go wykorzystać, by coś z tego było ;) Na adres wysłanej przez ciebie wiadomości musi być mail od iTunes Store, którego tytuł będzie w tym stylu: "Zygmunt Sent You an App from the (...)", to właśnie ten mail.

#4 tomasov

tomasov
  • 581 posts
  • SkądPolska

Posted 28 December 2013 - 10:08

Dziękuję za odpowiedź!Czy pieniądze zostaną pobrane z mojego konta gdy osoba"obdarowana"wykorzysta kod?Aplikacja pobrała się także na mój telefon czyli rozumiem że zapłacę x2? Ja jej właściwie nie chciałem :)

#5 DnL

DnL

• 370 posts

Posted 28 December 2013 - 10:36

Zawsze jest opcja zwrotu aplikacji, jeżeli jej nie chcesz Ty.

#6 tomasov

tomasov
  • 581 posts
  • SkądPolska

Posted 28 December 2013 - 14:48

Czy służy do tego jakaś opcja czy muszę pisać do autora aplikacji m@ila?Czy muszę ją wpierw odinstalować?Czy sprzedającemu muszę podać jakieś dane odnośnie transakcji?Jak to się odbywa?

#7 RBB

RBB
  • 1371 posts

Posted 28 December 2013 - 15:16

Czy służy do tego jakaś opcja czy muszę pisać do autora aplikacji m@ila?Czy muszę ją wpierw odinstalować?Czy sprzedającemu muszę podać jakieś dane odnośnie transakcji?Jak to się odbywa?

Kiedyś było tak:
Jak zwrócić aplikację zakupioną w App Store - Blogi - MyApple.pl

do tego
http://myapple.pl/ip...-aplikacje.html

no i
https://www.google.p...zwrot aplikacji

#8 Dymon007

Dymon007
  • 163 posts

Posted 08 January 2015 - 20:19

Witam, podarowałem grę lecz w mailu nie ma żadnych kodów ani nic, jest napisane tylko 'xyz wysłał Ci następującą aplikacje[...]' ale jak tą aplikację dodać do konta?

#9 Dymon007

Dymon007
  • 163 posts

Posted 11 January 2015 - 13:23

Już problem rozwiązany :), dziękuje administracji za wyrzucenie do kosza mojego postu i za 'pomoc', tutaj tylko administracja albo umie kogoś zjechać że nie umie szukać w trylionach stron, albo wywala temat do kosza 'już 5 lat temu był' a jeżeli przyjdzie o pomoc w jakieś konkretnej sprawie to wody w usta nabierają. Uzyskałem tutaj pomoc może od 1 administratora. Pzdr

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users