Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
* * * * * 1 votes

Wszystkie działające tweaki na iOS 7

• Please log in to reply
435 replies to this topic

#401 krisdnm

krisdnm
  • 34 posts
  • SkądŻagań

Posted 04 February 2014 - 23:02

też wam crashuje subtlelock na i4?

#402 sevecc

sevecc
  • 773 posts
  • SkądWłocławek

Posted 05 February 2014 - 07:56

krisdnm - tak, na ip5 też mam problem, wywala do safemode, szkoda bo jeden z fajniejszych tweaków dla LS

#403 kdworaczyk

kdworaczyk
  • 262 posts
  • SkądPsary

Posted 05 February 2014 - 08:00

też wam crashuje subtlelock na i4?

Też mam taki problem ;-/

#404 Mardok

Mardok
  • 252 posts

Posted 05 February 2014 - 10:44

Dołączona grafika

Just for fun;)

* Preview: http://i3.minus.com/jbyqGQe1hIht2J.PNG
 * Download: http://BillionUploads.com/80nx1t2vi76u

Include:

* Battery theme
 * Signal theme
 * WiFi theme

Ponownie mnie na "kropki wzięło", tak jak by ktoś chciał skorzystać to zapraszam ;)

#405 jachu76

jachu76
  • 150 posts

Posted 05 February 2014 - 13:57

Co do subtlelock to u mnie działa dobrze ta starsza wersja..nowa się wywala

#406 pawa

pawa
  • 12 posts

Posted 10 February 2014 - 19:07

[ATTACH=CONFIG]20264[/ATTACH]podmieniam systemowe ikonki w IP5 po restarcie wyświetlane są dobrze ale w otoczce czarnej czy jest jakiś sposób na usunięcie otoczki

#407 Mardok

Mardok
  • 252 posts

Posted 15 February 2014 - 17:53

No w końcu ktoś się podjął aktualizacji OpenNotifier dla iOS7 nawet z ARM64 ;)

Dołączona grafika

I have missed you so much OpenNotifier! : jailbreak
[iPhone] OpenNotifier: Anyone on iOS6 and have this installed or remember...? - Page 2 - MacRumors Forums

Edit:

Dla "leniwych" wrzuciłem deb (2.0~beta2-2) na swoje hobbystyczne repo: repo.mardok.pl ;)

Póki co nie działa:
- ikona wyciszenia (da się to obejść instalując MuteIcon)
- ikony na Lockscreen (da się to obejść instalując SameStatus)
- ikony są raczej dla iOS6 (dodałem na szybko theme dla Winterboard aby poprawić ich wygląd "OpenNotifier iOS7")
- póki co jeszcze nie można ustawiać ikon dla aplikacji z AppStore (znaczy opcja jest ale nie działa)

Cóż teraz tylko pozostaje czekać na kolejny wersje od developera :)

#408 azak43

azak43
  • 315 posts

Posted 17 February 2014 - 10:03

- - - Połączono posty - - -

Prawdopodobnie nie skasowałeś starego pliku Sectioninfo.plist, a przy zmianie na .bak robi się kopia.
Usuń go, restart phona i powinno być OK

Witajcie.
U mnie problemem jest brak w centrum powiadomień zdarzeń z kalendarza. Utworzyłem plik z rozszerzeniem .bak.
Kopia starego pliku pozostała i nie mogę jej wykasować . tzn. usuwam, ale cały czas powraca.
Bardzo proszę o pomoc.

#409 Łukasz Wojciechowski

Łukasz Wojciechowski
  • 133 posts
  • SkądWawa/Ząbki

Posted 17 February 2014 - 13:57

No w końcu ktoś się podjął aktualizacji OpenNotifier dla iOS7 nawet z ARM64 ;)

Dołączona grafika

I have missed you so much OpenNotifier! : jailbreak
[iPhone] OpenNotifier: Anyone on iOS6 and have this installed or remember...? - Page 2 - MacRumors Forums

Edit:

Dla "leniwych" wrzuciłem deb (2.0~beta2-2) na swoje hobbystyczne repo: repo.mardok.pl ;)

Póki co nie działa:
- ikona wyciszenia (da się to obejść instalując MuteIcon)
- ikony na Lockscreen (da się to obejść instalując SameStatus)
- ikony są raczej dla iOS6 (dodałem na szybko theme dla Winterboard aby poprawić ich wygląd "OpenNotifier iOS7")
- póki co jeszcze nie można ustawiać ikon dla aplikacji z AppStore (znaczy opcja jest ale nie działa)

Cóż teraz tylko pozostaje czekać na kolejny wersje od developera :)

Jak sie nazywają te dotsy sygnały i wifi?

#410 azak43

azak43
  • 315 posts

Posted 17 February 2014 - 15:56

- - - Połączono posty - - -

Witajcie.
U mnie problemem jest brak w centrum powiadomień zdarzeń z kalendarza. Utworzyłem plik z rozszerzeniem .bak.
Kopia starego pliku pozostała i nie mogę jej wykasować . tzn. usuwam, ale cały czas powraca.
Bardzo proszę o pomoc.

Pliki wykasowałem oba, już wiem jak :lol:
Lecz problem został. Nadal brak w centrum, wiadomości z kalendarza. Tzn. są po restarcie telefonu , ale tylko do momentu rozwinięcia całej strony. Gdy okno rozwinie się całe zdarzenia znikają , zostaje tylko ikona kalendarza.

#411 Mardok

Mardok
  • 252 posts

Posted 17 February 2014 - 16:41

@ Łukasz Wojciechowski: "3 Dots" (zrobione przeze mnie) oraz "Circul8 WiFi" (przerobione z Circul8) do pobrania z repo.mardok.pl

#412 azak43

azak43
  • 315 posts

Posted 17 February 2014 - 17:32

Dołączona grafika

Just for fun;)

* Preview: http://i3.minus.com/jbyqGQe1hIht2J.PNG
 * Download: http://BillionUploads.com/80nx1t2vi76u

Include:

* Battery theme
 * Signal theme
 * WiFi theme

Ponownie mnie na "kropki wzięło", tak jak by ktoś chciał skorzystać to zapraszam ;)

Od kilku dni mam IOS, więc wybaczcie. Może wskazówka jak to zainstalować :)

#413 Mardok

Mardok
  • 252 posts

Posted 17 February 2014 - 17:56

@azak43: Wszystko z tego screena to moje "samoróbki" (poza WiFi bo to akurat przeróbka - choć za zgodą autora - ode mnie w zamian dostał theme do baterii), nie trzeba się już bawić w ręcznie wgrywanie wystarczy dodać moje repo do Cydii repo.mardok.pl, na załączony screenie znajdują się następujące pakiety: - 3 Dots: sygnał GSM dla Winterboard - Circul8 WiFi: sygnał WiFi dla Winterboard - 4 Dots: wskaźnik baterii dla Alkaline No to chyba wszystko ;)

#414 azak43

azak43
  • 315 posts

Posted 17 February 2014 - 18:52

Dzieki

#415 Mardok

Mardok
  • 252 posts

Posted 18 February 2014 - 07:45

Dzieki

Niema sprawy :)

BTW: wszystkim pobierającym theme "OpenNotifier iOS7" przypominam że do działania potrzebny jest też sam OpenNotifier który również znajduje się na repo ;)

#416 Łukasz Wojciechowski

Łukasz Wojciechowski
  • 133 posts
  • SkądWawa/Ząbki

Posted 18 February 2014 - 13:23

Mardok a jestes w stanie wykonac takie dotsy do zasięgu sygnału i baterii jak do wifi - w sensie ze gdy brakuje to zamiast pustego koleczka jest takie malutkie jak w wifi? pzdr

#417 Mardok

Mardok
  • 252 posts

Posted 18 February 2014 - 13:32

Mardok a jestes w stanie wykonac takie dotsy do zasięgu sygnału i baterii jak do wifi - w sensie ze gdy brakuje to zamiast pustego koleczka jest takie malutkie jak w wifi? pzdr

Ale chodzi Ci w takim samym ułożeniu jak 3Dots i 4Dots ? Bo same z "kropką" są, jest to Circul8 Battery oraz Circul8 Signal.

Edit:

Jeżeli chodziło Tobie o coś takiego:

Dołączona grafika

To "3 Dots" zostało zaktualizowane do v0.5 i doszedł drugi theme "3 Dots (C8)" który właśnie tak wygląda ;) Z baterią to trochę potrwa bo theme dla Alkaline składa się z 205 plików ...

Edit2:

Ok "4 Dots" dla Alkaline też doczekało się dwóch wersji ;)

Dołączona grafika

#418 zelikelo

zelikelo
  • 3 posts

Posted 19 February 2014 - 23:53

@Mardok mógłbyś załączyć tutaj tą tapetke co masz z tym liściem?zacna jest

#419 Mardok

Mardok
  • 252 posts

Posted 20 February 2014 - 06:15

@Mardok mógłbyś załączyć tutaj tą tapetke co masz z tym liściem?zacna jest

Pewnie, łap ;) http://i2.minus.com/iuURm2VkQ1H8M.JPG

#420 pokorskidaro

pokorskidaro
  • 3 posts
  • SkądDrobin, Poland

Posted 25 February 2014 - 21:15

Potrzebuje pomocy wrzuciłem sobie z Cydii WinterBoard i gdy wchodzę widzę tylko napis "There was an error loading the preference bundle for WinterBoard" pomóżcie co zrobić aby normalnie działał.

#421 Mardok

Mardok
  • 252 posts

Posted 07 March 2014 - 06:48

Ok po pewnych konsultacja z tateu udało mi się "dorwać" zmodyfikowaną wersję libstatusbar która pozwala na wyświetlanie ikon z OpenNotifier na przestrzeni całego iOS 7 (a nie tylko w wybranych aplikacjach od Apple).

Wszystko jest na moim repo: repo.mardok.pl

- OpenNotifier (v2.11): zmodyfikowana wersja tweaku z iOS6 do iOS7.
- libstatusbar (v0.9.8-2): zmodyfikowana biblioteka do wyświetlania notyfikacji.
- OpenNotifier iOS7 (v0.4): zestaw ikon przystosowanych do iOS 7.

Wszystko działa na urządzeniach Retina (iPhone/iPad) na iOS 7 włącznie z ARM64 (5s/Air/Mini Retina). Póki co zdążyłem zrobić/przerobić ikony dla takich aplikacji jak: telefon/sms/poczta/mute/fb/twitter ;)

5s:
Dołączona grafika
Air:
Dołączona grafika

W razie jakichkolwiek problemów sam tweak wystarczy odinstalować natomiast powrót do oryginalnego libstatusbar możemy zrobić przez downgrade pobierając i instalując paczkę: libstatusbar v0.9.7.0 Official.

#422 Deleted-63c21db09a

Deleted-63c21db09a
  • 4139 posts
Posted 07 March 2014 - 08:57

To ja dorzucę swojego tweaka - NoCameraFlash. Obecnie w wersji 1.0-1 w repo BigBoss. Wersja 1.1-1 pojawi się w ciągu 24h. Co robi? Wersja 1.0-1 wyłącza całkowicie flasha w appce Camera.app niezależnie czy jest On czy Auto. W wersji 1.1-1 zmieniła się nieco idea działania. Teraz po wejściu w Aparat flash jest wyłączany jeżeli by ustawiony na On lub Auto, mamy jednak możliwość ponownego włączenia, które działa do momentu wyjścia z aplikacji.

#423 WeronikaM

WeronikaM
  • 63 posts

Posted 08 March 2014 - 18:41

Szukam tweaku, dzięki któremu nie będę miała powiadomień na lockscreenie :) Zna ktoś ?

#424 JaN008

JaN008
  • 284 posts

Posted 08 March 2014 - 18:54

Nie potrzeba tweaków do tego. W ustawieniach powiadomień można to zrobić.

#425 Duke123

Duke123
  • 491 posts

Posted 08 March 2014 - 20:46

Szukam tweaku, dzięki któremu nie będę miała powiadomień na lockscreenie :) Zna ktoś ?

Calendar for lockscreen. Niestety płatny, ale działa super.

2 user(s) are reading this topic

0 members, 2 guests, 0 anonymous users