Witam,
Czy ktoś ma podobny problem? Objawia sie on następująco: mam audiobooka (mp3 w rozdziałach), importuje do iTunes i oznaczam jako Książka audio, ląduję w zakładce dla audiobooków i jak na razie wszytko jest OK. Gdy słucham na iPhonie problem robi sie w momencie przechodzenia z jednego rozdziału do drugiego (z jednego pliku mp3 do następnego). Czasem zaczyna odtwarzać rozdział od początku a czasem cofa o 10-20 min i odtwarza. Jest to niezwykle irytujące gdy książka ma np 120 rozdziałów a po każdym trzeba sie zorientować i ręcznie zmienić na następny.
W necie czytałem różne porady jak , reninstalacja, reset ustawień, przywrócenie systemu na "czysto", wszytko to robiłem i nic. Czy spotkaliście się z czymś takim, a może ktoś sobie z tym poradził?

Problem z odtwarzaniem audiobooków - rozdziały
Started by
industrial-usagi
, 21 Dec 2013 20:44
3 replies to this topic
Posted 21 December 2013 - 20:44
Posted 21 December 2013 - 23:15
Zdaje się że "zakładki" audiobookach mp3 nie działały nigdy.
Żeby Twój iPhone pamiętał momenty w których robisz przerwy, czy robił potrzebne przejścia potrzebujesz pliku z rozszerzeniem m4b.
Wystarczy byś przekonwertował pliki do m4a dokładnie otagował w iTunes (to ważne) i zmienił rozszerzenie na m4b (są aplkacje hurtowo zmieniające nazwy plików).
Powinno zacząć działać.
Posted 22 December 2013 - 00:41
Witam
Mam ten sam problem. Po aktualizacji do iOS7 iPhone (4) po wznowieniu odtwarzania audiobooka nie zapamiętuje ostatniego miejsca odtwarzania. Czasem też przy uruchamianiu odtwarzacza z panelu szybkiego uruchamiania (nie iem czy dobrze to nazywam, ale chodzi o ten ekran wysuwany od dołu na zablokowanym telefonie) zaczyna odtwarzać zupełnie inny audiobook.na iOS6 tego problemu nie było
Posted 23 December 2013 - 13:32
Dokładniej to chodzi mi o ciągłość odtwarzania. Podam przykład:
mam audiobook składający sie z 110 plików mp3, jak zaimportuje go do iTunes jako i otaguje jako książka audio to przy słuchaniu gdy jeden plik się kończy to nie przeskakuje do następnego tylko albo coda się do początku odtwarzanego pliku albo o jakieś 10-20 minut.
Nie uśmiecha mi się jakieś konwertowanie na inne formaty czy kombinowanie skoro w wersji iOS 6.x wszystko działało ładnie.
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users