Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Synchronizacja Gmail'a z mailem w iOS przy dwuetapowej weryfikacji.

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
4 odpowiedzi w tym temacie

#1 DejwidKDK

DejwidKDK
  • 5 postów

Napisano 22 grudnia 2013 - 22:04

Witam. Korzystam z forum pierwszy raz. Niedawno zakupiłem iPhone'a 5S. Kiedy próbuję włączyć mail'a z iOS pojawia mi się komunikat 'Nie można pobrać poczty. Nazwa użytkownika lub hasło dla 'Gmail' jest nieprawidłowe'. Korzystam z dwuetapowej weryfikacji konta Gmail. Podejrzewam, że w tym tkwi problem. Może ktoś miał podobną sytuację i wie jak to rozwiązać? Pewnie odejście od weryfikacji dwuetapowej rozwiązałoby problem, ale czuję się z nią bezpieczniejszy i wolałbym przy niej pozostać. ;-)

#2 krucydeo

krucydeo
  • 37 postów

Napisano 23 grudnia 2013 - 03:34

Musisz sie logowac do Gmaila nie swoim haslem tylko haslem (jednorazowy token dla nowego urzedzenia z ktorego logujesz sie pierwszy raz na te poczte) wygenerowanym na specjalnej stronce ktora tworzy jednorazowe hasla do logowania z aplikacji ktore prostej dwuetapowej werfikacji nie podejmuja. Jednym z takich programow jest wlasnie Mail z iOSa, Natomiast aplikacja Gmail z Appstore dziala poprawnie i wysyla kod na SMSa lub loguje przy uzycie Google Authentificatora. Zalezy co wybrales. Troche zawile ale tak wybrales :) Pozdrawiam.

#3 DejwidKDK

DejwidKDK
  • 5 postów

Napisano 23 grudnia 2013 - 15:44

Czyli rozumiem, że Mail z iOS nie będzie działał przy dwuetapowej weryfikacji i pozostało mi korzystać z aplikacji Google'a?

#4 dav4

dav4
  • 46 postów
  • SkądBobowa, Poland

Napisano 23 grudnia 2013 - 20:11

Będzie. Poszukaj czegoś takiego jak hasła aplikacji w opcjach konta i wygeneruj osobne hasło dla ajfona :) Niestety Gmail nie wysyła już powiadomień push na Exchange, poczta skonfiguruje się na IMAPie bez pusha i nie będziesz dostawał maili natychmiastowo(kiedyś było inaczej), jednak ja poradziłem sobie z tym właśnie poprzez instalacje oficjalnej appki gmaila która wysyła mi pushe, a potem pocztę sprawdzam przez mail.app ;)

#5 DejwidKDK

DejwidKDK
  • 5 postów

Napisano 23 grudnia 2013 - 22:11

Wygenerowanie specjalnego hasła dla aplikacji pomogło. :D Dziękuję za pomoc. :D

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych