Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Oryginalny Lunatik Taktik na 4S

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
5 odpowiedzi w tym temacie

#1 matiitam7

matiitam7
  • 345 postów

Napisano 25 grudnia 2013 - 14:02

Hej, jak w temacie poszukuję Lunatik Taktik na mojego iPhone 4s, na allegro znalazłem kilka ofert natomiast dzielą się one na te ktore maja napisane na aukcji ze sa oryginalne i te bez napisu "oryginalne" ;-) I teraz mam do Was pytanie, a mianowicie czy przy tym produkcie także można natrafić na podróby/zamienniki czy ktoś po prostu źle napisał na aukcji? Przedstawię oferty które rzuciły mi się w oczy:

- ETUI IPHONE 4 4S LUNATIK TAKTIK EXTREME GORILLA (3809377021) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
- ORYGINALNE ETUI LUNATIK TAKTIK EXTREME IPHONE4/4S (3823730754) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
- LUNATIK TAKTIK EXTREME GORILLA GLASS IPHONE 4/4S (3792972776) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
Jeśli możecie to wypowiedzcie się, co o nich sądzicie ;-) i które powinienem zakupić ;-)
Pozdrawiam
Mateusz

#2 jayp

jayp
  • 94 postów

Napisano 27 grudnia 2013 - 23:42

Wszystkie są podróbkami. Za takie pieniądze nie kupisz oryginalnego etui Lunatik

#3 matiitam7

matiitam7
  • 345 postów

Napisano 30 grudnia 2013 - 16:33

Kurcze pytając sprzedawcy czy jest to oryginalny lunatik, zgodnie z moim (i Twoim) przypuszczeniem napisał że to zamiennik... . W sumie to nie wiem czy nie zaryzykowac i go nie kupić... Chciałbym tylko aby iPhone był dobrze chroniony kiedy będę z nim jeździł na nartach ;-)

#4 jayp

jayp
  • 94 postów

Napisano 07 stycznia 2014 - 10:23

Słyszałem różnie opinie. Niektórzy twierdzą, że zamiennik spełnia swoją role. Możesz zaryzykować :) a potem opisz swoje doświadczenia na forum. Będę wdzięczny :)

#5 borek_kty

borek_kty
  • 1 postów

Napisano 10 lutego 2014 - 23:20

Witam serdecznie, chciałbym się podzielić moimi doświadczeniami z owym etui do telefonu iphone 4. Etui zakupiłem na Allegro wiedząc oczywiście że to zamiennik w cenie 139 bodajże, w ,moim przypadku jest to wersja aluminiowa, kolor czarny.Lunatika używam ponad miesiąc więc mogę już co nieco napisać.Pierwsze odczucia pozytywne,konstrukcja solidna,zwarta,nic nie skrzypi nie trzeszczy szkło wydaje się mocne a co najważniejsze nie spowalnia reakcji na dotyk duży plus;) ,2 dodatkowe śrubki,śrubokręt oraz ściereczka w zestawie i dodatkowy kabel ładowania żeby nam się oryginał nie zniszczył;) ale że nic nie jest bez wad dopatrzyłem się kilku niedociągnięć, na początek co mi się nie spodobało to w obrębie głośnika słuchawki była naklejona naklejka (imitująca aluminium) a myślałem że to właśnie aluminium:) z siateczką osłaniającą głośnik... hm? no nic, oglądam dalej, wpinam końcówkę ładowarki no i lipa jakaś! nie dość że ciężko tam wlazła to zauważyłem że wystają z tylnej ramki jakieś bolce i to one nie pozwalały wpiąć normalnie końcówki i do tego porysowały mi ją :/ ale ok nie ma rozpaczy bo wszystko do ogarnięcia, więc skręcam wszystko do kupy śrubkami patrze a tu jakaś ohydna tęcza:/ no tak.. dwa kawałki szkła stykające się ze sobą tworzą jakby efekt tęczy który mnie okropnie irytował, ale że potrzebuję pancernego etui w góry więc nie poddałem się i troszkę je poprawiłem :D.Odkleiłem szklany ekran, usunąłem to ustrojstwo imitujące aluminium i super, już mi się podoba, bolce te które wystawały po za gumową obejmę zeszlifowałem i problem znikł a na ekran telefonu po prostu nakleiłem folie ochronną i tęcza znikła w 100%, przykręciłem wszystko tak jak trzeba i pucha się cieszy :D i nie żałuję zakupu, 139zł to sporo mniej od oryginału i trzeba się spodziewać że nie będzie idealny ale mnie się podoba i spore rozmiary i waga też mi nie przeszkadza ale jak wiadomo to moja subiektywna opinia i dodam jeszcze że jeżeli używamy słuchawek nie oryginalnych to muszą one mieć cienki prosty wtyk bo inaczej nie wepniemy innych niż te dołączone do Iphone.Pozdrawiam

- - - Połączono posty - - -

I jeszcze zapomniałem dodać że etui jest pancerne i w 100% spełnia swoje zadanie, przycisk wyciszenia działa poprawnie, czerwona zaślepka gniazda słuchawek ładnie wykonana, i spełnia swoje zadanie jak i również zaślepka gniazda ładowania, miałem go kilka razy w górach i nie mam obaw już o swój telefon mając Lunatika :) cena zamienników według mnie jest do przyjęcia, cena oryginału kosmiczna a różnica przypuszczam nie wielka, lepsze wykonanie zapewne ale sądzę że zamiennik jak i oryginał swoje zadanie spełniają tak samo dobrze.

#6 iMaciekPhone

iMaciekPhone
  • 10 postów

Napisano 24 marca 2015 - 09:59

Witam,

Czy ktokolwiek wie gdzie jeszcze można nabyć Lunatik Taktik do iPhone'a 4? Oczywiście oryginał? Dziwna sprawa bo przecież ludzie przechodzą z 4-ki na 5-tkę lub wyżej i powinni wyprzedawać te etui celem wymiany na dopasowane do nowszych modeli iPhonów, a tymczasem jest posucha. Być może chodzi o to że Taktik Extreme i w ogóle wyroby Lunatik są na tyle drogie, że mało ich jest na polskim rynku wtórnym. Z tym że na ebayu też cieniutko. Tak sobie myślę że może po prostu jestem zapóźniony mocno ze swoim 4S i co miało zmienić właściciela to już dawno zmieniło. Może ktoś widział gdzieś jeszcze ogłoszenie, sklep, gdzie leży sobie stary dobry Lunatik Taktik Extreme dla iPhone 4 i czeka na mnie? :)

Ostatnio nabyłem etui BookBook do 4-ki i widzę że chyba wziąłem ostatnią sztukę w sklepie bo teraz już brak jest go na stanie, aczkolwiek jeszcze do mnie nie dotarło więc jestem pełen obaw czy w ogóle się załapałem ;)

Już teraz się mocno zastanawiam nad Taktikiem do 5-ki, bo pewnie kiedyś się przesiądę na nią, ale wtedy to już znowu mogą wystąpić braki w sklepach, więc może wykonać ruch wyprzedzający tylko ta cena - około 475 pln :-/

A zatem jest tu ktoś kto wie gdzie jeszcze można znaleźć oryginał, najlepiej nowy, Lunatik Taktik Extreme dla iPhone 4?

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych