Tutaj link do screenów z iP. Wystarczy kliknąć pierwsze zdjęcie i pojawi się galeria w, której będzie widoczna również godzina zrobienia zrzutu ekranu.
Opcje iOS7:
- Wyłączone indeksowanie Spotlight
- Lokalizacja tylko dla aplikacji "Aparat" i "Przypomnienia" oraz odznaczone wszystkie usługi systemowe oraz "Często Odwiedzane".
- Wyłączone BT,Cellular a WiFi włączam tylko gdy potrzebuję.
- W Centrum powiadomień są tylko: Telefon,Wiadomości,Przypomnienia,Mail i FB Messeneger.
- Poczta sprawdzana ręcznie,zredukowany ruch a tła to fotosy systemowe.
Przy tak okrojonym pakiecie możliwości prądu od 6:00 wystarcza do 15:00 czasami max 17:00. Jak korzystam z danych to jestem na "czerwonym już około 14. Sieć Plus zawsze pełny sygnał. Dodatkowo potrafi paść na 30% i pokazać ikonkę kabla a po podłączeniu na chwilę nadal ma 30%. Najczęściej pod dużym obciążeniem.
Podaję opis ostatniego dnia w którym bardzo dokładnie monitorowałem baterię.
Dodam że przez cały dzień nie miałem połączeń wychodzących jak i przychodzących, odebrałem jedną wiadomość i nie korzystałem z danych.
Około 22:30 (dnia poprzedzającego test) Battery Doctor nakazał odłączenie telefonu od ładowarki.
6:00 - Budzik, zerkam na telefon wskaźnik pokazuje 99% oraz 10h w gotowości. Standardowa procedura na początek dnia to uruchomienie Facebook,Instagram,Feedly,Wykop,Twitter,Mail.
Wszystko po WiFi z doskonałym sygnałem. Zamykam wszystko o 6:30 i wyłączam Wifi.
7:10 - wychodzę z domu jak zwykle słuchając muzyki przez słuchawki jack (małe douszne). Już w autobusie: iAwriter,iBooks,Muzyka.
Odtwarzanie wyłączam o 8:00. 8:28 robię dwie fotki.
O 9:02 wracam do odtwarzania muzyki telefon wskazuje:
FOTO-1
Kończę około 10:00. 10:47 robię 14 fotek.
FOTO-2
Następnie kolejne 7 fotek.
Następnie to już użytkowanie przeplatane odtwarzaj/pauza.
15:04 - Jestem już w domu. Na parterze gdzie WiFi nie jest już doskonałe ale wystarczające.
Facebook,Instagram,Wykop,Twitter,Instapper,Messeneger,Feedly.
Nie używam ich jednocześnie tylko kolejno uruchamiam. Potem gram w Angry Birds i wysyłam zdjęcia do Dropbox.
Telefon Pada o 16:50.